Skocz do zawartości

Strona stoi w miejscu

rav88

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stronę, którą pozycjonuję na 6 fraz, 
Jedna z fraz uważam za trudną, pozostałe za proste.

Gdy zabrałem się za pozycjonowanie, to pozycje ładnie rosły, aż osiągnęły topy. Po kilku miesiącach, 2 frazy spadły (mała konkurencyjność) z top 5 na top20. Od 3 miesięcy linkuję i pozycje nie mogą wskoczyć wyżej niż 12 miejsce.
Co robicie w takich sytuacjach?

koon 

Ostatnio poznałem inny punkt widzenia na sprawę ponieważ miałem podobny problem do Twojego. Nie koniecznie szukaj przyczyny w tym co robisz źle, ale zwróć uwagę na to, kto Cię wyprzedził i sprawdź te strony. Co one zyskały w stosunku do Ciebie. Jeżeli frazy w Twojej opinii są mało konkurencyjne to popatrz kto jest przed Tobą. Czy wskoczyły jakieś duże portale, które optymalizacją i sitem weszły w topy czy były to mniejsze strony, które zwiększyły nakłady na seo. Sprawdź co u nich zmieniło się w ostatnim czasie.

Albo i na odwrót możesz dać jednego linka z znanej miejscówki na konkretną frazę, zamiast 10 innych linków i strona wystrzeli. Tak czy siak, trzeba wziąć pod uwagę wszystkie możliwe za i przeciw i pokombinować, który lub które z wymienionych czynników mają na taki stan rzeczy wpływ.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności