Skocz do zawartości

Nowy katalog - 44a.pl

obelixx

Rekomendowane odpowiedzi

Cierpliwości. Katalog już został zgłoszony do Search Console Google. Na tą chwilę Google zaindeksowało jedną stronę. Niestety przed uruchomieniem katalogu strona była w trakcie prac i indeksowanie było chwilowo wstrzymane... ale mimo Tego katalog jest już aktywny i można dodawać strony.

Potrzebujesz kontener na budowę, a może szukasz komina lub zarządcy dla Twojego domu? Sprawdź.

Katalog stron to miejsce gdzie można zostawić link. Aby ten link był cokolwiek warty to po pierwsze katalog musi być w indeksie (może już jest, nie chce mi się co chwilę sprawdzać, gdy pisałem poprzedniego posta na pewno go nie było; BTW zaindeksowanie jednej strony dla katalogu to też żadne halo), po drugie musi być sensownie podlinkowany. U Ciebie nie ma ani jednego ani drugiego, a już puszczasz katalog do ludzi. Po co?

To tak jakbyś założył sklep internetowy i nie dodał produktów. Jak Ci ktoś zwróci uwagę to odpowiesz, że właśnie dodałeś JEDEN, a resztę dodasz za tydzień; ale już wykupiłeś reklamę AdWords.

Ogólnie życzę Ci dobrze, jak katalog będzie podlinkowany itd. to chętnie coś tam dodam. Chodzi mi o to że zabrałeś się za to od doopy strony - nie tak się stawia katalogi.

• 4 tygodnie później...

Czemu linki w katalogu są nofollow a do tego podlinkowane bardzo słabo jako dosłownie "adres strony"? :<

www.skynetic.pl - filmy, fotografia i wizualizacje reklamowe

piorunstudio.pl - Nowe studio fotograficzne w Łodzi

Czemu linki w katalogu są nofollow a do tego podlinkowane bardzo słabo jako dosłownie "adres strony"? :<

Już poprawiłem. Okazało się, że jedna wtyczka dodana do Wordpressa może narobić takiego bałaganu. Link do strony znajduję się zaraz pod tytułem oraz w szczegółach strony. Dzieki za spostrzeżenie.

Potrzebujesz kontener na budowę, a może szukasz komina lub zarządcy dla Twojego domu? Sprawdź.

np. www.44a.pl/kategoria-strony/prawo - ten sam wpis 2x, pewnie wynika to z tego, że ten wpis jest wyróżniony?

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Już poprawiłem. Okazało się, że jedna wtyczka dodana do Wordpressa może narobić takiego bałaganu. Link do strony znajduję się zaraz pod tytułem oraz w szczegółach strony. Dzieki za spostrzeżenie.

Ok. Strona dodana, czekam na akceptację ;)

www.skynetic.pl - filmy, fotografia i wizualizacje reklamowe

piorunstudio.pl - Nowe studio fotograficzne w Łodzi

@obelixx, cieszymy się Twoim szczęściem, ale katalog ma błędy:

- na dole strony jakieś śmieci: code title=””

- przy próbie zalogowania "Login lub hasło wprowadzono z błędem. Spróbuj jeszcze raz!" po resecie hasła to samo...

- statystyki - to jakiś żart ? to było modne jakieś ... hmmm x lat temu...

- bardzo podobają mi się "alt-y" ikon robotów :glupek2:

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

np. www.44a.pl/kategoria-strony/prawo - ten sam wpis 2x, pewnie wynika to z tego, że ten wpis jest wyróżniony?

Tak to prawda. Jeżeli w kategorii będzie więcej stron to strony dodane do katalogu jako "polecane" będą zawsze na górze kategorii :zeby: Tak jak np. 

https://www.44a.pl/kategoria-strony/biznes-i-ekonomia/

(jak wejdziesz na ten link to odczekaj chwilę i zobacz co się będzie działo ;))

- na dole strony jakieś śmieci: code title=””

Dzięki za spostrzeżenie. Już usunięte.

przy próbie zalogowania "Login lub hasło wprowadzono z błędem. Spróbuj jeszcze raz!" po resecie hasła to samo..

Nie rozumiem dlaczego. Napisz do mnie za pośrednictwem katalogu - zakładka "Kontakt". Na pewno coś poradzę. Jeszcze nikt mi nie zgłaszał, że jest coś nie tak. Strony są cały czas dodawane??

statystyki - to jakiś żart ? to było modne jakieś ... hmmm x lat temu...

Mi się też nie podobały. Usunąłem ;)

bardzo podobają mi się "alt-y" ikon robotów :glupek2:

Dzięki :aniolek:

To katalog czy precel? Bowiem opis min. 1000 znaków to chyba nie ten teges, co?

Linki do stron docelowych są przez przekierowanie (a w Szczegółach z nofollow).

Oczekujesz w nowym katalogu unikalnych opisów na 1000 znaków w zamian za nofollow link? Nie jesteś katalogiem Onetu czy WP.

To katalog czy precel? Bowiem opis min. 1000 znaków to chyba nie ten teges, co? Linki do stron docelowych są przez przekierowanie (a w Szczegółach z nofollow). Oczekujesz w nowym katalogu unikalnych opisów na 1000 znaków w zamian za nofollow link? Nie jesteś katalogiem Onetu czy WP.

Jest to katalog do którego dodajesz strony z unikalnym opisem długości min. 1000 znaków. Nie wiem w czym tu problem? Jeżeli chodzi o linki nofollow w "szczegółach" - to nie prawda. Był wcześniej, przyznaję, ale zostało to poprawione. Z tego co wiem @noupe, już dodałeś stronę do katalogu. Czy był to jakiś problem? W sieci jest pełno katalogów, które na pewno zadowolą nie jednego ;)  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności