Skocz do zawartości

Programy partnerskie - linki do strony i ze strony

Suchjy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam do was parę pytań odnośnie programów partnerskich.

1. Jak radzicie sobie na swoich stronach z linkami wychodzącymi do programów partnerskich?

Czy jeśli w serwisie jest 500 produktów i każdy z nich na karcie produktu ma pod "kup teraz" link do programu partnerskiego, to stosujecie rel="nofollow" czy jakoś dodatkowo działacie z linkami wychodzącymi na zewnątrz?

Obecnie mam to rozwiązane tak, że będąc na karcie produktu:

• sklep.pl/produkt-1/  - mam link do "Kup teraz", w formie: "sklep.pl/produkt-1/kup-teraz"
  • Gdzie z "sklep.pl/produkt-1/kup-teraz"  leci przekierowanie 302 na url programu partnerskiego w zewnętrznym serwisie "www.jaki-sklep.pl/produkt-1?ref=222315"

Dodatkowo chce oznaczyć link "sklep.pl/produkt-1/kup-teraz" ten przed przekierowaniem "nofollow" (crawl budget). Jest sens czy sobie darować?

2. Identyczna sytuacja tylko w drugą stronę. Mam u siebie w serwisie program partnerski, jak odpowiednio go zbudować (na czym się wzorować?), aby czerpać korzyści SEO z linków, które wygeneruje (o ile jest to możliwe).

Obecnie ref linki mają formę:

• www.sklep.pl/uzytkownik?ref=123

Zaznaczę, że w sklepie jest duża ilość produktów z jednej kategorii, wymyśliłem sobie, że będę dostarczał im reflinki dla kategorii: www.sklep.pl/kategoria-glowna?ref=123

Czy tego typu linki dadzą jakąś moc dla SEO, czy mi się tylko DC natworzy?

baner-seostationv2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności