Skocz do zawartości

3 ofery pozycjownowania, którą wybrać ?

michalzielony

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem nowicjuszem jeżeli chodzi o pozycjonowanie, chciałbym się doradzić gdyż kilka firm złożyło mi oferty pozycjonowania mojego sklepu internetowego, który znajduję się na platformie sky-shop, branża - perfumy.

Były firmy, które oferowały pomoc za około 10 tys miesięcznie bo inaczej nie warto w to wchodzić, były firmy za 3000 zł jednakże mój budżet na początek to 500 zł (lub 1000 zł wraz z prowadzeniem fanpage na fb), w okolicach tej kwoty dostałem również propozycje, 3 z nich zainteresowały mnie bardziej.

Jedna jest płatność za efekt - 10 wybranych przeze mnie fraz, płatność za pierwszą dziesiątkę, wyniki będą sprawdzane w lokalizacji zbliżonej do mojej (tutaj muszę zaznaczyć, iż interesuje mnie sprzedaż a co za tym idzie na całą Polske a nie jedynie w mojej okolicy gdyż będzie to sklep jedynie internetowy). Dodatkowo podobną umowę podpisałem z inną firmą, na półtorej roku, płatność za efekty, efektów brak , nie płace ale stoję w miejscu, nie mogę nic z tym zrobić , kary za rozwiązanie umowy a umowa tutaj  na 12 miesięcy.

Firma Internatica - mnóstwo pozytywnych opinii w internecie aż się boję, że sami napisali.

Kolejna firma, która zaproponowała mi ofertę i zniechęciła do powyżej formy (płatności za efekt)  to FunkyMedia - plusem jest to, ze umowa na czas nieokreślony, w każdym momencie mogę zerwać bez kar, daje 500 zł oni za te 500 zł robią co mogą również 10 fraz.

Ostatnia propozycja, którą rozważam to 500 zł ale umowa na 12 miesięcy i oczywiście srogie kary za rozwiązanie, jednakże w przeciwieństwie do powyższych firm wszystko dokładnie opisane co znajduje się w pakiecie: 30 słów kluczowych, 30 wpisów w katalogach miesięcznie, 3 teksty pozycjonujące, 15 publikacji tekstów , 1 grafika, linki sponsorowane - 100 odwiedzin, aktualizacja facebook 4 razy w miesiacu, aktualizacja strony 36 razy w miesiąciu - jeżeli z czegoś się nie wywiążą mogę wnioskować o obniżenie faktury.

Firma Internet-Plus, o której w ogóle nie mogę znaleźć opinii.

Proszę o porady, która oferta wydaje się najsensowniejsza oraz może jakieś opinie o powyższych firmach.

które oferowały pomoc

Pomoc oferowały czy usługę? Pozycjonowanie to nie jest niepotrzebny koszt za który trzeba bez sensu płacić tylko środek do zwiększenia zysku. Jak by mi ktoś pozycjonował za 100k a dzięki temu zarobiłbym 200k to w czym problem?

Ogólnie temat do przeniesienia w odpowiedni dział się nadaje - dowcipy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

branża - perfumy

mój budżet na początek to 500 zł

Nikt Ci nie zrobi porządnie tej frazy (lub tych fraz - mówiąc ogólnie o tematyce) za 500 zł. Zaraz pewnie zaczną tutaj po Tobie jechać, żebyś z takim budżetem w ogóle się nie wychylał, bo to wstyd i nie poważne, ale wiem jak ciężko jest z kasą na początku biznesu, bo sam jestem na tym etapie, i wywalenie 5 czy 10k na SEO,gdzie okres zwrotu to kilka miesięcy (i to tylko pod warunkiem, że trafisz na firmę która faktycznie zrobi Ci Topy, a nie tylko będzie doić kasę dzięki zapisom w umowie drobnym tekstem) jest ciężkie do zaakceptowania, ale generalnie inaczej się nie da.

Oferty za "perfumy" na poziomie 500 zł to kant

Firma Internet-Plus, o której w ogóle nie mogę znaleźć opinii.

To poszukaj opinii o "Procreate" ;) (to ta sama firma, tylko jak się zesr***li to się rebrandowali)

Perfumy to jest dosyć mocno obsadzona branża, raz, że "walczy" w tej kategoriic parę sklepów z dużymi budżetami a dwa, ciężko świeżakowi się "wbić" ze względu na to, że w sieci sprzedają mnóstwo podrób - tak więc na początku jest "ograniczone" zaufanie ;)

Czasy kiedy promocja w sieci była relatywnie tania skończyły się już dawno, mit o tym podtrzymują właśnie takie firemki za "pińcset" nastawione (należy jasno powiedzić) na wydymanie klienta.

Tyle w temacie

wiedzą, ze nic nie zrobią w związku z tym nie zarobią a i tak podpisują umowę ?

Liczą że po dowaleniu automatem do sieci gównokatalogów i gównoprecli wyjdą na chwilę im frazy w lokalsach i będą czesać przez chwilę jelonka albo liczą że wcisną frazy z (_!_) wzięte i czesanie będzie też

• Like 2

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

dnakże mój budżet na początek to 500 zł

ale wiem jak ciężko jest z kasą na początku biznesu

Zasada jest prosta. Jeśli nie włożysz to nie wyjmiesz.

Rozumiem, że zrobiliście biznes plan na starcie? Na pewno uwzględniliście środki na pozycjonowanie czy też reklamę?

• Like 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Perfumy z budżetem 500 na miesiąc... to jak by zrobić remont mieszkania za 50 zł. Chyba ze są to perfumy dla konnych lotników lub orkiestry podwodnej.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Chyba ze są to perfumy dla konnych lotników lub orkiestry podwodnej.

Plus pierdyliard , ebłem  :hahaha:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

, aktualizacja strony 36 razy w miesiąciu -

dobre...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Branża perfumy jednakże nawet o słowo kluczowe "perfumy" nie walczę, jednak nie chodziło mi o ocenę mojej branży, o ocenę mojej inwestycji, o przewidywanie mojego sukcesu czy też porażki a jedynie o opinie o firmach pozycjonujących, sam tego nie zrobię, prowadzę inny biznes, nie mam kompletnie czasu, ten biznes będzie małym dodatkiem jednakże w jaki sposób to będę prowadził, jaki mam biznes plan  i ile będę w to wkładał pozwólcie, że już sam zdecyduję.

Chciałbym się dowiedzieć jedynie czy takie firmy oferujące "płatność za efekt" wywiązują się z umów, czy firma, która np. proponuje aktualizacje 36 razy jeżeli tego nie zrobi będzie mogła za to odpowiadać, czy może zaufać najlepiej firmie tej, której płacę z góry jednakże każdego miesiąca mogę zrezygnować czyli jeżeli po 3 miesiącach zobaczę, że nic kompletnie nie zrobili rezygnuje.

Chciałem porady, która opcja wydaje się najbezpieczniejsza - lepiej zainwestować małą kwotę niż nie robić nic chyba ?

Dostałem tez propozycję płatność za efekt od prywatnej osoby - umowa o dzieło , może z tego warto skorzystać ?

A może olać pozycjonowanie i zacząć od google adwords i reklam na facebooku?

lepiej zainwestować małą kwotę niż nie robić nic chyba ?
Idz do kasyna postaw na czerwone... prawdopodobieństwo sukcesu masz aż 50 %. W wypadku pozycjonowania z budżetem 500 zł prawdopodobieństwo "sukcesu" = TOP 10 jest zerowe.

A może olać pozycjonowanie i zacząć od google adwords

Słuszna koncepcja przynajmniej od razu zobaczysz "na co cię stać"  w skali miesiąca. Dzienny budżet 500 zł, to może być mało na AW dla perfumerii.

Edytowane przez Mion