Skocz do zawartości

Zliczanie linków przez google

Dawidfate

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry

Moja strona została zaindexowana przez google tydzień temu. Codziennie pojawia się po kilka linków przychodzących z różnych stron. Google nadal krzyczy że mam 0 linków przychodzących. Kiedyś czekało się około miesiąca jak sprawa wygląda teraz? Czy to stan normalny na początku? 

Czemu tak jest? W opcjach jest napis 'zmień sygnaturkę'. Napis jest martwy a pod nim nic nie ma. Może jakaś notka by się przydała np 'nie możesz jej zmienić gdyż niegodzien'.  

Pozdrawiam

Jak poczytasz to forum to znajdziesz 100 postów gdzie napisano, że

1.Goggle pokazuje linki z dużym opóźnieniem

2.Google pokazuje tylko niewielki ułamek linków

3. Aby Google te linki "zliczyło" trzeba ich zindeksować.

U mnie zmiany w GSC są co tydzień, dwa. A jak już zmiany się pojawią to i tak nie wszystkie tylko kilka nowych domen.

Profesjonalne narzędzia warsztatowe tylko renomowanych marek. Głodny? Łatwe przepisy kulinarne na moim blogu.

Aktualizacja map fabrycznej nawigacji, Polskie menu w Twojej nawigacji.

Szukałem na forum. Dokopałem się nawet do tematów z 2012 roku. Widocznie przeoczyłem 100 razy :) Dzięki za odpowiedź.

Myślałem że przyspieszył zliczanie. 

Czyli pokazuje niektóre linki (bez sensu) ale wynik w wyszukiwarce jest obliczany ze wszystkich?

Czyli pokazuje niektóre linki (bez sensu) ale wynik w wyszukiwarce jest obliczany ze wszystkich?

Dokładnie tak, czy bez sensu? Raczej nie, jest w tym sens jak najbardziej. Czym mniej informacji w realnym czasie webmaster otrzymuje tym mniej orientuje się jakie skutki mają jego działania, jakie linki zindeksowane ( w tym przypadku bardzo ważne to w procesie linkowania). Wyszukiwarce nie opłaca się Twoje pozycjonowanie, jej opłaca się sprzedaż Tobie linków sponsorowanych.

Google nie może sobie pozwolić na to, byś mógł z całą pewnością powiedzieć, która zmiana (na stronie czy w linkowaniu) przyniosła konkretny efekt. W przeciwnym wypadku, testowanie składowych algorytmu byłoby znacznie łatwiejsze.

Dają Ci ograniczony podzbiór danych i rozmywają wiedzę o Twojej stronie w czasie. Po części też dzieje się to samoczynnie - w końcu nie mamy do czynienia z bazą danych, którą ktoś odpala na laptopie, tylko z tysiącami serwerów w różnych lokalizacjach i algorytmami, które nie mogą wyciągać każdej informacji od zera w czasie rzeczywistym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności