Skocz do zawartości

Okienko czata na stronie z usługami

aras1991

Rekomendowane odpowiedzi

Oj nie zgodzę się! Na jakiej podstawie są to dane? Każda strona i każda branża ma swoją specyfikę, nie mniej obsługiwany czat (a nie tylko narzędzie wiszące na stronie gdzie nikogo nie ma z drugiej strony) z właściwym konsultantem zawsze podnosi konwersje.

W ramach jednej z naszych obsługiwanych stron podnosimy na stronie formularza płatności z kartą kredytową (płatności subskrypcyjne) konwersję na płatności o 50% w stosunku do czasu, kiedy czatu nie było. Czat nie ma być gadżetem a sposobem kontaktu z klientem, gdzie likwidując jego wątpliwości i odpowiadając na pytania pomagamy mu podjąć pozytywną decyzję zakupową.

Prawda jest też taka, że skuteczność czatu czy innych tego typu wtyczek zależy wprost od ruchu jaki jest na stronie. Jeśli na stronie ruch jest mizerny to żadne narzędzie nie zwiększy znacząco sprzedaży - większa konwersja z zera to nadal zero ;-)

Właśnie widziałem BOX czata gdzie był rząd koniecznych akceptacji do zaznaczenia w tym zgody na przetwarzanie danych łosobowych.... wiec nie wiem jak to ma zachęcać user do "takiego" kontaktu

Prawda jest też taka, że skuteczność czatu czy innych tego typu wtyczek zależy wprost od ruchu jaki jest na stronie
To nie skuteczność, a jak już ilość potencjalnie rozmów wzrasta. Skuteczność sprzedaży produktu lub usługi wcale nie musu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wpływ na sprzedaż ma info linia telefoniczna. Jednakże musi zostać spełnione kilka warunków: np. A) infolinia darmowa, B ) szybkie odbieranie telefonu w ustalonych godzinach, C) osoba odbierająca telefon musi mieć gadanę (musi umieć sprzedawać przez telefon - to jest sztuka) i znać się na towarze.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Oto przykład mojej rozmowy z czata plusa w sprawie ich ofert ze strony www:

Adam Sosnowski Nasz doradca pomoże Ci złożyć zamówienie w sklepie internetowym. Wejdź na chat.

Dariusz Janicki Witam,
"Zamiast się rejestrować, skorzystaj z oferty specjalnej i przejdź z karty na abonament"
- pytanie: dla tej oferty na jaki czas jest umowa ?

Adam Sosnowski Witam

Prawdopodobnie 24miesiące, aczkolwiek ta specjalna oferta jest dostępna tylko w salonie.

Nasz czat się nią nie zajmuje.

Dariusz Janicki OK, dziękuję za brak informacji Przeczytana

Adam Sosnowski Nie jest to zależne ode mnie jak wygląda strona i co się na niej znajduje, a moje możliwości i wiedza są zależne od tego co znajduje się na stronie.

Dziękuję za rozmowę i życzę miłego dnia.
Adam Sosnowski pisze..

:hmmm:  

===================

Teraz dopiero widzę, że okno czatu jakie mi wyskoczyło  tyczyło:

Adam Sosnowski Nasz doradca pomoże Ci złożyć zamówienie w sklepie internetowym. Wejdź na chat.

Ale będąc na oficjalnej stronie www .plus .pl /rejestracja  trudno rozróżnić czego tyczy ten czat.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Najgorzej jak taki czat automatycznie sam wyskakuje i ma ustawione z automatu pojawiające się wiadomości (z dźwiękiem). Ostatnio się spotkałem w jednym e-sklepie, że z okienka czata wyskoczyły wiadomości (4 wersy wysyłane osobno), że aktualnie trwa promocja, przy okazji zasłaniając kawałek strony.

rzekomo konwersja miała być duża,

Ani czat, ani wtyczka do dzwonienia nie podniesie konwersji.  To są tylko gadżety, które nie mają wpływu na sprzedaż.

Zależy konwersje czego. Jeżeli mierzy konwersje kontaktów to może ją podnieść, a często sprzedając usługi ten parametr również jest ważny. Przy większej liczbie kontaktów i stałej konwersji kontakt-> sprzedaż rośnie mi sprzedaż.

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

• 4 tygodnie później...

Mnie się wydaje, że ludzie są zainteresowani taką formą kontaktu, o ile to okienko nie jest zbyt nachalne. Sama z nich czasem korzystam, ale denerwujące jest czekanie na drugą osobę, jeśli trwa chwilę to jest okej, ale jeśli dłużej to wychodzi na to, że łatwiej i szybciej jest zadzwonić.

• 4 tygodnie później...

@Primadonna G > uważaj na wykopy, bo podzielisz los swojego przedpiszcy !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności