Skocz do zawartości

Linkowanie nowego serwisu

patlang

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim. Od miesiąca prowadzę stronę (domena ma dwa lata). Na początku dodałem ok 10 wpisów na blogu, teraz konsekwentnie dodaje po jednym tygodniowo. Konkurencja średnia, frazy sprzedażowe z długiego ogona na ok 100-1000 wyszukiwań na miesiąc na razie rankują od miejsca 10 do średnio 20-30.

Backlinki na razie kieruję głównie na stronę główną. Staram się dodawać kilka linków dziennie głównie z:

• komentarze na blogach (głównie nofollow)
  • udzielanie się na 10 forach (linki follow w stopce, profil konta + czasami link we wpisie na forum)
  • zakładanie profili (linki follow/nofollow)
  • filmiki na youtube z linkiem w opisie
  • social media (G+, Facebook)
  • staram się uzyskiwać 1 link z płatnego katalogu na tydzień

Mam następujące pytania:

1. Czy linki prowadzące do mojej domeny (tematy na forum, profile, katalogi itd) powinienem też podlinkowywać z innych for i blogów?

2. Czy jeżeli social signals prowadzą z kont użytkowników z innych krajów to jest to problem (czy muszą to być polskie konta)?

3. Planuję w następnych tygodniach uzyskiwać linki z Twittera, serwisów prasowych, vimeo, strony typu kwejk i wykop - czy jakieś rady na czym mogę na początku się skupić?

• komentarze na blogach (głównie nofollow)
  • udzielanie się na 10 forach (linki follow w stopce, profil konta + czasami link we wpisie na forum)
  • zakładanie profili (linki follow/nofollow)
  • filmiki na youtube z linkiem w opisie
  • social media (G+, Facebook)
  • staram się uzyskiwać 1 link z płatnego katalogu na tydzień

takim tempem na średnie frazy za rok może będziesz w top 20. Linki nofollow nie rankują, pomocne do poprawnego budowania profilu linków który jest może na 20 miejscu w czynnikach rankwoania.

To wszytko co piszesz do dość tego, że mało na dodatek linki nofollow, wiec nie podnoszą Twoja stronę w winnikach wyszukiwania.

dopiero zacząłem linkować, a że jestem sporym laikiem to nie chce przesadzić, ale szybko się uczę i dużo czytam :) w każdym razie dzięki za uwagę - zwiększę tempo linkowania. Wracając do wątku czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć mi na pytania i ewentualnie doradzić kierunek linkowania?:)

Mam następujące pytania:

1. Czy linki prowadzące do mojej domeny (tematy na forum, profile, katalogi itd) powinienem też podlinkowywać z innych for i blogów?

2. Czy jeżeli social signals prowadzą z kont użytkowników z innych krajów to jest to problem (czy muszą to być polskie konta)?

3. Planuję w następnych tygodniach uzyskiwać linki z Twittera, serwisów prasowych, vimeo, strony typu kwejk i wykop - czy jakieś rady na czym mogę na początku się skupić?

1. Wskazane, ale nie przesadzaj z ilością bo często usuwają takie nadzwyczaj "popularne" profile.

2. Raczej nie

3. Linki w większości nofollow więc bez większej wartości dla SEO. Chyba, że chcesz pozyskiwać w ten sposób ruch to jak najbardziej ok.

3. Linki w większości nofollow więc bez większej wartości dla SEO. Chyba, że chcesz pozyskiwać w ten sposób ruch to jak najbardziej ok.

Na większości tematycznych blogów trudno i link follow. Poza tym równoważę tym profil linków follow (podobno bezpiecznie ;)). Linki follow staram się też pozyskiwać w tych samych miejscach gdzie konkurencja analizując dane z ahrefsa.

Jeszce jedno pytanie - ile bezpiecznie dawać linków follow dziennie dla domeny, która jest prowadzona od miesiąca, a linkowana od 2 tygodni?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności