Skocz do zawartości

Erbit

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż, rzadko się udzielam ale sporo czytam. Za to, że jest co czytać, i że da się to czytać bez większych przeszkód - dla Erbita wielkie dzięki! :)

Mam nadzieję, że czasem jeszcze coś skrobnie... a tymczasem pozdrawiam i życzę samych sukcesów. :)

PS Żeby nie było - doceniam poświęcenie innych użytkowników ale jakoś rzadko jest okazja do podziękowań, które niniejszym składam też... . ;)

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Piszecie o tzw " pokemonach" jak by to był jakiś wirus, którym możecie się wszyscy zarazić... a przez to forum przestanie istnieć.

Pamiętajcie, że to też są ludzie! Na własne dzieci w domu też wołacie "pokemonku chodź na obiad", "pokemonie odrobiłeś lekcje?", itp.

Piszecie o tzw " pokemonach" jak by to był jakiś wirus, którym możecie się wszyscy zarazić... a przez to forum przestanie istnieć.

Co się stanie, gdy 99,6% postów będzie powtórzeniem dawnych pytań? Użytkownicy, którzy mają wiedzę kompletnie się nimi znudzą i przestaną odpowiadać. Przestaną rozmawiać o tematach rozwojowych, bo praktycznie nikt ich nie zrozumie. Zalew pokemonizmów powoduje zaśmiecenie forum, co uniemożliwia nowym efektywne odnajdywanie starych, mądrych tematów oraz skutecznie utrudnia prowadzenie dyskusji w nowych, ciekawych tematach.

Zobacz, ile tematów założyli ostatnio użytkownicy będący ponad rok na forum w działach dotyczących czystego pozycjonowania. Niech odpowiedź na to pytanie będzie podstawą do głębokich przemyśleń.

Robert miał cierpliwość, chęć poświęcenia swojego czasu i dzięki temu wychował kilku niezłych pozycjonerów. Niestety, jeżeli moderacja się przynajmniej nie utrzyma, a najlepiej nie poprawi, to niedługo na forum zostaną same pokemony. Wtedy dopiero odczujesz, czym jest forum bez specjalistów, będziesz mógł pogadać w pogaduszkach i poczytać dowcipów, nic więcej. Zobaczycie, jak to będzie za ok. 2 miesiące.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Ja rozumiem i zdaje sobie sprawę, że jest dużo osób, które są młode i nie umieją pisać ani czytać ani zadawać mądrych pytań.

Ale to nie znaczy, że trzeba o nich mówić w ten sposób - to jest niekulturalne...

Pamiętajcie, że to są młode osoby, które dopiero zaczynają i chcą się dowiedzieć jak najwięcej przy jak najmniejszym wkładzie czasu - każdy przechodził okres, w którym pytał rodziców: "A dlaczego", "A po co", "A czemu", itp - co też rodziców wkurzało :) A nie kazali Wam z tego powodu użyć książek i wyszukiwarki - tylko za każdym razem odpowiadali na te same głupie pytania, aż w końcu wyrośliście z tego. To samo jest na forum.

Chodzi o to, by nie obrażać innych tylko za to, że nie potrafią! A starać się im pomóc - rozumiem odesłanie do odpowiednich działów, postów, faq, wyszukiwarki, ale nie rozumiem obraźliwego nazywania ich pokemonami.

Zastanówcie się troszkę - to jest forum i jeśli nie chcecie tutaj nowych zadających w kółko te same pytania, to ograniczcie możliwość pisania tylko dla specjalistów, a całej reszcie pozostawcie jeden dział... i sprawa załatwiona ;) Bo w tym momencie jeśli chodzi o pozycjonowanie to i tak nic nowego się nie dzieje - nie pojawiają się jakieś nowe odkrycia, bo wszystko kręci się wokół tego samego. Więc lepiej zablokować możliwość pisania i wtedy każdy będzie szukał ... i ród "pokemonów" zaniknie :)

Pamiętajcie, że to też są ludzie! Na własne dzieci w domu też wołacie "pokemonku chodź na obiad", "pokemonie odrobiłeś lekcje?", itp.
Jak sie zachowują jak pokemony tak też sie na nie woła aby miały tego świadomość. I tu nie chodzi o wiek ale o inteligencje.

A JaK tA "jnTElJGenTNA" "dZIEceeArnja" (bES wzgLędoO Na wjeq) ZaCznje SmaRować po SfoyEmu, tO ThEEs niE zareAgOooYesh?

1,5 roku temu jak sie zapisałem do tego forum, to naprawde była tu masa ciekawych tematów, ktorych nawet nie byłem w stanie wszystich przeczytać. A teraz to tylko lamenty i wołania o POMOC bo coś się stało ze stronką. I takie wątki kończą się natychmiast jedną odpowiedzią - "czytaj forum, było 1000 razy". Albo trwają prawie w nieskończoność pomimo że prawidłowa odpowiedź padła już z 10 razy w tym wątku, ale w dalszym ciągu jest za trudna do zrozumienia.

Wcale nie dziwie sie Erbitowi ze ma już dość czytania tych głupot po 1000 razy po kolei, a nawet podziwiam ze aż tak długo miał taką cierpliwość. Wybrał nawet dobry moment, bo to co dopiero będzie we wrześniu to mogło by się negatywnie odbić na jego zdrowiu :)

Mam tylko nadzieje że Erbit nie zapomni zupełnie o tym forum i bedzie można znaleźć jego wypowiedzi w poważniejszych wątkach.

.

ażdy przechodził okres, w którym pytał rodziców: "A dlaczego", "A po co", "A czemu"

Zawsze lubiłem psychologię rozwojową i jeżeli w wieku nastu lat nadal nie potrafi się samodzielnie zdobywać wiedzy, to bardzo mi przykro, ale coś nie gra. Poza tym, sprawy czysto finansowe - nikt nie będzie inwestował swojego czasu, żeby przekazywać wiedzę osobom, które nie będą umiały z niej korzystać. Jeżeli nauczysz kilku "kumatych", to Ci się to opłaci, ale jeżeli będziesz miał nauczyć kilkaset pokemonów, to jest czysta strata czasu.

Pozycjonowanie nie jest dla każdego, tak samo jak bycie malarzem, piłkarzem czy pilotem samolotu. Gdy to zrozumiemy, dojdziemy do wniosku, że ogromna ilość pokemonów wynikająca z pewnej mody na pozycjonowanie, zamiast wspomagać forum, zabija je. Początki forum różnią się od chwili obecnej tym, iż wtedy pozycjonowanie było słabiutko spopularyzowane i na forum trafiały głównie osoby ze sporą wiedzą informatyczną i inteligencją. Niestety, teraz jest inaczej.

będzie chętna pomóc i zostanie moderatorem

Żeby zastąpić Erbita potrzeba przynajmniej 5 nowych moderatorów, nikomu nie ujmując. Każdy, kto bawił się w to na większym forum wie, że na początku jest fajnie i poświęca się dużo czasu, ale po miesiącu czy dwóch zaczyna przechodzić. Dlatego upór naszego bohatera jest taki godny podziwu :D

Dała matka rozum? To kombinuj.

pilotem samolotu

W klubie w Białymstku za 30 tysięcy cię nauczą :D

Żeby zastąpić Erbita potrzeba przynajmniej 5 nowych moderatorów

Nie tyle co 5 co przynajmniej po 2 dodatkowych na ważniejsze działy.

Mamy moderacje która działa jak może, wiadomo nikt się nie poświęci dla forum w całości. Większość ma prace własne firmy, Pio to dodatek i pogłębianie wiedzy, mogę powiedzieć osobiście iż część użytkowników na forum to Elita, która w taki czy inny sposób ukształtowała pozycjonowanie w Polsce.

Wszystko jest dla ludzi ale do czasu, kiedy to moderacja nie nadąży nad kasowaniem i koszowaniem wszystkiego co napisane zostało bezmyślnie.

Co nie zmieni faktu, że praktycznie wszystkie "metody" odnośnie jak skutecznie pozycjonować można znaleźć w postach Erbita czy nawet wiele bardzo interesujących w postach KB.

Miejmy tylko nadzieję iż nie będzie to koniec tego co już jest.

Można powiedzieć, że wychowałem się na postach Erbita, i zawsze mogłem liczyć na jego fachową pomoc... tą z błędami ort. też.

Dziękuję, mu za to, i za kawał dobrej roboty na tym forum, żałuję, że nie mogłem poznać go osobiście.. choć może kiedyś...

P.S. Odnośnie pokemonów, oni są wszędzie, miałem teraz okazję spotkać ludzi z całej Polski, studentów, ale tak się rozczarowałem. Nie spodziewałem się, że tacy ludzie są przyjmowani na studia, kultury zero a o inteligencji to już szkoda mówić... więc póki co wszystko zmierza w złym kierunku. Choć mam nadzieję, że sie to zmieni, i jeszcze raz gratuluję Erbitowi wytrwałości w tym co robił.

Sorry za ot.

Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów.

Mariusz.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

hellz daj spokoj, walisz taka wazelina, że po n-tu postach przestaje to byc smieszne.

moderatorzy poracuja a wy po prostu tego nie widzicie bo przeciez mod nie bedzie sie dopisywal do kazdego postu co zrobil. na szczescie w IPB sa statsy i logi kazdej operacji tak, ze widac kto co robi.

i prosze. pneuma na 3cim miejscu wg. wykonanych akcji. widac pneume? nie. dopisuje sie do postow? nie. a odwala robote? ODWALA.

z takim podejsciem to moze bedziecie potrzebowali nie 5 czy 10 a 20 nowych moderatorow?!? :/

P.S. Odnośnie pokemonów, oni są wszędzie, miałem teraz okazję spotkać ludzi z całej Polski, studentów, ale tak się rozczarowałem. Nie spodziewałem się, że tacy ludzie są przyjmowani na studia, kultury zero a o inteligencji to już szkoda mówić...

Oj święta racja. A kiedyś samo słowo "student" wzbudzało szacunek i bezwzględnie oznaczało kulturę słowa i bycia. Coraz trudniej mi się odnaleźć w tym nowym ładzie. Szkoda jakoś tak zamykać się w 4 ścianach.

W kwestii Erbita, przyłączam się do większości, i podobnie jak wielu z Was mam u niego dług wdzięczności.

Mam nadzieję, że czytając te wszystkie posty nie przewróci mu się w głowie :D. I że nie zachłyśnie się biznesem, bo to wyjątkowo głęboka i dokuczliwa choroba - czasem bezobjawowa.

PS. Sam taką chorobę przechodziłem, ale szczęśliwie się z niej wyleczyłem.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności