Skocz do zawartości

Szukam pewnego narzędzia

hiphop-bity

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuję takiego narzędzia online który pozwoli mi sprawdzić ile razy ktoś zaglądał na obcą (cudzą stronę) jaką ona ma oglądalność w ogóle   jak i jaką ma oglądalność przez google.

CZyli chodzi mi o możliwość sprawdzenia dwóch wariantów pierwszy to

popularność strony czyli ilość wejść przez wyszukiwarkę a drugi to ilość wejść bezpośrednich (wejść ogólnie) jest taka możliwość na sprawdzenia tego na cudzej stronie.

można odnaleźć pewne dane szacunkowe.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Nie jest to dokładnie to czego szukasz, ale pomocne narzędzie w temacie;

https://pl.semstorm.com/

Wszystkie informacje z narzędzi tego typu należy traktować jako przybliżone.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Tak jak pisali poprzednicy jeżeli nie jesteś właścicielem strony i nie masz dostępu do serwera - nie dowiesz się jaki rzeczywisty ruch pozyskuje wybrana strona. Takie narzędzia jak Semstorm pokażą Ci ewentualnie jaka jest skala widoczności strony w internecie, ale wskaźniki, które pozyskasz są wyliczane na podstawie przyjętych przez nich parametrów związanych z szacunkową liczbą wyszukiwań oraz pozycją, którą strona zajmuje w G. Tak więc w żadnym wypadku nie są to wartości bezwzględne. Natomiast narzędzia te pozwolą Ci zorientować się, które strony w danej branży są najsilniejsze i porównać je ze sobą w tym zakresie. 

Nie wiem skąd pobierane są dane dotyczące średniej liczby wyszukiwań ale nawet Planner słów kluczowych AdWords pokazuje je w oparciu o pewne progi - np. dane słowo kluczowe może mieć określoną wartość 50 wyszukiwań miesięcznie podczas gdy jest ich więcej niż 50 ale mniej niż 100 więc słowo nie przekracza kolejnego progu i wartości mogą być znacznie zaniżone. 

Pewne dane dotyczące potencjalnego ruchu na stronie i ilości słów kluczowych na jakie strona jest wyświetlana uzyskasz również w Ahrefsie, który np. pokazuje większą wartość dla ruchu organicznego dla stron niż Semstorm, ale być może analizuje większą bazę słów kluczowych i z tego wynika różnica. Może ten ruch analizować w oparciu o jakieś inne parametry.

Tak więc jedyne informacje jakie uda Ci się pozyskać to takie czy strona jest bardziej czy mniej widoczna od Twojej w oparciu o frazy na które się wyświetla i szacunkową liczbę wyszukiwań dla tych fraz.

Nie ma technicznej możliwości monitorowania ruchu na "zewnętrznej" stronie bez:

- zainstalowania na niej kodów śledzących;

- dostępu do logów serwera http jaki obsługuje domenę;

- mechanizmów wtyczek w przeglądarce jak Alexa Toolbar;

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności