Skocz do zawartości

Indeksowanie podstron

Prawiczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jeśli pozycjonuję stronę na frazę przykładowo "pożyczki Kraków" i w wyszukiwarce pojawia się wyżej podstrona a niżej strona główna to czy ta podstrona zabiera "moc" strony głównej?

Czy warto robić podstrony pod frazy, na które pozycjonowana jest również strona główna?

Pozdrawiam

jeśli pozycjonuję stronę na frazę przykładowo "pożyczki Kraków"

Jeśli przykładowo pozycjonujesz stronę "pożyczki Kraków" to napisz ogłoszenie o zleceniu. Na pewno ktoś się zgłosi i za kasę udzieli odpowiedzi.

https://www.forum.optymalizacja.com/forum/20-og%C5%82oszenia-i-zlecenia/

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

w wyszukiwarce pojawia się wyżej podstrona a niżej strona główna to czy ta podstrona zabiera "moc" strony głównej?

o jakiej mocy mowa ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion - "moc" to po swojemu napisalem, ponieważ nie jestem fachowcem i obce mi są fachowe określenia, ale na pewno każdy kto ma dobre chęci wie co miałem na myśli.

Może jeszcze raz: pod taką samom frazę w Google indeksowana jest w top 10 strona główna i podstrona.

Podstrona jest wyżej niż strona główna(podstrona pozycja: 2 i strona główna pozycja: 9 w wynikach wyszukiwania Google), a zależy nam bardziej na tym żeby strona główna miała wyższą pozycję.

Czy w takiej sytuacji warto np. zablokować w pliku robots.txt podstronę i wtedy strona główna może będzie miała większe szanse na osiągnięcie wyżej pozycji, czy nie będzie mialo to znaczenia dla pozycji strony głównej, a dodatkowo mamy podstronę w top?

Wydaje mi się że zadałem proste i zrozumiałe pytanie dla fachowców jacy tu się wypowiadają.

Jeśli za odpowiedzi tego typu trzeba płacić jak sugeruje SzlafRock to podajcie kwotę i nr konta.

Ja bym się cieszył mając podstronę serwisu w top a nie myślał jak ja zablokować. Darmowa porada to przekierowanie 301.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

a zależy nam bardziej na tym żeby strona główna miała wyższą pozycję

taki temat na tym forum w te wakacje już był poruszany :)
Została nawet udzielona odpowiedź:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/227651-g%C5%82%C3%B3wna-strona-w-wynikach-gdy-tre%C5%9B%C4%87-na-innej-stronie/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności