Skocz do zawartości

Pozycjonowanie polskiej strony w UK

mrowek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na początku chciałem się przywitać i podziękować za wiele przydatnych tematów jakie tutaj można znaleźć.
Prawdziwa kopalnia wiedzy. Jednak czasami ciężko coś znaleźć  tak jak jest obecnie w moim przypadku, dlatego też proszę o pomoc.

Prowadzę bznes dla Polaków mieszkających w UK. Strona jest wyłącznie w języku polskim w domenie uk.
O ile w wyszukiwarce PL pozycje pną się do góry to w google.co.uk jest totalna klapa.

Domena jest dosyć młoda. Biznes wystartował 3 miesiące temu więc nie oczekuję cudów.
Na razie prowadzę google Adwords, staram się zoptymalizować stronę i dodałem do kilku katalogów.

Biznes ma kilka zupełnie oddzielnych niezależnych działów i wydaje mi się, że powinienem pozycjonować partiami oddzielne działy bo ilość słów kluczowych powala.

Jako, że mam dużo czasu a finansowo nie za ciekawie więc chciałbym spróbować pozycjonowania samodzielnie. Niestety moja wiedza jest w tym temacie bardzo ograniczona i mam w związku z tym kilka konkretnych pytań.

1. Czy pozycjonować powinienem się na polskich stronach czy angielskich?
2. Skąd zdobyć listę wartościowych katalogów w UK?
3. Czy warto pozycjonować podstrony? Jeżeli tak to czy struktura strony powinna być jakoś dopasowana do takiego typu pozycjonowania?
Powiedzmy ze sprzedaję sprzęt audio, sprzęt TV i komputerowy. Chcę pozycjonować klawiatury komputerowe. Czy podstrona z klawiaturami powinna mieć rodzica (sprzęt komputerowy) np: domena.uk/sprzet_komputerowy/urzadzenia_wskazujace/klawiatury?

Z góry dzięki za pomoc.

Jeżeli jest tutaj specjalista od pozycjonowania stron w UK i byłby w stanie za opłatą pomóc wdrożyć mi się w temat to bedzie bardziej niż zobowiązany.

Pozdrawiam

Prowadzę bznes dla Polaków mieszkających w UK. Strona jest wyłącznie w języku polskim w domenie uk.

O ile w wyszukiwarce PL pozycje pną się do góry to w google.co.uk jest totalna klapa.

A czego oczekujesz, że w wyszukiwarce angielskiej będą promować stronę w języku polskim?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności