Skocz do zawartości

cza uciekac :|

kozak

Rekomendowane odpowiedzi

Powaznie mysle nad zmiana pp. Bo Adsense lagodnie mowiac leci w kulki...

Od 2 miesiecy 90% kilkow to 1 centowe, spadek zarobkow o 70% B) w porownaniu od maja. Tragedia.

A to wszystko przy wiekszej ogladalnosci, odslonach i gdzie tu sens i logika?!, zarobki masakrycznie chu..we

A teraz pytenie...

Czy do Adkontekst, Onetkontekst cza miec D. gospodarcza?

Ktory pp. lepszy?

Jakie "+" a jakie "-"?

W państwie rządzonym dobrze wstyd być biednym. W państwie rządzonym źle wstyd być bogatym.

*size

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie przesadzaj że cały czas są takie niskie zarobki, są lepsze i są gorsze dni, da się wytrzymać... kiedyś była dyskusja na ten temat czy warto się przenieść np. do Adkontekstu i wynikało z większości odpowiedzi że nie warto, ja tam tego nie próbuję, w końcu nikt nie ma tak wielkiej bazy reklamodawców jak AdSense i tak jak napisał °K°, nie ma dla niego konkurencji...

Wlasnie, są lepsze dni i gorsze, ja np. nieraz mam po 10 centów za dzień, a nieraz 1,2 $, skromnie bo skromnie, ale nie ma co narzekać. Możesz sie podpierać innymi programami partnerskimi typu prowizje od allegro (ja mam dodatkowo ponad 50 zł - moi poleceni wplacaja, z czego mam 30%).

Moze pomysl nad inna stronka, z inna tematyka B)

Jest znaczny spadek w porównaniu do ubiegłego roku. Widze to na 2 serwisach każdy po (10k U dziennie).

W tamtym roku eCPM miałem zazwyczaj ok 1$, a często 5-10$ dolców,

a teraz jak przeglądam staty to wszystko eCPM 0,40 - 0,70$ ?

Więc jak jest? Moim zdaniem google nas (pip....), rzuciło troszke większy eCPM na początek, żeby przyciągnąć webmasterków, a teraz obniża stawki.

Więc jak jest? Moim zdaniem google nas (pip....), rzuciło troszke większy eCPM na początek, żeby przyciągnąć webmasterków, a teraz obniża stawki.

U mnie jest dokładnie odwrotnie. Mam w tej chwili ze 2-3x większy eCPM niż na początku mojej kariery w AdSense, rok temu.

Powaznie mysle nad zmiana pp. Bo Adsense lagodnie mowiac leci w kulki...

Od 2 miesiecy 90% kilkow to 1 centowe, spadek zarobkow o 70% :( w porownaniu od maja. Tragedia.

A ja proponuje zrobić serwis anglojęzyczny...

Kliki na poziomie $0,3 - $0,6 każdy, potrafią pocieszyć człowieka...

Nie jest dobrze, ba jest tragiczne na najwiekszej stronce ktora posiadam ogladalnosc nawet 29k uu dziene zarobki gorsze niz z samego allegro :/

mam tez strone ang. ale kliki sa tam w najlepszym wydaniu za 0,03-0,05 ,choc gdybym takie kliki mial na najwiekszej stronie(polskiej), nie bylo by zle :]

W tamtym roku eCPM miałem zazwyczaj ok 1$, a często 5-10$ dolców,

Gdym takie mial ecpm to bylbym millionerem :]

a teraz jak przeglądam staty to wszystko eCPM 0,40 - 0,70$ ?

A przy takim to bym byl zadowolony,bo od 2 miechow grubo ponizej tego :(

W państwie rządzonym dobrze wstyd być biednym. W państwie rządzonym źle wstyd być bogatym.

*size

Nie jest dobrze, ba jest tragiczne na najwiekszej stronce ktora posiadam ogladalnosc nawet 29k uu dziene

Sorry, ale kit w postaci "29 000 uu dziennie" na polskiej stronie - wciskaj ludziom na webhelp :(

Widzę 3 rozwiązania:

1. Torrent - niezgodne z regulaminem,

2. Darmowe komponenty - reklama w postaci popup`ów - także niezgodne z regulaminem.

2. Bzdura - taką oglądalnością zainteresowałby się z pewnością adnet czy arbomedia oferując bardzo korzystne warunki.

...

Sorry, ale kit w postaci "29 000 uu dziennie" na polskiej stronie - wciskaj ludziom na webhelp smile.gif

Oczywisie mozesz mi nie wierzyc(Twoja wola),nie bede nawet staral sie do tego przekonac.

Widzę 3 rozwiązania:

1. Torrent - niezgodne z regulaminem,

2. Darmowe komponenty - reklama w postaci popup`ów - także niezgodne z regulaminem.

2. Bzdura - taką oglądalnością zainteresowałby się z pewnością adnet czy arbomedia oferując bardzo korzystne warunki.

nic z tych rzeczy.

A jesli chodzi o domy mediowe, to nie jest tak kolorowo jak piszesz. Jestem w 1 z ktorych wymieniles ale jesli chodzi o warunki to wcale nie sa tekie dobre :] jak ci sie wydaje, w maju zarabialem na adsense 3x wiecej niz na reklamach z agencji.

Uuuu 29 k uv, chętnie zobaczyłbym tą stronkę jeśli można, pochwal się, bo coś nie wierzę tongue.gif

Co prawda nie przynosi teraz takich dochodow jak kiedys ,ale chce ja jeszcze miec dlatego nie podam adresu.

K

zadna z tych stron :(

*size

Zapewne wielu z Was ma rację ale tylko w tej części, że zarobki spadły. Natomiast nie obarczałbym za to Google. To sami webmasterzy zaniżają wartości klików. Przyjrzyjcie się dobrze jakie strony się reklamują. Najczęśćiej hieny, które decydując się na reklamę same chcą w ten sam sposób nabić kasę. I chyba jasne jest, że taka hiena nie zapłaci za reklamę przyzwoitej stawki. Spróbójcie trochę poblokować hieny. U mnie wychodzi to na zdrowie. Klików 3 razy mniej, ale za to stawki 10 razy większe.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

to jest prawda - stawki sa zalosne :]

Tez mysle o zmianie na lepszy model ale faktycznie nie ma konkurencji :]

Czeskam do wrzesnia z nadzieja ze cos sie ruszy, przy okazji przerzucilem sie juz tylko na zagraniczny traffic - tam stawki sa naprawde niezle i tylko dzieki nim jeszcze jako - tako funkcjonuje :(

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Spróbójcie trochę poblokować hieny. U mnie wychodzi to na zdrowie. Klików 3 razy mniej, ale za to stawki 10 razy większe.

Ot i cala tajemnica ... ja mam tez filtry na hieny i calkiem calkie to wyglada. Kazdy z nas moze sobie zobaczyc ile ma za klika i taki sajt do filtra a tym samym juz sie nie wyswietli na naszej stronie.

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności