Skocz do zawartości

Wynik na drugiej stronie wyszukiwania

saigon3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z wypozycjonowaniem strony, ponieważ strona cały czas jest na drugiej stronie wyszukiwarki i nie chce wejść wyżej.

Strona z anchorem w domenie, w title anchor, w opisie anchor, na stronie w sekcji h1 też anchor. Po dodaniu do search console strona od razu znalazła się na 4-tej stronie wyszukiwarki i w tydzień doszła do drugiej strony.

W narzędziach dla weebmasterów brak informacji o filtrze.

Strona linkowana z różnych miejsc z unikalnymi opisami: komentarze, fora,księgi, katalogi free i te płatne no i oczywiście profile edu. w sumie około 80 różnych IP.

Dodam jeszcze, że przeprowadziłem test i przeredagowałem opis i title mojej innej domeny na ten sam anchor co pozycjonowanej domeny. Po dwóch dniach strona ta zaczęła wyświetlać się na drugiej stronie wyników wyszukiwania na przeredagowaną frazę, zaraz pod wynikiem domeny pozycjonowanej a co najważniejsze do strony ani jednego linka z anchorem nie dodałem.

No i teraz moje pytanie brzmi: Co jest do k* nędzy? To już druga moja domena, która utknęła na drugiej stronie wyszukiwania mniej więcej na 15-stej pozycji i ani drgnie... :huh:

Jeżeli jest, aż tyle nędznych linków to czemu strona pozycjonowana jest tylko jedną pozycję wyżej niż strona w ogóle nie pozycjonowana, na szybko przeredagowana, ze zmienionym title?

Linki nie są nędzne bo jest dużo linków z zadbanych, mocnych katalogów a i na czatach i forach też są wplecione w tekst i nie są byle jak wklejane.

Jeżeli jesteś pewny tego co piszesz to możemy zrobić mały test, podasz mi 5 miejsc gdzie mogę dodać Twoim zdaniem nie nędzne linki i wtedy popatrzymy czy strona pójdzie do góry.

Jeśli podstawowa optymalizacja zrobiona, w linkowaniu wewnętrznym nie ma większych błędów a strona w okolicach top 20 to linki masz nędzne. Tyle w temacie

Problem Twój problem leży w tym, ze złe ociesz linki z braku doświadczania w temacie.

podasz mi 5 miejsc gdzie mogę dodać Twoim zdaniem nie nędzne linki

i frytki do tego.....

Linki nie są nędzne bo jest dużo linków z zadbanych, mocnych katalogów a i na czatach i forach też są wplecione w tekst i nie są byle jak wklejane.

Ale to jest tylko Twoja subiektywna ocena.. A kolejna sprawa jest taka że przeskoczyć z dziesiątej strony na drugą jest znacznie łatwiej niż z drugiej na pierwszą :D

i frytki do tego.....

Jestem na diecie, wystarczy mi tylko te 5 nie nędznych linków.

Linki plete dobre, bo trochę anchorowe, trochę brandowe i mieszane a mimo to strona wisi na drugiej stronie wyszukiwania. Po dodaniu kilkunastu linków dalej wisi na tej samej pozycji.

sajgon, powtórzę jeszcze raz jeśli  masz takie doświadczenie w SEO i wiesz, że linki z katalogów to mocne linki, linki "brandowe" to mocne linki to nic tylko odpłatnie uczyć tego innych. A o top 20 nie martw się, mrozy....

te 5 nie nędznych linków.

To nic nie załatwi bo Ty trzeci raz łamiesz wędkę którą Tobie daje, oczekując  fish & chips.

Z mojej strony dyskusją zakończona.

Heh no ok. Każdy ma swoją prawdę.

Nadal twierdzę, że te linki, które zebrałem nie są nędzne. Bo kiedyś takimi linkami wbiłem w top1 kilka stron. Tutaj chodzi o coś innego. Idę dalej rozgryzać co się zmieniło w algorytmie co nie pozwala mi przejść do top 1.

Pozdrawiam.

Nadal twierdzę, że te linki, które zebrałem nie są nędzne

Jednak dzięki nim nie możesz być wyżej.  

Bo kiedyś takimi linkami wbiłem w top1 kilka stron

Czasy się zmieniają a z nimi algorytm google.  Co wczoraj było dobre dziś może być za słabe lub całkowicie złe. 

Podpowiem. Zrezygnuj z linków jakie do tej pory używałeś.  Znajdź inne lepsze.  To sztuka,  której można się nauczyć ale trzeba eksperymentować.

Zrezygnuj z brandowych anchorów. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Bo kiedyś

Słowo klucz - kiedyś. 

Dzisiaj może potrzebujesz większej ilości linków z innych miejscówek, żeby podbić frazę do top10. I nie mądruj, bo ewidentnie masz braki - posłuchaj bardziej doświadczonych, bo to chyba coś znaczy, skoro kilka osób z rzędu podaje Ci (najprawdopodobniej) sensowne rozwiązanie problemu. 

co się zmieniło w algorytmie co nie pozwala mi przejść do top 1

konkurencja sie pojawiła

Nadal twierdzę, że te linki, które zebrałem nie są nędzne. Bo kiedyś takimi linkami wbiłem w top1 kilka stron.

1. zmień postawę roszczeniową na pokorną

2. skoro jesteś pewny tych linków to co tu robisz ?

3. Max dał Ci na tacy odpowiedź, a Ty nadal skaczesz... skoro niezrozumiałeś to łopatologicznie: chcesz 5 mocnych linków? określ tematykę, zaproponuj cenę i dodaj ogłoszenie w odpowiednim dziale. Zapłacisz - to się przekonasz czy te lepsze linki są lepsze o tych Twoich dobrych linków. (hint: linki po 2 zł/szt. to prawdopodobnie nie są dobre linki).

PS.

na "za darmo" trzeba sobie zasłużyć.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności