Skocz do zawartości

profesjonalny sklep internetowy

chrzanek

Rekomendowane odpowiedzi

Osobiście mam mieszane uczucie na temat Sote.

Nie mam doświadczenia z innymi systemami sklepowymi (poza OSC), na Sote pracuję na codzień. Prosty w obsłudze, intuicyjny, szybki (przy dobrej konfiguracji serwera!). Patrząc na specyfikację bardzo rozbudowany, dający duże możliwości. Dosyć łatwy do wprowadzania własnych modyfikacji. To plusy, niezaprzeczalne. Ale (!).

1. Koszmarnie droga obsługa techniczna!

2. Błędy, które zdarzają się co chwilę, np.

- problem z obsługą systemu punktowego (czasem dolicza, czasem nie)

- problem z obsługą przelewy24 (zdarza się, że generuje błędy i nie pozwala na transakcję zza granicy (!)

- błędna praca w IE (przy edycji WYSIWYG generuje krzaki)

- ograniczenia w liczbie dodawanych produktów (500 light), 5000 expert - oczywiście można powiększyć za dopłatą:)

Wykupując Sote pamiętajacie, żeby testować, testować i jeszcze raz testować wszystkie możliwe rozwiązania. Jeżeli nie wykryjecie błędów w ciągu okresu bezpłatnej pomocy technicznej (zdaje się, że 3 miesiące) czeka was wykupienie płatnego pakietu pomocy, który wart jest bagatela 590.00 PLN/rok.

Sote ułożyło strategię sprzedaży w ten sposób, aby klienci zmuszeni byli do kolejnych zakupów. Jeżeli kalkulujecie "kupię sklep za 2 tysiące i to będą całe wydatki na aplikację sklepową" jesteście w dużym błędzie.

Podsumowując uważam Sote za rozwiązanie dobre, proste i z perspektywami, jednak mimo wszystko niedopracowane. Trudno oferować klientów system punktowy, kiedy zdarza się, że punkty nie są naliczane a klienci kierują wtedy pretensje do sklepu nie do producenta oprogramowania. Aplikacja sklepowa powinna być niezawodna. Jeżeli administrator sklepu nie ma do niej całkowitego zaufania i nigdy nie może być pewien jej zachowania, jak klienci sklepu mają mu zaufać...

Kampanie Google AdWords tylko 150 zł za miesiąc. Certyfikowany Partner Google.

A ja osobiście polecam https://i-sklep.pl. Posiada cały arsenał opcji związanych z allegro - pełną obsługę allegro (obsługa zamówień, klientów). Koszt sklepu w tej konfiguracji to 3700 zł netto - w cenie pocięcie grafiki (zgodne ze standardami - div). W sote takie moduły zapewne kosztowały by ponad 4k zł i wątpliwą sprawą jest jakakolwiek zgodność ze standardami :)

Zresztą... zapraszam do darmowych testów - formularz na stronie www.

pozdrawiam, Sebek

Najlepiej wygląda reklamka na stronie (https://www.i-sklep.pl/info/oferta_sklepy_internetowe.html) (testymoniale)

Gość zachwala i zaprasza na

https://www.sklep.zakopiec.net/

myślę, że silnik i-sklep.pl, strona rozjechana, wybierzcie kategorię jakąś. Ja do pokazania wybrałbym inny sklep.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności