Skocz do zawartości

Pozycjoner zarabia w 2016 roku...

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Pani z HR?

Komu? :D

Agencje seo i pani z HR? :D Na palcach można by policzyć takie, które mają panią od HR.

na ilu etatach pracowałeś i w jakich firmach?

Na 3 nie związanych z branżą SEO kilkanaście lat temu, więc to nie będzie miało znaczenia. Za to sam zatrudniam pracowników i mam znajomych, którzy też ich zatrudniają, więc wiem jak to wygląda w praktyce. Z resztą... jak byś pomyślał głębiej nad wynikami ankiety, którą opisywałeś to sam byś na to wpadł.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Co tylko kilka cyferek, nie ma co się spinać. Dla mieszkańca np. 20 tysięcznego miasta praca w SEO za 2500zł będzie wystarczająca, bo w takim miasteczku są inne koszty utrzymania (rata kredytu za nowe mieszkanie 50m2 nie wyniesie więcej niż średnio 800zł), gdzie np. w Warszawie 2500zł nie wiem czy połowa tego wystarczy na hipotekę. Można też pracować w dużym mieście, tam zarabiać, ale mieszkać i utrzymywać się dojeżdżając <50km.

Agencje seo i pani z HR? :D Na palcach można by policzyć takie, które mają panią od HR.

Chyba nawet jakbyś użył 21. palca to nie wiem czy by ci wystarczyło.

Dla mieszkańca np. 20 tysięcznego miasta praca w SEO za 2500zł będzie wystarczająca,

Nie takie powinno być myślenie.

Pracownik powinien zarobić na firmę, na opłaty związane z jego pracą i wreszcie na siebie. Taka powinna być kolejności.

Jeśli pracownik jest w stanie przynieść duże pieniądze dla firmy to nie ma znaczenia czy to jest miasteczko 20 tys. czy 2 mln., powinien odpowiednio dużo zarabiać.

Problem jest taki, że większość małych przedsiębiorców nie chce płacić i zatrudnia byle kogo. Następnie oczekuje kokosów.

Specjaliści w swojej dziedzinie nie czekają na oferty ale dostają je prawie codziennie np. poprzez LinkedIn, Goldenline, headhunterów. Dolna granica  zarobków dla specjalisty z każdej branży jest znana. Nikt nie schodzi poniżej minimum. ;)

Należy zwrócić uwagę na słowo specjalista, które oznaczyłem. Specjalistą nie jest ten kto się tak nazywa ale ten kto jest mistrzem w swojej branży. Osoba, która ma osiągnięcia zawodowe.

Poniżej specjalisty to mięso armatnie do czarnej roboty. ;)

do ilu aplikował

Aplikował w tym wypadku niezasadne określenie.   :D

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ze średnimi to jest tak jak z dwoma facetami, jeden miał 6 żon a drugi był prawiczkiem, statystycznie obydwoje mieli po 3 żony ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Według mnie uzależnione są od regionu lub miasta

Hehehe, czyli jak gość na Tajwanie robi sobie SEO i ma polskich klientów to wg Ciebie ile powinien zarabiać? Tak jak w Warszawie czy tak jak w Zamościu?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności