Skocz do zawartości

Pytanie początkującego, m.in. aktualizacja backlinków.

Freaklaw

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie, w sumię pare pytań:

1. zaczynam dopiero testy z SEO i zastanawiam się po jakim czasie mogę się spodziewać aktualizacji PR i backlinków? 

2. Zainstaowałem wtyczkę od MOZ - MozBar - czy jest ona w miarę dokładna?

3. Zrobiłem stronę na kreatorze od home.pl (leniwy jestem a strona byłą typu: wizytówka - branża usług więc nie chciałem się pocić nad htmlem samemu.).  Problem jest taki, że na stronach o funkcji bardziej wizytówki jest stosunkowo mało tekstu. A ten kreator wyrzucił mi tonę kodu i tego raczej nie zmienię. Stosunek treści do kodu html był na początku powyżej 3 procent. Wstawiłem tekst o czcionce 0px związany z tematyką (niewidzialny dla użytkownika, tylko po to by podbić wskaźnik) więc podskoczyło do tych powyżej 10procent. No ale w źródle strony to wygląda śmiesznie. Czy są jakieś przeciwskazania do takiego działania? Czy ten wskaźnik (treść/kod html) jest bardzo istotny?  

(sugerowałem się seoptimizer.com)

Mobilny doradca finansowy - bezpłatne doradztwo kredytowe (dla firm, gotówka, hipoteczne, leasingi i inne). 

PR przestał być aktualizowany, liczą się tylko te linki które widzi google, co widzą inne roboty nie ma znaczenia, z założenia maja one znacznie mniejszą sprawność niż roboty G.

Ostatnio testowałem  jak indeksuje G linki z japońskich ksiąg gości nad którymi rozpływa się ahrefs (uznaje je za bardzo mocne) i jak na razie  nie zaineksowało żadnego ze 100 wpisów (10 ksiągx10 wpisów)

Wstawiłem tekst o czcionce 0px

)

baaaardzo rozsądne.... :wow:

Czemu wszyscy traktują google jak idiotę? google to mega korporacja zatrudniająca tysiące różnych ludzi (często różnej maści cwaniaków/ hakerów/ programistów itp.) i mają wiedzę dokładną na wszystkie takie praktyki oszukujące algorytm. Niektóre nie są brane pod uwagę, albo w mniejszym stopniu, no bo musi jakoś całość funkcjonować... ale o tym, że ukrywanie tekstu jest niewskazane trąbi się na PiO, i wszelkiego rodzaju seoblogach od wielu lat, bo jest to wyjątkowo łatwe do namierzenia przynajmniej w wykonaniu przez amatorów robiących strony w ilościach detalicznych i ręcznie (czyt. kreatorem). Zamiast zadawać takie pytania to może powinieneś poczytać dział dla początkujących tegoż forum ?? tak wiem, sam napisałeś - jesteś leniwy....

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Jestem leniwy M0drzew jeśli chodzi o tworzenie htmlu, nie można się na wszystkim znać, czasami lepiej skorzystać z gotowców. Forum przeglądałem oczywiście ale poznawanie SEO od zera nie jest tak łatwo przyswajalne (w sensie - nie jest to dziedzina, której pełne zrozumienie zajmuje parę dni) , dla Was pewne kwestie mogą być oczywistością, ale ja wciąż potykam się o własne błędy. Czcionka 0px oczywiście wyleciała, przeredagowałem treść i olewam wskaźnik text/html. 

Poza tym, z tego co wywnioskowałem, kwestie algorytmów googla się dynamicznie zmieniają i mam świadomość, że niektóre artykuły sprzed kilku lat mogą już nie być aktualne, dlatego wolę zapytać "na czasie". 

MaxPan - rozumiem, napisałem czas temu dowcip, który najwyraźniej okazał się na tym forum najwyższą formą nietaktu. Sorry, wyniosłem lekcję, mam "chore" poczucie humoru, nie będę nim więcej świecić na tej stronie. Nie wiem tylko, czemu się na mnie uwziąłeś również w tym wątku?

Mobilny doradca finansowy - bezpłatne doradztwo kredytowe (dla firm, gotówka, hipoteczne, leasingi i inne). 

Jestem leniwy M0drzew jeśli chodzi o tworzenie htmlu, nie można się na wszystkim znać

Jesteś leniwy czy się nie znasz? Postawienie strony w HTML to kilka linijek kodu, dodajesz tekst i masz duży procent "treści do kodu html"

Poza tym, z tego co wywnioskowałem, kwestie algorytmów googla się dynamicznie zmieniają i mam świadomość, że niektóre artykuły sprzed kilku lat mogą już nie być aktualne, dlatego wolę zapytać "na czasie".

Google się zmienia to oczywiste, ale podstawy raczej się nie zmieniają.

Problem jest taki, że na stronach o funkcji bardziej wizytówki jest stosunkowo mało tekstu.

Opisz te usługi, opisz firmę i będziesz miał dużo tekstu.

Forum przeglądałem oczywiście ale poznawanie SEO od zera nie jest tak łatwo przyswajalne (w sensie - nie jest to dziedzina, której pełne zrozumienie zajmuje parę dni) , dla Was pewne kwestie mogą być oczywistością,

Zacznij od nauki optymalizacji stron (HTML Ci się bardzo przyda).

Profesjonalne narzędzia warsztatowe tylko renomowanych marek. Głodny? Łatwe przepisy kulinarne na moim blogu.

Aktualizacja map fabrycznej nawigacji, Polskie menu w Twojej nawigacji.

Masz rację, ale napisał że zaczyna robić testy seo, jak dla mnie łatwiej postawić wizytówkę w HTML zoptymalizować (szybsza strona, mniej zapytań większa kontora nad kodem)  niż nawet darmowe templaty wp

Profesjonalne narzędzia warsztatowe tylko renomowanych marek. Głodny? Łatwe przepisy kulinarne na moim blogu.

Aktualizacja map fabrycznej nawigacji, Polskie menu w Twojej nawigacji.

Sagitario - znam htmla na tyle żeby móc redagować jego tresć, poprawiać, dodawać, usuwać znaczniki i ich parametry. Po prostu nie chciało mi się całego szkieletu dobrej strony robić od zera, dawno już nie używałem nawet WYSIWYG-ów i wolałem kreatora użyć i dostosować do siebie szablon.

Problem nie jest w tym, że nie potrafię nic napisać o firmie, tylko że sam kreator strony wali tyle linijek kodu, skryptów, że musiałbym walnąć kilka stron książki jako treść żeby przebić współczynnik tekstu do kodu, a na ten kod już nie mam wpływu po prostu i jest go dużo . Więc gdybym chciał uzyskać zadowalający współczynnik tekst/kod, musiałbym walnąć tyle tekstu, że strona przestałaby wyglądać przejrzyście. Dlatego też, częsiowo za Waszymi poradami, olałem ten współczynnik i kisi się on na poziomie 3-4%. Ale strona przynajmniej nie wygląda jak opis lasów z Tolkiena. 

, co widzą inne roboty nie ma znaczenia, z założenia maja one znacznie mniejszą sprawność niż roboty G.
Raczej z możliwości techniczno budżetowych ich "właścicieli", a nie z założenia...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności