Skocz do zawartości

Erbit

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Robert jest jedyny w swoim rodzaju i fakt, że nikt go nie zastąpi.

Jeżeli chodzi o moderowanie, to już jest inna sprawa. Moderatorzy w większości przypadków wykonują swoją pracę po cichu, jak pisał normanos.

Porządek na forum jest i będzie.

Robert odwalał kawał dobrej roboty i to nie podlega dyskusji. Szkoda, że nie będzie więcej uczestniczył w życiu forum, ale to jest jego decyzja, którą należy uszanować. Mam jednak nadzieję, że się jeszcze pojawi, bo jest bardzo miłym człowiekiem i stał się integralną częścią naszej społeczności.

To już mogą być tylko moje domysły, ale za jego czasu forum nie miało czysto komercyjnych przyjaciół...

Najbardziej komercyjnym człowiekiem na forum był Kill Bill, który też odszedł.

A jeżeli chodzi o linka do Xanna, to on mi pomaga altruistycznie w jednym projekcie, niestety ja z grafiką nie mam nic wspólnego, i link jest dany z mojej wdzięczności. Nie ma to nic wspólnego z komercją.

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A jeżeli chodzi o linka do Xanna, to on mi pomaga altruistycznie w jednym projekcie, niestety ja z grafiką nie mam nic wspólnego, i link jest dany z mojej wdzięczności. Nie ma to nic wspólnego z komercją.

Aaaa o to chodzi a ja już się doszukiwałem nie wiadomo czego :) Kurde jakbyście nie zwrócili uwagi to bym nie zauważył :)

Michał pomóc Ci w czymś ? tak altuistycznie, link może być mniejszą czcionką :)

W domu posprzątać, samochód umyć ?

Ide spać bo od rzeczy gadam....

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Porządek na forum jest i będzie.

Bardzo się cieszę Michale, że wierzysz w to. Niestety, ja jestem nieco bardziej sceptyczny i przez to ostatnio bardzo rzadko udzielam się na PiO. Zwróć uwagę, że np. obecnie na forum od wczorajszego ranka znajduje się zapytanie w "Pozycjonowanie i Optymalizacja" pytanie o to, czy pozycjonować z www czy bez... Nikt nie zamknął, nikt nie skasował. Temat był poruszony na forum pięć tysięcy razy... czy nadal uważasz, że wszystko jest ok?

Najbardziej komercyjnym człowiekiem na forum był Kill Bill, który też odszedł.

Zgadza się, to typowa komercja, ale nie przypominam sobie, aby Kill reklamował się, czy starał się pozyskać klientów przez PiO, on i tak ma nadmiar pracy.

Czy nie wydaje Ci się to sprzeczne z treścią zaznaczoną na czerwono w stopkach twojej i Kuby? Dlaczego np. nie ma tam linka firmy, która przygotowała logo forum?

Dała matka rozum? To kombinuj.

Czy nie wydaje Ci się to sprzeczne z treścią zaznaczoną na czerwono w stopkach twojej i Kuby? Dlaczego np. nie ma tam linka firmy, która przygotowała logo forum?

wtrace sie niechcacy

forum jest wlasnoscia prywatna - michal ma prawo umiescic linka jesli ktos mu pomaga w czyms innym.

https://' target="_blank">

sq- Aero Plan

michal ma prawo umiescic linka jesli ktos mu pomaga w czyms innym.

Masz rację, właśnie to chciałem dopisać po przemyśleniu swojego porannego posta. Jednak w moim odczuciu faworyzowanie pewnych firm przed innymi wpłynie negatywnie na wizerunek PiO i teraz trochę dwuznacznie można zinterpretować słowa Adka ze wczorajszej audycji "PiO jest biblią polskiego pozycjonowania".

Może inaczej, wcale nie chcę tutaj atakować Michała, z którym nie raz rozmawiałem i bardzo go szanuję. Chodzi mi o to, iż na PiO jest wiele rzeczy, które można nieco poprawić. Zwracam na nie uwagę tuż po odejściu Erbita, który w moim odczuciu panował nad dużą częścią bałaganu. Normanos słusznie zauważył, że kilku moderatorów tnie w ukryciu, taka metodyka pracy, ok. Jednak proszę was, o zwrócenie uwagi na niedociągnięcia, które ciągle obniżają jakość tego forum. Najgorsze jest udawanie, że nie ma problemu, gdy problem jest.

PiO jest potrzebne dla rozwoju branży w Polsce, ale im lepsze, silniejsze PiO z odpowiednim wizerunkiem medialnym, tym lepiej dla nas. Dlatego nie bez kozery pokazuje niedociągnięcia, cóż może odejście Erbita powinno być tym momentem, w którym się powie: ok, nie jesteśmy idealni. Przyznanie się do pewnych błędów to początek każdej drogi naprawczej. Nie można wyleczyć alkoholika, który uważa, że nie ma problemów z alkoholem... Na serio, spędziłem na tym forum kawał czasu, dzięki niemu...hmm... odmieniło się moje życie, bez przesady. Niestety, miałem szczęście, że trafiłem tu w odpowiednim czasie. Chciałbym, żeby inni podobnie mieli szansę w stosunkowo łatwy i przystępny sposób zdobywać wiedzę i przyjaciół. Tyle mego.

Dała matka rozum? To kombinuj.

słowa Adka ze wczorajszej audycji "PiO jest biblią polskiego pozycjonowania".

coz w obliczu takiej konkurencji jak cneb czy pozycjonowanie.pl rzeczywiscie nia jest.

kilku moderatorów tnie w ukryciu

moze kazdy dzial powinien miec swojego opiekuna? wszak kava(pozdrawiam!) i gizmoo3 moderuja po jednym czy 2 dzialy i to sie dobrze sprawdza

Chciałbym, żeby inni podobnie mieli szansę w stosunkowo łatwy i przystępny sposób zdobywać wiedzę i przyjaciół.

nigdy nie bedzie idealnie, nigdy nie bylo.

kluczem jednak jest to, by to forum nie zamienilo sie w webhelp czy cos podobnego

gdzie miast merytorycznej dyskusji jest obrzucanie sie i - nazwe to - kupa.

tu tego nie ma i oby nigdy nie bylo.

tepic natomiast nalezy lenistwo i brak poszanowania dla czasu innych

https://' target="_blank">

sq- Aero Plan

Witam wszystkich...

Dziekuje za wszystkie posty - Domains, za Twe wierszyki na blogu także :spam:

Tak jak pisałem odszedłem z powodów czysto osobistych. Nie jestem pierwszym i zapewne nie ostatnim Moderatorem, który odszedł. Zabrałem ze sobą trochę kontaktów - wiec jakieś wieści i tak mimowolnie do mnie docierają (Adek gratuluję audycji :spam: ).

Niestety głównie brak czasu powodował, że zaczynałem odstawiać fuszerkę (Domains - tu szansa na Twą kolejną złośliwość) a na to nie mogłem sobie pozwolić - wolę byście zapamiętali mnie takiego jakim byłem niż takiego jakim bym się stał (Domains - kolejna szansa.. :spam: ).

Jeszcze raz dziekuje za miłe i te mniej miłe słowa, za cały wspólny czas a całej społeczności forum życzę Moderatora, które nie będzie gorszy ode mnie (Domains - znow szansa...) i byście dostrzegali pracę tych, którzy pozostali przy tej nie łatwej pracy.

...i to był ostatni 4,756 post - cieszcię się Ci, którzy chcecie się z tego cieszyć :)

Do zobaczenia w SERP'ach.

[edytka ;) ]

Yeden - odchodzę od moderacji i odchodzę z PiO. Niestety taka jest kolej tego 'pierniczonego' komercyjnego biznesu SEO... kiedyś w końcu pochłania on w całości...

Piotrek kurwuje na blogu, ja robię wierszyki i pisuję tutaj. I, jak pewnie zauważyłeś, w króciutkim poście dałam wyraz swojej radości (byłabym hipokrytką gdybym napisała, że mnie to smuci), ale kopać Cię i komentować Twojego odejścia TUTAJ nie zamierzam.

Erbit, do zobaczenia na piwku i życzę powodzenia :spam:

Dlaczego np. nie ma tam linka firmy, która przygotowała logo forum?

Przestraszyłeś mnie. Już myślałem, że znowu ktoś mi pozamieniał linki.

Linki do twórcy loga, czyli Piotrka od webwweb są dwa.

Linków na forum jest niewiele, ale żaden nie jest płatny, poza tymi z Adsense i to jest dla mnie brak komercji.

A tak w ogóle, to się zrobił OT i mi się na ten temat nie chce już rozmawiać.

Mimo tego, że Erbit zrobił bardzo wiele dla forum i dla wielu jego użytkowników. Jest to strata znaczna, nie da się ukryć. Mimo to sądze, że forum jednak dość daleko do finalnego tąpnięcia. Fakt, nie udzielam się w ogóle w tych, nazwałbym to, "cięższych działach", mogę nie wiedzieć jak sytuacja się ma... Jednak...

Myślę, że czasm więcej korzyści dla forum może przynieść to, iż zamiast narzekania na ilość pokemonów i przez nich zalewania forum. (a ten wątek przewija się już przynajmniej od roku...) zmienimy trochę nastawienie, czyli mniej offtopicowania w wątkach, które są nie na miejscu czy odpowiedź można znaleźć po wpisaniu dwóch słów do wyszukiwarki.

Wypowiedź jednej, dwóch osób w zupełności starczy. Raport posta do moderatorów. Post leci do kosza. A reszta już zależy od autora tematu...

Co do wątku Xann Design... to nie przesadzajmy... nie jest to link z anchorem: projektowanie stron, tworzenie stron, tylko link z nazwą firmy.

pozdrawiam.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności