Skocz do zawartości

Google zaindeksowało link do strony głównej zamiast do podstrony

pt91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie mam pewności czy taka sytuacja jest poprawna i pożądana w aspekcie seo. Mam stronkę na wordpresie, adresy podstron to tytuły wpisów więc np mamy taki wpis:

https://www.jakasdomena.pl/katalog/sdm-bedzie-w-panamie

po dwóch dniach widzę, że jak w wyszukiwarce wpisze frazę "sdm będzie w panamie" google pokazuje linka do strony głównej a nie do bezpośredniej strony. Powtórzyłem to dla innych wpisów i w sumie dla części wpisów google zaindeksowało stronę główną a dla innych bezpośredni link. Od czego to zależy, która sytuacja jest poprawna, korzystniejsza dla seo ?

dziękuje i pozdrawiam

pt91

Od czego to zależy,

Ano zależy od linkowania zewnętrznego, pewnie art nie jest w ogóle linkowany a strona głowna tak ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Daj na główną noindex i problem na przyszłość rozwiązany. :)

Jednak chyba lepiej zacząć od mniej radykalnych kroków jak edycja motywu bądź wpisów aby na głównej były tylko zajawki.

specjalista-googleads.pl - prowadzenie kampanii Google Ads (AdWords)

www.smart-seo.pl - skuteczna reklama w Google :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności