Skocz do zawartości

boty już piszą po polsku

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Bardziej mnie ciekawi czy taki bot może bez problemu więcej tekstów na ten temat napisać. To tylko sztuka dla sztuki, jeśli uczenie bota dla jednego artykułu trwa dłużej niż zajęłoby jego ręczne przygotowanie.

Co prawda jakoś tak na początku roku była  informacja, że któreś newsy giełdowe pisane będą wyłącznie przez boty ale to było po angielsku.

To akurat powinno być znacznie łatwiejsze w realizacji i nie wymagać udziału zaawansowanej sztucznej inteligencji. Tzn. myślę, że tego rodzaju newsy mogą mieć jasno określoną strukturę, zawartość merytoryczną takich newsów też można jasno zdefiniować (bo jak sądzę bazuje na konkretnych parametrach i stosunkowo niewielkim podzbiorze terminów), co bardzo ułatwia sprawę.

Ciekawe ile wersji było napisanych zanim zatwierdzono ten tekst.
Podejrzewam, że większość czytających nie podejrzewała by, że ten artykuł jest pisany przez maszynę....  o ile, to faktycznie prawda i nie był poddawany większej korekcie. IMHO tekst w zasadzie nie odbiega od "ludzkich" tekstów  jakości "preclowej" lub nawet jest lepszy  :pisze: 

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W największych agencjach prasowych cześć newsów jest generowana automatycznie. Nie jest to jednak sztuczna inteligencja. Nie przesadzajmy. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Też mi się wydaje, że część agencji prasowych stosuje może nie tyle "automaty" co ma półautomaty - gdzie mają pewne szablony do których potem wrzucają pewne parametry i artykuł jest gotowy.

Mam tu na myśli wydarzenia które następują - wygrane/przegrane mecze itp. gdzie zaraz po zdarzeniu jest gotowy artykuł. Część agencji na pewno piszę wcześniej kilka wariantów i wybiera jeden który się zdarzył, a część myślę bardziej to automatyzuje.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności