Skocz do zawartości

Erbit

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
To jest forum o pozycjonowaniu a nie o poprawnej polszczyźnie

I dlatego wolno pisać z błędami ?

Szlag mnie trafaiał i sam zacząłem błędy popełniać - dlatego dyskretnie na PW powiadamiałem o błędach z prośbą o poprawienie.

...napiętnowanie go jest niczym innym jak rasizmem.
Napiętnowanie jest rasizmem - umiejętne zwrócenie uwagi (nie publiczne) nie jest.

Powyższy Twój cyctat należałoby przykleić.. myśl przewodnia...

°K° - moje gratulacje!

Erbit mój post nie tyczył się Ciebie Ty robiłeś to na PW delikatnie zwracając uwagę czyli w cztery oczy, mój post tyczy się otwartego napiętnowania ortografów czy nie poprawnej pisowni i włąsnie takie napiętnowanie publiczne jest niczym innym jak rasizmem

A po drugie nie jest zabronione pisanie z błędami a co nie jest zabornione to jest dozowolne.

Marketing internetowy dla firm

"Niech się wstydzi ten co robi, nie ten co widzi."

A po drugie nie jest zabronione, w przeciwieństwie do rasizmu, zwracanie uwagi na błędy, a co nie jest zabronione jest dozwolone :D

[edyta] Mało mnie obchodzi czy ktoś jest dyslektykiem, dysortografem czy afatykiem (a cóż to za wynalazek?) - niech sprawdza swoje błędy! Beksiński był takim dyslektykiem, że swoich notatek nie mógł sam odczytać. A jednak przed każdą publikacją sprawdzał poprawność - z szacunku dla czytających.

Erbit to robił z klasą pisał delikatnego posta na PW i tak to się powinno odbywac. Nigdy nie wiemy kim jest osoba pisząca post a może jest afatykiem ? I może jej byc przykro z tego powodu ze ktoś publicznie piętnuje jej ułomnośc, delikane zwracanie uwagi na PW to co innego to klasa osoby zwracającej uwagę ze potrafi robic to delikatnie ze smakiem.

W przypadku ortografi to się przejmujecie, ale jak nazywacie pokemonami wszystkich jak leci, to się nie zastanawiacie czy ktoś aby czasem nie jest niepełnosprawny w jakimś stopniu???

Albo w jedną albo w drugą...

Ja też uważam, że warto ludziom zwracać uwagę na błędy - bo prędzej czy później się nauczą jak pisać poprawnie choćby najpopularniejsze wyrazy.

Najgorsze są tego typu: jóż, ktury, morze (i nie chodzi o to związane z wodą), itp

Dużo błędów popełniają ludzie młodzi - a przez to, że ktoś wymyślił coś w stylu dysortografia,itp to każdy w głupi sposób tłumaczy swój brak edukacji w dziedzinie ortografii. Skoro można nauczyć się innych rzeczy to można również ortografi - a to, że ktoś nie chce się tego nauczyć to już jest zupełnie inna sprawa...

Ja też uważam, że warto ludziom zwracać uwagę na błędy - bo prędzej czy później się nauczą jak pisać poprawnie choćby najpopularniejsze wyrazy.

Chodzi o formę zwracania uwagi inaczej jest jak to robisz w cztery oczy a inaczje jest jak to robisz publicznie, możesz wziąsc gościa na bok i powiedziec nie noś beretu bo to głupio wygląda albo publicznie krzyknąc no co ty latem w berecie pojebało cie ?

No dobra, w zasadzie wiadomo już, jak sobie poradzić z dyslektykami. A co zamierzacie zrobić w sprawie wtórnego analfabetyzmu ? Statystyka jest nieubłagana: cierpi na tą przypadłość 7 z grupy 10 forumowiczów, co oznacza, że przy spodziewanym napływie narybku - moderatorom zabraknie miejsca w koszu.

Moja propozycja: zmienić formułę dostępu do forum na klubową - przy zachowaniu ogólnej dostępności do opublikowanych postów. Pół-żartem, pół-serio.

Statystyka jest nieubłagana: cierpi na tą przypadłość 7 z grupy 10 forumowiczów

wybacz ale z tych siedmiu sześciu to zwykłe nieuki i lenie patentowane, kiedy chodziłem do szkoły,liceum, na studia to spotkałem się z jednym dys... i nie wierze aby w ciągu ostatniego ćwierćwiecza ta przypadłość siegneła 10-15% populacji młodych ludzi, po prostu leją na wiele rzeczy ot i wszystko a potem do ich olewania i lenistwa inne buce dorabiają teorie

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

nieuki i lenie patentowane

Wybacz Beer, ale co innego miałem na myśli, a co innego napisałem - pewnie też jakiś defekt ;-) Przepraszam 7 z 10 :-) Chodziło mi o analfabetyzm funkcyjny (funkcjonalny) zwany niekiedy wtórnym (ponoć nie do końca jednoznaczne) Wynik, który podałem przewinął się kilka lat temu - przy okazji badań temu poświęconych. Zasadniczo bez związku z lenistwem i nieuctwem. Ot, wyżej nie podskoczysz i już, mimo posiadanej umiejętności czytania. Dlatego nawet drobiazgowo omówione wątki będą powracać na zasadzie bumerangu.

Edit: Link dla zainteresowanych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności