Skocz do zawartości

cza uciekac :|

kozak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

°K°, ja się zgadzam, że dużo stron w filtrze - to jest zle, wiem też, że po kasowaniu tej długej listy z filtra zarobki tymczasowo wzrastają o ...15-20%, ale, to jest u mnie taki nałog, opróżniać filtr, a potem - ponownie:)

I to jest najbardziej poje... ;)

°K° ty ta druge strone w chinach reklamowaleś, że tak tragiczny wynik ?? :shout:

Wogóle najlepiej targetować ino dla USA, Canady, UK, Australi i wyniki beda super ....

Powinni wkoncu zrobić jakieś minimum za klik. 10c - tak chyba jest w yahoo, bo system sie pier...

Strona Numer 1 Testowa wczoraj 400 uu (7 dni w sieci)

Zysk 6 $ przy 26 kliknieciach

Strona Numer 2, ponad 4 lata w sieci 9000 uu

542 klikniec = 16$ (Odbiło się pod sam koniec dnia)

Statystycznie patrząc na kanały to jest 1cent,1cent,1cetn bum 50centów bum 1 $, 1 $

Dziwne oglądalnośc raczej różna, 75% to polacy, resztą usa, china etc.

Teraz jeszcze 2 strona która dostała Bana w Google, wraca do gry.

Aż prawie w to nie wierze, bo dostałem e-mail od Google że strona która dostała bana 15.05.2006 wraca do gry :shout:

Ale o tym wspomne w innym temacie jak już reklamy znowu się pojawią.

Tak czy siak wychodzi, osoba klika z Polski dostajesz 5 centow, osoba klika z Usa w tą samą reklame dostajesz 15 centów.

Nie wiem, niby nie ma to znaczenia jednak jeżeli poświecić kilka miesięcy na bardzo dokładną analize możemy naprawdę mocno się zdziwić jak działa Adsense.

Wogóle najlepiej targetować ino dla USA, Canady, UK, Australi i wyniki beda super ....

Witam

Mam jedną stronę po angielsku, która dopiero wystartowała.

Mam pytanie jak targetujecie strony dla usa UK itp??

Zacząłem dodawać do zagranicznych wyszukiwarek (yahoo, msn, google, lycos.....itp) co jeszcze robic czy szukac przez google zagranicznych (amerykanskich) katalogów www i dodawać do nich strone.

Od razu mówie ze nie chce sie reklamowac przez adwords z targetowaniem na US bo jak na razie nie mam na to kasy, więc małymi kroczkami do celu. prosze o sugestie, z gory dzieki...

Z mojego doświadczenia (niewielkiego) ze stronami po angielsku wiem, że trzeba sporo więcej się napracować i naczekać. Ale efekty (przynajmniej jeżeli chodzi o adsense) są tego warte.

Kiedyś sobie testowo zrobiłem kampanie adwords na USA - na stronie miałem adsense i eCPM wyskoczył w kosmos - oczywiście to był tylko taki mały test - ale potwierdziło się to co wszyscy piszą - jak duże pieniądze w adsense to tylko strona po angielsku.

Cierpliwość to podstawa ...

°K° - oni chyba po 3 miesiacach zwalniaja domeny z banów. W moim przypadku tak bylo kilkakrotnie i zawsze po takiej przerwie moglem ponownie je podpinać :shout:

Co do stawek to sie zgadzam jestesmy w tej gorszej kategori ... tych co mniej dostaja ale i tak sie ciesza.

Z tego co slyszalem to podobno google daje 50-70% z tego co maja, ale chyba cos tutaj jednak jest inaczej bo bidów 1c powinno teoretycznie nie byc, a praktycznie sa. Z tego co pamietam najmniejszym bidem mialo byc 5c, jednak nie jestem w ADwords aby to móc ocenić. Tak czy siak metody przydzialu $ sa naprawde dziwne.

Ile tak naprawde dostajemy, a ile bierze tak naprawde imperialista tego nie ocenimy. ;))

co jeszcze robic czy szukac przez google zagranicznych (amerykanskich) katalogów www i dodawać do nich strone.

Z tym jest problem bo w anglojezycznym google jest juz straszny balagan - recznie nie idzie wyszukac wiecej jak 20 katalogow :]

uzywaj spisow - np. https://www.submithelper.com/User/User_Directory1.aspx

kolejny fajny minus - na wpis sie czeka od 2 do 4 tygodni az laskawie dodadza :]

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

°K° - oni chyba po 3 miesiacach zwalniaja domeny z banów.

Nie wiem nie wiem, wysyłałem kilka razy maila, co 3 tygodnie.

Wczoraj poszły tylko 2 maile, pierwszy z zapytaniem co dalej.

Odpowiedź była "Złamał Pan zasady polityki"

Drugi e-mail był z wyjaśnieniem, że nie łamiemy już regulaminu.

Odpowiedź była po 20 minutach, że faktycznie sprawdziliśmy strone i za 48 h będą już tam reklam i ......

Wiemy, że Google ma przygotowane szablony, ale tutaj miałem raczej wrażenie, że był to pół automat a pół człowiek Zosia :shout:

Grunt, że odblokowali teraz będę mógł testować 200 uu 100% Usa

daje 50-70%

Dają to oni 20 % z całości, temu wychodzą klikniecia 1 centowe, ktoś wspominał o tym kiedyś na forum ale nie w Polsce.

Oni sami nie wiedzą czego chcą, teraz znowu są Vaucherki i znowu będzie Burdel.

co jeszcze robic czy szukac przez google zagranicznych (amerykanskich) katalogów www i dodawać do nich strone.

Z tym jest problem bo w anglojezycznym google jest juz straszny balagan - recznie nie idzie wyszukac wiecej jak 20 katalogow :]

uzywaj spisow - np. https://www.submithelper.com/User/User_Directory1.aspx

kolejny fajny minus - na wpis sie czeka od 2 do 4 tygodni az laskawie dodadza :]

Dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności