Skocz do zawartości

Pytanie co do "Google penetrator katalogów"

BlackHat

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka,

mam pytanie...

Powiedzmy że mamy taką sytuację:

* mamy katalog glweb, pr min.4, pozycja w google na dobra frazę dotyczącą katalogów powiedzmy top10.... ja * user dodał w danej kategori podkategorię np. jabłka i w niej umieścił swoją stronę o jabłkach - powiedzmy ze strona zadbana, seo i inne cuda :rolleyes:

Pytanie jest następujące:

Jak długo zajmie Google odnalezienie tego wpisu w tym katalogu i przypisanie frazy jabłka do mojej strony?

A może wogólę źle to odbieram?

naughty.gif

Odbierasz to dobrze, trudno jest powiedziec jak dlugo mu to zajmie, to zalezy od tego jak "gleboko" jest kategoria gdzie wstawile swoj link, czy podstrony tez dobrze zlinkowane, czy Googiel nie ma akurat czkawki i zapchanych serwerow itp.

Spojrz na to z mojej prespektywy - jak wpiszesz strone do 500 qlwebow po tygodniu znajduje ok 80 wpisow :(

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

jak dla mnie to do podkategorii jabłka bo wtedy google indeksuje adres podkategoria jabłka w katalogu i odnajduje Twoj link.. dzieki temu pomagasz sobie i katalogowi. Jakbys odsyłał do kategorii w ktorej dopiero są jabłka to robisz reklame i pomoc dla katalogu nie dla siebie:)

Pracujesz w przemyśle?? Specjalnie dla Ciebie separatory i kolektory słoneczne.

Potrzebujesz prawdziwego przyjaciela? Poznaj już dziś Owczarek australijski

konkretna podstrona z naszym opisem prawdopodobnie nie bedzie wogole w google i indeksacja jej moze zajac wiecej czasu niz tylko akutalizacja podstrony jabłka ktora juz napewno bedzie zaindeksowana. Ale mozna i tak i tak sprobowac

ja bym linkowal na kategorie: Katalog Stron / Rozrywka i hobby / warez a nie na szczegóły danego wpisu. Kategoria jeśli nie Ty ja utworzyleś to istnieje jakiś czas i prawdopodobnie jest już zaindeksowana. A Twoj wpis może jeszcze nie zostać znaleziony przez google i zanim go dostrzeże robocik to minie troche czasu. Teraz podlinkuj gdzies na stronie qzone.pl link do: https://www.qzone.pl/warez.html by robot google go zaindeksowal. i w tym pliku dodaj tez linki do kategorii (warez w katalogu w tym wypadku) tam gdzie jest Twoj wpis. Zawsze masz wieksza szanse na zaindeksowanie poprawne w krótszym czasie

ale 99% ja tworze ta kategorie...

ja bym linkowal na kategorie: Katalog Stron / Rozrywka i hobby / warez a nie na szczegóły danego wpisu.
dodaj tez linki do kategorii (warez w katalogu w tym wypadku) tam gdzie jest Twoj wpis. Zawsze masz wieksza szanse na zaindeksowanie poprawne w krótszym czasie

Mówisz 2 razy o tym samym czy czegos nie rozumiem? B)

naughty.gif

pierw co ja ze swoja zrobilbym a potem to co bys zrobil. ale oczywiscie jest druga strona medalu jeszcze. Jak linkujesz do kategorii i jest inna strona o warezie to jej niestety tez pomagasz. Wiec moze jednak linkowac do samego wpisu (wtedy gdy w kategorii jest kilka stron i mocna konkurencja ;)) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności