Skocz do zawartości

Wartość linka na starym profilu

puerto

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A co ten test z dodaniem tagu ma wspólnego z tytułem tematu? W temacie chodzi o podmianę starego linka na nowego a nie dodanie tagu na starej domenie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A co ten test z dodaniem tagu ma wspólnego z tytułem tematu?

to

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/230217-wartość-linka-na-starym-profilu/?p=1488885

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wartość linka na starym profilu

Na starym profilu, ja to rozumiem przez to, że mamy stare profile i po roku podmieniamy na nich linki na prowadzące do innej domeny, najlepiej nowej. Bo dodawanie starej domeny/podstrony mija się z celem. Wiadomo, że taka stara podstrona sama wejdzie na pozycje pod takie słabe frazy z linkiem na starym profilu i bez takiego linka, tu nawet testu nie potrzeba.

Edit.

Pod warunkiem, że dodamy tam frazy/tagi. Tak jak zrobił to Xann, dodał tagi na dwóch podstronach i te podstrony są w TOP, jedną dodał w stopce a drugiej nie, nic to nie zmieniło, obie są w top10.

Problem jest taki, że nowe domeny już takie chętne do współpracy nie są, ta która powinna być wysoko po dodaniu jej w stopce nie jest nawet na drugiej stronie. Za mało linków, spamerski tekst, badziewne końcówki domen, jakiś powód być musi.

Osobom które zaczęły pozycjonować się na frazę "naprawa samochodu agnieszkowo" (lol) chciałbym przypomnieć, że test miał dotyczyć wartości linka na starym profilu...

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

@up mogę się mylić, bo skleroza już galopuje a lenistwo nie pozwala na cofanie się w tym wątku i szukanie tego ;) ale wydaje mi się, że IT pokazał tam, iż nowa domena ma problemy by rankować pomimo "łatwej" frazy i linka ta teoretycznie "mocnej" miejscówce (forum pio).

ale wydaje mi się, że IT pokazał tam, iż nowa domena ma problemy by rankować pomimo "łatwej" frazy i linka ta teoretycznie "mocnej" miejscówce (forum pio).

Nie jest prawdą, że jest problem z rankowaniem nowych domen. IT jak zwykle mija się z prawdą. Po części wyjaśniłem dlaczego w podsumowaniu.

https://www.szlafrock.pl/czy-nowe-domeny-rankuja/

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

problemem jest ilość/moc linków jaką może przyjąć domena aby nie złapać filtra czy aby kolejne linki nie były ignorowane, prosta fraza mało linków nie zadziałał algorytm, trudne frazy w pewnym momencie przyrost ilości /mocy  uruchamia zabezpieczenia algorytmu.

tak jak ze sportowcami, czym dokładniejsza kontrola antydopingowa, tym trudniej o rekord.

Up,

Dlatego napisałem, że część pozycjonerów nie potrafi lub nie może się przestawić na nowy model myślenia, które Google narzuciło. To jest największym problemem ;)

trudne frazy w pewnym momencie przyrost ilości /mocy uruchamia zabezpieczenia algorytmu.

Każda fraza uruchamia zabezpieczenia niezależnie od trudności.

problemem jest ilość/moc linków jaką może przyjąć domena aby nie złapać filtra czy aby kolejne linki nie były ignorowane, prosta fraza mało linków nie zadziałał algorytm

znaczenie ma jeszcze sposób przyłożenia tych linków, nie wszystko musi iść bezpośrednio w docelową na anchor

Wie ktoś jaki przyniesie skutek tworzenie zamiast  1 , kilku profili (i linkowanie do jednej domeny) na zaufanych profilówkach np. purevolume.com  ?

Jak wygląda wdrożenie iso 9001 ?        Jak uzyskać certyfikat iso 9001 cena?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności