Skocz do zawartości

Linki z allegro

konst-anty

Rekomendowane odpowiedzi

Jako amator ( to znaczy że mogę coś źle napisać :P) mogę tylko doradzić że nie warto kupować linków z "profilówek", lepiej znajdź dobre forum i sam to wszystko zrób tak jak należy a nie przez usługę za 20zł gdzie ktoś wklei Ci linka i do widzenia. Na dobrym forum warto też się udzielać bo co Ci po koncie które zostało zarejestrowane a link pobrany jest jedynie z Twojego proflu na X podstronie. Aaa i pamiętaj że kupując profilówki może okazać się że co najmniej 50% linków nic Ci nie daje bo podejrzenie linka w profilu lub indexie forum dla robota będzie nie możliwe - wymagana będzie rejestracja.

www.skynetic.pl - filmy, fotografia i wizualizacje reklamowe

piorunstudio.pl - Nowe studio fotograficzne w Łodzi

To w takim razie możesz mnie poprawić, bo w tej chwili ani ja ani autor tego wątku nie wie jaka jest prawda. Oświeć nas :)

Co do linkowania moim zdaniem jest taka prawda, że jak ktoś ma skuteczną i rankującą metodę linkowania to po co ma sprzedawać swoje know how na allegro za jednorazowe pare stówek, jak może złapać klienta który będzie płacił tyle samo lub więcej ale miesięcznie. Niektórzy powiedzą, że są tacy co potrafią linkować, a nie potrafią klienta złapać. Wystarczy zrobić stronnkę, wybić na kasiastą frazę, powysyłać maile i klienci sami będą się zabijali.

Poza tym próg wejścia w branżę seo jest bardzo niski - kilka tys na softy (a nawet kilka stówek) i można sprzedawać linkowanie nie znając się na tym wcale. W każdej branży gdzie próg wejścia jest niski większość ekspertów jest o du obić. Podobnie jest z remontami - znajdzie się wielu speców co płytki położą, ale ilu zrobi to tak że mucha nie siada? W seo jest identycznie.

P.S.1

Miałem kiedyś klienta co próbował zarankować stronę serwisami np z bhw.com. Wydał na to około ~$1000, jednorazowo za linkowanie płacił $100-200. Widziałem raporty - większość tego "quality link building" to były linki robione kiepskimi automatami, np linki z K2 z bardzo wysokim ID (powyżej 100k) jako "quality article submission". I tu dochodzimy do smutnej prawdy - dla wielu liczy się biznes i sprzedaż, a nie efekt końcowy.

P.S.2

sam to wszystko zrób tak jak należy

Żeby wiedzieć jak należy trzeba mieć doświadczenie, czyli kilkadziesiąt stronek w topach. Świeżak w tej branży niestety nie będzie wiedział jak należy. Coś tam po omacku można zrobić, ale to jest dalekie od "jak należy".

tą samą ofertę z PiO można często znaleźć na allegro czy OLX

Dlatego napisałem: "Na forum można czasami trafić ciekawą ofertę".  Większość ofert to taki sam shit jak na allegro.

Owszem, można wbijać spamem strony ale nie produktywne i nie na długo. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie ma nic skomplikowanego w zdobywaniu linków z profili i autor jeśli przyłożył by sie do nauki to z pewnością by to ogarnął.

Chodzi mi o to że Ty kupując linki z profilówek na allegro nie masz zielonego pojęcia czy po 1 one są dobre a po 2 czy robot je zaindeksuje ( czyt. czy strona nie jest noindex).

Myślę że to każdy wie ;)  Myślę że ważne jest to czy forum coś sobą reprezentuje czy faktycznie jest dla ludzi pożyteczne , czy nie jest zaspamowane i ile postów generuje dziennie  itp to wszystko przekłada się na linka. Aaa no i czy link jest ten najlepsiejszy czyli DF!

Nie ma nic skomplikowanego w zdobywaniu linków z profili i autor jeśli przyłożył by sie do nauki to z pewnością by to ogarnął.

...

zdobyć linki z profili czy innych miejscówek to nic trudnego, zdobyć rankujące linki to już wyższa szkoła jazdy. 

Dodajmy do tego, że nie wszystkie profile to akurat profile forumowe, bo niektórzy chyba tak to postrzegają.

Edit: I jeśli ktoś twierdzi, że nie warto sprzedawać linków, o ile one działają, bo lepiej byłoby mieć klientów i zarabiać na tym x więcej to ja twierdzę, że nie zawsze tak jest. Nie wszystkim chce się mieć klientów, nie każdy musi oferować SEO dla innych. Będąc na etacie i zarabiając xxx kasy lub nawet zarabiając xxx kasy dla siebie nie będąc na etacie można dojść do wniosku, że nie chce się już szarpać z klientami. Znam bardzo wiele takich przykładów, coraz mniej moich znajomych robi SEO dla innych, bo bardziej opłaca się mieć swój biznes i robić SEO dla siebie. Dlaczego więc nie oferować jakiejś usługi za dodatkowy profit na zewnątrz? Bo nie wypada? Bo allegro to shit? Sam przetestowałem kilkadziesiąt ofert z allegro i faktycznie 90-95% to nic nie warte usługi. Jednak można znaleźć tam 5% wartych uwagi.

...

zdobyć linki z profili czy innych miejscówek to nic trudnego, zdobyć rankujące linki to już wyższa szkoła jazdy. 

Zgadzam się z Tobą w 100%. Do dobrych linków trzeba mieć swoją stronkę zapleczową lub zapłacić trochę $$ :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności