Skocz do zawartości

cza uciekac :|

kozak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W temacie tym poruszna była sprawa strony z 20 paroma tys. uu. Takze posiadam strone ktorą odwiedza ok. 30 tys. osob dziennie (polską) i jak w lutym, marcu, kwietniu zarabiałem bardzo duzo, tak teraz jest 2-3 mniej. Alternatywy nie ma, choć napisał do mnie 2 dni temu onet z propozycją wstąpienia do ich progmu, choć jak wszyscu tu wiemy niestety nie ma sensu. Mam wielką nadzieje ze od września bedzie duzo lepiej, tu pojawia pytanie czy są jakies nadzieje ze te małe zarobki to skutek wakacji i od września się to poprawi - oczywiście mowimy o AdSense.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam nadzieje, bo szkoda by było zarabiac po wakacjach nadal tyle ile teraz...

Być może pisze nie wiem, choć nie napisał od razu, a zapytał czy może przesłąć oferte, wiec o tyle dobrze... :)

Dzięki za odpowiedź i mam nadzieje ze po wakacjach takie tematy znikną a zarobki sie poprawią.

K - u mnie podobnie..

stona z ang contentem (tematyka mody) przy ok 400 klikach dawala ~ 80 $ dziennie, gdzie polskie serwisy przy ok 1400-1600 klikach ~ 40 $

Tak samo testowa strona ktora ma ok 30 klikow daje 8-10 $ dziennie (oczywscie tez z ang contentem)

Jedno potwierdza drugie ale ręki sobie nie dam uciąć.

Logicznie myśląc więcej kliniec więcej zysków.

Praktycznie więcej klików mniejsze zarobki.

Ale wszystko się sprowadza i tak zawsze do tematyki i do czarnych rachunków Adsense które tak naprawdę działa jak mu się podoba.

Ja akurat nie mam takiej tematyki.

No i akurat u mnie spadek zarobków nie wiąże się dokładnie ze spadkiem odwiedzin - spada raczej eCPM. Zostało tu gdzieś już napisane, że jednym z powodów jest ograniczanie reklamy przez firmy np. z powodu letnich urlopów pracowników (mniejsze "moce przerobowe") - pewnie też ludzie w wakacje mniej myślą o wydawaniu kasy na konkrety (raczej wolą kupić wycieczkę w fajne miejsce) - no i wtedy reklama jest mniej skuteczna. To z kolei powoduje mniejszą konkurencję i to wystarczy :peace:

EDDY, ja chce pkazac swoją liste filtrów, temat jest dobry i dawno go nie było:)

Jeszcze wracając do filtrów...

Mi to na dobre nie wyszło... :hello: Wczoraj, dodałem do filtra 5 stron i co sie dzisiaj okazało?

Bardzo duży spadek zarobków, i to do filtra dodałem tzw "hieny" ale one właśnie dotyczyły mojej tematyki, dlatego ludzie w nie klikali, a gdy je zfiltrowałem, to zostały reklamy mniej związane z moją tematyką i tak to się skończyło :good: Więc już więcej nie eksperymentuje :peace:

dokladnie tak jak mowi °K°, temat przerabialismy jakis czas temu i tworzylismy liste slabo-platnych reklamodawcow, ale na koncu okazalo sie ze jak zwolnilo sie reklamy z filtra do zarobki podskakiwaly.

Wedlug mnie Adsens jest dobrze skonstrulowany i jak bylby reklamodawca, ktory by wiecej placil za klika to by sie jego reklamy wyswietlily a nie hien, no a jak nie ma- to co poradzic... :peace:

Pozdrawiam

Ale z kolejnej strony - ja np. wolę, żeby ludzie nie wychodzili z mojej strony klikając na badziewną reklamę z której nic nie mam - wolę, żeby zostali i przekonywali się do mojej strony. Jak już "tracę" odwiedzającego to chcę z tego mieć konkretną kwote a nie jakieś grosze.

Ale faktem jest, że jak zaczynasz filtrować zarobki spadają - ale jeżeli spadek liczby opuszczających naszą stronę jest dużo większy niż spadek zarobków - może gra jest warta świeczki.

No i właśnie tak bym Tobie - K odpowiedział - jak mają się wyświetlać hieny to bym poradził to, żeby się nic raczej nie wyświetlało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności