Skocz do zawartości

cza uciekac :|

kozak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja jeszcze wrócę do wypowiedzi kozaka

Ale dlaczego nie chcesz pokazać strony? Przecież gdyby już ktoś się zdecydował zrobić taką stronę jak Ty, to i tak przez najbliższe kilka miesięcy, lat nie byłby dla Ciebie konkurencją przy 20 000 unik :hello: A i zapewniam Cię, że ja podałem tylko przykład "gdyby ktoś chciał zrobić" ale prawie wszyscy użytkownicy i tak wolą zajmować się swoimi pomysłami i o nie dbać.

Co prawda możę się trafić jakiś pokemon, który Ci pozazdrości i zrobi, ale on jest dla Ciebie ŻADNĄ konkurencją. Więc, pokaż, wszyscy tu chą obejrzeć stronę 29k unik :rotfl::D :D

A do drugiego wątku:

Co do stawek: Ja swoją przygodę z AdSense, tak na poważnie to zacząłem dopiero na początku wakacji i tak na prawdę to nie wiem jakie stawki wcześniej były, ale skoro mówicie że były dużo większe to pewnie tak było. Był taki moment w trakcie wakacji że moje kliki były prawie wyłącznie 1 centowe, teraz mam średnio 6x droższe ale to pewnie i tak mało. Chociaż ja tam nie narzekam, może będzie lepiej... to wtedy byłbym baaaaardzo szczęśliwy, jak my wszyscy tutaj zgromadzeni ;)

strona o 29 k unik dziennie to nie byla by zadna tajemnica a powod raczej do dumy.. wiec albo sciema albo jaks badziew typu orangw, dlatego boi sie upublicznic :hello: (bo ktos doniesie.. :rotfl:)

Ja mialem na swoim serwisie kulturystyka.com.pl ok 14-15 k unik, dopoki nie dostalem "filterka" ok 3 tyg temu, teraz mam zaledwie 3 k dziennie..

a wracajac do reklam, to po filterku spadly mi zarobki bardzo mocno.. a do tego jeszcze wakacje.. Faktycznie strona z en contentem troche ratuje sytuacje..

Nie wiem z czego się smiejecie. 20k uników to nie problem przy dobrym portalu internetowym, powiem więcej - to i tak mało, a dla niektórych dużo.

Problem w tym, że może mu się pomyliły wyświetlenia, albo faktycznie tyle ma - tylko czemu narzeka na słabe zarobki.

Powody mogą być 2:

- albo do d... tematyka

- albo calość jest do d...

Przy takiej ilosci userów pewnie premium w google i jeszcze wykorzystac tego nie potrafi .... :hello:)

Jak już rzucacie liczbami to wam powiem, że na 18K uu

Na początku roku dało się zarabiać 50 $ dziennie przy Polskiej stroni.

Klikalnośc w graniach 1400-2000 klików.

A na stronie 4K uu o tematyce angielskiej dało rade 100$ przy klikalności 300-400.

Tak więc uu w Polsce i Adsense to raczej nie bardzo, na zachodzie jak najbardziej. Nawet wskazane zresztą czytajać amerykańskie fora dotyczące Adsense można wynioskować, że ich strony mają po 50-100k uu dziennie, więc nie ma co się dziwić, że żalą się tam "e dziś tylko 1300$ zarobiłem :hello:" ale nikt nie wspomina, że ma tematyke powiedzmy "kosmos" i 70k uu :rotfl:

próbójcie trochę poblokować hieny. U mnie wychodzi to na zdrowie. Klików 3 razy mniej, ale za to stawki 10 razy większe.

Mógłbyś podać swoją listę filtrów?

To akurat śmieszna prośba. Dla każdej tematyki znajdziesz po kilka albo i więcej hien. To ty musisz śledzić jakie reklamy się pjawiają u Ciebie na stronie i eliminować swoje hieny. Hieny zakładają tysiące subdomen z najbardziej chwytliwym anchorem i opisem. A sama strona to nic innego jak śmietnik robiony wyłącznie pod AS lub Overture w danej tematyce. Nic dziwnego, że ludzie klikają na takie hieny, które obiecują w tytule i opisie wszystka za free itd. A ty masz z tego 1C... Więc hieny trzeba eliminować. I raz nie wystarczy. Hien codziennie przybywa.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Jak już rzucacie liczbami to wam powiem, że na 18K uu

Na początku roku dało się zarabiać 50 $ dziennie przy Polskiej stroni.

Klikalnośc w graniach 1400-2000 klików.

A na stronie 4K uu o tematyce angielskiej dało rade 100$ przy klikalności 300-400.

Tak więc uu w Polsce i Adsense to raczej nie bardzo, na zachodzie jak najbardziej. Nawet wskazane zresztą czytajać amerykańskie fora dotyczące Adsense można wynioskować, że ich strony mają po 50-100k uu dziennie, więc nie ma co się dziwić, że żalą się tam "e dziś tylko 1300$ zarobiłem :rotfl:" ale nikt nie wspomina, że ma tematyke powiedzmy "kosmos" i 70k uu :D

Wiesz tu bym sie kłucił :hello:

Przy stronie 4k uu o tematyce ang. dalo rade zarobic ponad 100$ przy klikalnosci poniżej 100 klików. Wiem to z własnego doświadczenia.

Najlepiej łączyć tematyke polska + zagraniczna, wtedy efetky sa ladne, jednak zawsze polskie stawki beda jakie beda, i watpie aby cokolwiek sie zmienilo.

Bo powiedzmy sobie prawde 50$ na 1400-2000 klików to smiech na sali - totalny wyzysk, na tyle klikniec to ma byc ponad 1.5k i to już jest naprawde rozsadne stawki. ( angielskie strony)

EDDY, ja chce pkazac swoją liste filtrów, temat jest dobry i dawno go nie było:)

abeltronica.com

adfarm.mediaplex.com

allegro.pl

amm.net.pl

animaxis.com

aptecus.com

aukcje24.pl

automix.pl

bastrucks.com

bestring.pl

blox.pl

cdbaby.com

clickbank.net

client.warez.com

copygamestutor.com

cpc.pl

dawin.pl

direct.money.pl

djalski.com

ebay.com

ebay.pl

electronics-and-gadgets.com

eskk.pl

ezoteryczne.ksiazki.pl

firma.netsprint.pl

firma.netsprint.pl/kampania

flash-freaks.com

fotoflirt.pl

gakusoft.com

global-estore.com

holda.pl

huhuha.com

jakzawszekapitalne.pl

jamba.pl

jdoqocy.com

jzk.pl

katalog-stron.morgoth.pl

liczbowy.net

meetic.com

mobile.ceeegle.com

mp3.101soho.com

mp3.1st-info-products.com

netsprint.pl

no-ip.com

palmtrading.com

panoramafirm.pl

polandbymail.com

poradnikkomputerowy.pl

schudnijteraz.pl

shopping.yahoo.com

sitelutions.com

stemcellschina.com

superwarehouse.com

szybkieczytanie.cavisions.pl

tkqlhce.com

uwodzenie.investray.pl

vitalia.pl

web.info.com

wip.pl

wiseinfo.info

wsti.pl

www.abc-cd.pl/

www.allegro24.com

www.balet.com.pl

www.bepartofthegame.pl

www.cdprint.pl

www.donosiciel.pl

www.eforex.pl

www.ekb.pl

www.empik.com

www.espes.pl

www.gazeta.pl

www.goods.pl

www.gratis.przydatne.pl

www.guu.pl

www.idvd.pl

www.intercube.pl

www.konsola.net

www.linkor.pl

www.meetic.pl

www.mojaopinia.pl

www.mojawaga.pl

www.motoflesz.pl

www.msp.money.pl

www.mysqlexport.com

www.nawodnienie.com.pl

www.niebeska.com

www.nikon.pl

www.numerator.pl

www.online.citibank.pl

www.peruka.eu

www.phorum.pl

www.photonews.pl

www.pocztakwiatowa.pl

www.przebieg.pl

www.regus.pl

www.shvoong.com

www.snajper.net

www.snajper.pl

www.snipe24.pl

www.sprawa.pl

www.sqlmanager.net

www.studio5.com.pl

www.swiatopinii.pl

www.taniec.org.pl

www.tanifon.pl

www.termacuts.com

www.thermacuts.com

www.thermacuts.pl

www.vertipaint.pl

www.vm-records.pl

www.volagratis.com

www.volagratis.it

www.worldvideo.pl

www.xcd.pl

www.yoyo.pl

yahoo.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności