Skocz do zawartości

Ręczniki z mikrofibry, szybkoschnące, chłodzące i reklamowe - jakie frazy kluczowe

Adam X

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w maksymalnym i optymalnym doborze słów kluczowych jak w temacie. Proszę też o sugestię jak traktować w pozycjonowaniu liczby pojedyncze i mnogiej np. "Ręczniki z" i Ręcznik z".

Jako firma produkujemy ręczniki z mikrofibry szybkoschnące i chłodzące z nadrukiem jako reklamowe i pod własną marką. Odbiorcy to agencje reklamowe, firmy, instytucje i na końcu detaliczna sprzedaż.

Pytam bo oferty i propozycje firm pozycjonujacych uparcie proponują mi do tego zapytania tylko kilka słów 4-8. Nie ogranicza mnie budżet bo zależy mi na efekcie.

osobiście uważam że warto pochylić się nad podpowiedziami googla, ludzie to leniuszki nie chce im się wpisywać całych fraz  i chętnie klikają w hasła podpowiadane a następnie wejdź na adwordsa i wyszukaj przybliżoną ilość wyszukiwań dla poszczególnych fraz.

Nie ogranicza mnie budżet bo zależy mi na efekcie

Postaw kilka stron sprzedażowych, tak z 2-4, każdą daj innej firmie pozycjonującej. Jak dobrze pójdzie możesz wepchnąć sporo swoich stron do top 10, czyli wywalić konkurencję z top10.

uparcie proponują mi do tego zapytania tylko kilka słów 4-8

Produkujecie 'ręczniki z mikrofibry", jak inaczej może nazwać ten produkt przeciętny kowalski? Zapewne nie znajdzie się więcej niż 4-8 popularnych określeń, dlatego proponują wam taką ilość słów.

wpisuję literki a potem jak Google podpowiada klikam enter 

ładny bot i google przy wpisywaniu "ręcznik z mikrofibry" podpowie nazwę Twojej firmy/strony.

szmatka, ścierka itp Szmatka do okien, szmatka do szyb

Ale czemu proponujesz pozycjonowanie się na "szmatki do szyb" skoro @Adam X, produkuje ręczniki? No chyba, że się mylę i nie odróżniam ręcznika od ściery.. 

Po mojemu powinieneś zainteresować się frazami "sportowymi" - to jest target nie tylko dla klienta detalicznego. Jako biegacz podpowiem Ci, że sportowcy szukają ręczników szybkoschnących po frazach "ręcznik sportowy", "ręcznik chłonny", "ręcznik szybkoschnący", "ręcznik fitness" itd. 

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

szmatka, ścierka itp Szmatka do okien, szmatka do szyb

Ale czemu proponujesz pozycjonowanie się na "szmatki do szyb" skoro @Adam X, produkuje ręczniki? No chyba, że się mylę i nie odróżniam ręcznika od ściery..

Po mojemu powinieneś zainteresować się frazami "sportowymi" - to jest target nie tylko dla klienta detalicznego. Jako biegacz podpowiem Ci, że sportowcy szukają ręczników szybkoschnących po frazach "ręcznik sportowy", "ręcznik chłonny", "ręcznik szybkoschnący", "ręcznik fitness" itd.

zgadza się produkujemy ręczniki nie ścierki do szyb ☺

choć mamy też je w ofercie na zapytanie ale to jest osobny produkt

na detalu się nie dorobi, oprócz fraz sportowych jak proponuje mcmagik, można pomyśleć o frazach typu ręczniki reklamowe, czy ręczniki z nadrukiem

nasi główni odbiorcy to pośrednicy i agencje reklamowe ale rozwijamy swój brand "feel"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności