Skocz do zawartości

statystyki kliknięć w baner

siusiak1000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przekopałem statystyki mojej strony lecz nigdzie nie mogę odszukać statystyk kliknięć w banner reklamowy czy też samo odesłanie na daną stronę dodany przeze mnie. Pokazuje mi statystyki stron wewnętrznych typu ze ktoś ze strony głównej wszedł na stronę z kontaktem ale nie ma nic z zewnątrz. Może ktoś mnie pokierować czy wgl coś takiego istnieje a w google analytics?  Bo mogę sprawdzić statystyki skąd mam użytkowników np. przychodzą w Facebooka ale nie mam gdzie dany baner ile razy przekierował. 

Nie zbiera linków zewnętrznych Analytics. Możesz sobie w dowolnie wybrany przez ciebie sposób (w kodzie, przez gtm) założyć zdarzenia na wszystkie linki wychodzące (zakładając, że banery też masz przez <a>). 

Przez gtm najprościej tak jak to Pan Simo opisuje: https://www.simoahava.com/gtm-tips/track-outbound-links-in-gtm-v2/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności