Skocz do zawartości

Jak załadować plik z querami?

topbi

Rekomendowane odpowiedzi

Na lokalnej maszynie (z php) mam plik w którym są zgromadzone query. Komendy te chcę wykonać na zdalnej maszynie.

Poniższy kod działa ale przy większym 'plik.sql' skrypt kończy działanie timeout'em.

$lines = file('plik.sql'); 
 foreach ($lines as $line_num => $line) {  
 $res = mysql_query($line); 
}

Czy może da się może załadować bezpośrednio cały plik a nie linia po linii?

Możesz podzielić plik na mniejsze lub wgrać na serwer i z poziomu powłoki załadować [jak masz dostęp] do bazy lub poprosić o to admina...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ładowanie będzie wykonywane kilka razy dziennie więc angażowanie admina odpada.

Timeout pojawiał się po 60sek. Poszukałem w sieci i znalazłem trzy możliwości które mogły go powodować

- IIS (bo testuje na moim notebooku) - ale tu default jest 120sek,

- IE - tu default był 60sek ale zmiany nic nie dały - https://support.microsoft.com/kb/813827

- php - set_time_limit i to był strzał w 10 - dzięku MMP :rotfl:

Dziękuje za pomoc :hello:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności