Skocz do zawartości

no i mamy nowego mega spamera

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

I to jest właśnie to co może naprawde martwić. Pisałem w tekscie "Co kryje kod Twojej strony www?" o błędnym kole walki o pozycje w wyszukiwarkach która rozpoczyna się niewinnym ukrywaniem treści...

..."Konkurencja stosuje słowa kluczowe w komentarzach i inne tego typu triki" (...) Jest to błędne koło, gdyż ta sama konkurencja w odpowiedzi posunie się do kolejnych zabiegów np. Cloakingu(...)

... zatem na jakie pole przeniesie się w przyszłości walka o oglądalność jeśli już wszystko będzie zcloakowane i zaspamowane w najrozmaitszy sposób? :?

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Pomijając ad. warszawa. pl, insiderpress. pl i tylkoona. pl, to do chwalebnego grona - niestety - dołączyła i mOOlti.

nie chce mi sie poraz kolejny zacielkle bronic moolti - przypomnę tylko, że po Waszych namowach został dołożony tag dla googlebota mówiącjy jasno i wyraźnie - NOINDEX, FOLLOW - na każdej stronie wyszukiwań. Zjąłem także podlinkowanie do archiwum z podstron - także by UNIKNĄĆ OSKARŻEŃ O SPAM.

z cloakingu również nie korzystam - co jest zresztą równie łatwe do sprawdzenia.

Jeżeli biorąc to pod uwagę ktoś nadal twierdzi, że moolti jest serwisem spamerskim to ja powoli zaczynam się zastanawiać co nazywać spamem......

Jeżeli biorąc to pod uwagę ktoś nadal twierdzi, że moolti jest serwisem spamerskim to ja powoli zaczynam się zastanawiać co nazywać spamem......

Na razie ani razu nie zobaczyłem wyniku Google z moolti wśród ad.warszawa, insiderpress, itp. Jeśli nigdy nie zobaczę, to nigdy nie powiem, że moolti jest spamerska.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

nie chce mi sie poraz kolejny zacielkle bronic moolti - przypomnę tylko, że po Waszych namowach został dołożony tag dla googlebota mówiącjy jasno i wyraźnie - NOINDEX, FOLLOW - na każdej stronie wyszukiwań. Zjąłem także podlinkowanie do archiwum z podstron - także by UNIKNĄĆ OSKARŻEŃ O SPAM.

PRZYCZEPIĘ SIĘ DO NAJCZĘSTSZEGO ZAPYTANIA, o osóbkę z którą bywam w klubach.

1. Kupka prawda. Jestem ślepy, czy na moolti.info w ogóle w HEAD nie ma sekcji ROBOTS?

2. Na najczęstszym zapytaniu: "https://moolti.info/?slowo=doda-rabczewska-nago" jest INDEX, FOLLOW a nie noindex, jak zapewniasz... Ktoś tutaj kręci. Podobnie jest w pozostałych które sprawdzałem.

3. Po zapytaniu o to samo w Google, "https://www.google.pl/search?num=100&hl=pl&c2coff=1&q=doda+rabczewska+nago&spell=1" mOOlti jest na 6 miejscu.

I powiesz mi, Walkoś, że mOOlti nie jest indeksowana i nie jest SPAMem? W słowach które pozycjonuję (jak zwykle zachowam je dla siebie) mam mOOlti tuż za sobą (wraz z wielkim ogonem ze słynnym ad. warszawa. pl i pozostałymi).

Wystarczy zapytać o jakąkolwiek bardziej popularną rzecz, a mOOlti jest w pierwszej setce, o którekolwiek z najpopularniejszych zapytań w/g mOOlti.

Miej szefie jaja i przyznaj że zrobiłeś na tym forum wielkie halo wokół mOOlti tylko po to, żebyśmy my, naiwni użytkownicy, wygenerowali Ci zapytania...

Pozdrawiam, J.

P.S. Podkreślę po raz drugi że kodersko M. jest ładna. Kodersko.

1. Kupka prawda. Jestem ślepy, czy na moolti.info w ogóle w HEAD nie ma sekcji ROBOTS?

NIE MA :evil:

2. Na najczęstszym zapytaniu: "https://moolti.info/?slowo=doda-rabczewska-nago" jest INDEX, FOLLOW a nie noindex, jak zapewniasz... Ktoś tutaj kręci. Podobnie jest w pozostałych które sprawdzałem.

<META name="description" content="doda-rabczewska-nago mooltiwyszukiwarka  - najlepsze doda-rabczewska-nago w sieci.">

<meta name="keywords" content="doda-rabczewska-nago, mooltiwyszukiwarka,  najlepsze doda-rabczewska-nago w sieci">

<META name="Author" content="doda-rabczewska-nago">

<META name="robots" content="index,follow,all">

<meta name="GOOGLEBOT" content="INDEX, FOLLOW">

Nie sprawdzałem wcześniej, bo nie sądziłem, że BĘDZIE TAKI BEZCZELNY.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Nieporozumienie - skrypty obsługujące www.moolti.info i moolti.info to dwa różne skrypty - w sensie plików, zmienione było dla www.moolti.info, zapomniałem o dualności, naprawiłem to.

Nie jest to przejaw bezczelności i mam nadzieję że nie będzie w ten sposób odbierane.

Wystarczy zapytać o jakąkolwiek bardziej popularną rzecz, a mOOlti jest w pierwszej setce, o którekolwiek z najpopularniejszych zapytań w/g mOOlti.

W google obecnie zindeksowanych 51 stron... i to wcale nie na najpopularniejsze hasła.

Odnośnie popularnych ostatnio kombajnów spamujących wyszukiwarki stronami z wynikami wyszukiwarek, mam ich Twórcom (na przykładzie jednego z nich) coś do przekazania:

(o mOOltiwyszukiwarce) Nieporozumienie (...)

W google obecnie zindeksowanych 51 stron... i to wcale nie na najpopularniejsze hasła.

Wiesz, mnie niespecjalnie obchodzi to, czy jest to spam, czy nie. Nawet te wyszukiwarki są mi na rękę bo w tym co pozycjonuję jestem lepszy (przed nimi), a jak potem mam ogon kilku tysięcy spamerskich wyników, to ja sam na tym zyskuję. Ale nie podoba się to osobie która jest na miejscu PO tym spamie. Jeżeli będę chociaż na drugim miejscu, to bez wahania zgłoszę spam.

Na prawdę, niespecjalnie obchodzi mnie to, czy zmieniłeś index na noindex, z tego co widzę jest równocześnie googlebot->noindex, ale robots->index, więc efekt nie jest jednoznaczny.

Z całym szacunkiem, mam lepsze rzeczy do robienia niż grzebanie w Twoim kodzie. Mam lepsze rzeczy do robienia, niż pisanie Tobie na tym forum że to co robisz jest nieetyczne. Mam lepsze rzeczy do robienia, niż tracenie po godzinie na tłumaczenie każdemu twórcy każdej "multiwyszukiwarki" że jego praca jest nieetyczna.

SPAM report to tylko parę sekund...

Dlatego - życzę Tobie, Walkoś, jak i wszystkim innym, powodzenia. Róbcie sobie co chcecie, póki mnie nie zagrażacie, bo jak się ma mózg, to stosunkowo łatwo Was przebić. Pamiętajcie jednak - i tak zmasowany SPAM report, na który sobie z uporem maniaka pracujecie, szybko na Was podziała.

Pozdrawiam, J.

P.S. A chciałoby się powtórzyć: miej jaja...

Z całym szacunkiem, mam lepsze rzeczy do robienia niż grzebanie w Twoim kodzie. Mam lepsze rzeczy do robienia, niż pisanie Tobie na tym forum że to co robisz jest nieetyczne. Mam lepsze rzeczy do robienia, niż tracenie po godzinie na tłumaczenie każdemu twórcy każdej "multiwyszukiwarki" że jego praca jest nieetyczna.

W takim razie zajmij się swoimi sprawami a nie czepiaj sie moolti. Powiedz może że mój słownik jest też spamem bo jest 1700 podstron które zagrażają pozycji innym firmom i być może Tobie też... On zrobił o co go prosiliśmy ale nie MUSIAŁ więc miej szacunek.

Ale nie podoba się to osobie która jest na miejscu PO tym spamie. Jeżeli będę chociaż na drugim miejscu, to bez wahania zgłoszę spam.

I tu cię boli... Wynika z tego, że skoro ktoś Cię wyprzedzi to jest be, spammer itp. i należy wszelkimi sposobami znaleźć u niego spam i walnąć spamreporta. I kto tu postępuje nieetycznie... #-o

słownik informatyczny ... aby wiedzieć więcej

(łac. Oxygene - tlen) Tlen był jest i będzie bo tlen jest wszędzie ;-)

To ja też jestem spamerem bo z mojej strony jest zindeksowanych 5300 podstron a fee nieładnie jasiu nieładnie :)

no tak ale takie życie, obieuję że do 06.2005 będzie wygenerowanych 20.000 stron...

Jez zgłaszaj spam na mnie to dostniesz po zębach ;))

(...) nie MUSIAŁ więc miej szacunek. (...) I tu cię boli... Wynika z tego, że skoro ktoś Cię wyprzedzi to jest be, spammer itp. i należy wszelkimi sposobami znaleźć u niego spam i walnąć spamreporta. I kto tu postępuje nieetycznie... #-o

Mam szacunek i dlatego wielokrotnie podkreślałem, że kodersko jest to ładnie rozwiązane. Na osłodę serca.

Jeżeli jestem na 1. miejscu, a od 2go jest ogon 5000 stron z (multi)wyszukiwarek to byłbym (tu wstaw brzydkie słowo), gdybym zgłaszał spam. Ale jak najbardziej ma prawo do tego moja konkurencja, czego oczywiście oczekuję - pod tym keyword pałeczka "rycerza sprawiedliwości" zostaje przekazana, w czym nie widzę niczego dziwnego ze względu na specyfikę SEO.

Prawdę mówiąc... Dosyć już mam tego tematu.

Ja po prostu nie chcę żeby Google zamieniło się w TO - czy to powód żeby na mnie najeżdżać?

Przed momentem napisałem roboczą stronę: zgłaszanie spamu - zapraszam.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności