Skocz do zawartości

AdWordsy - sam czy zlecić

filip1127

Rekomendowane odpowiedzi

Wielkie dzięki za szybką pomoc. Przeglądnąłem masę tematów i w każdym była inna opinia.  

W takim razie będę szukał speca, który mi to wykona. Od jakiej kwoty warto zacząć (limit miesięczny) żeby kampania miała sens? 

Póki co interesuje nas sprawdzenie czy kampania będzie opłacalna. 3 miesiące to optymalny czas na sprawdzenie działania AdWordsów

W takim razie będę szukał speca, który mi to wykona

Napisz do Krzyśka Marca z Deva Grup, on chyba obecnie w mojej ocenie jest jeden z najlepszych jeśli chodzi o optymalizację kampanii. Możesz powiedzieć, że ja polecałem może utargujesz jakiś rabat :D

Zastanów się nad najważniejszym: " Czy Twoja wiedza na temat AdWords jest na tyle duża, by wykorzystać jego potencjał?"

To kluczowe pytanie, które powinieneś sobie zadać. Później przeanalizuj to co już umiesz i zastanów się czy nie lepiej się doszkolić, czyli zainwestować w siebie i móc prowadzić kampanie samemu.

Jeśli nie wiesz co to CTR, ROI, ROAS, CPC bądź nie wiesz jak połączyć Google AdWords z Google Analytics, to lepiej zleć kampanie specjalistom.

Dobra rada Sebastian1984 :)

Czym wg was się najlepiej  kierować w rozpatrzeniu czy kampania ma sens?.

z tego co sam zauważyłem to  nasza konkurencja stosuje AdWordsy, to tego kluczowym elementem uzyskania klienta w naszej branży jest wysoka pozycja w wyszukiwarce i dobra reklama. 

• 1 miesiąc temu...

Netway ma rację.

Kliknięcia i wyświetlania to podstawa raportu, ale nie jego koniec.

Bez badania skuteczności (konwersji itd) można wydawać dużo na AdWords, a środki wydane na reklamę się nie zwrócą.

Należy skupiać się na realizowaniu celów , a te trzeba założyć przed startem kampanii w Google :)

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności