Skocz do zawartości

Google suggest, a średnie wyszukiwanie

Glaciu

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,

mam pytanie, wiele osób na blogach pisze o tym, że warto się inspirować podczas tworzenia treści podpowiedziami Google suggest, ale jak ma się to do tego, że większość podpowiedzi ma średnie miesięczne wyszukiwanie <10. Skoro ktoś tego nie szuka, to jaki jest w tym cel, aż tak bardzo długi ogon? Żeby nie być gołosłownym wybrałem coś z seo w tle "seo czy warto" - planner pokazuje "-".

Może mnie ktoś oświecić?

1. Planner nie zawsze pokazuje realną wartość ruchu.

2. Suggest pokazuje czym ludzie się interesują w temacie. Można się tym inspirować, można nie. Jeśli wiesz czego ludzie szukają bez tego to nie musisz.

3. Ludzie na blogach różne rzeczy piszą. Warto to brać z dystansem.

specjalista-googleads.pl - prowadzenie kampanii Google Ads (AdWords)

www.smart-seo.pl - skuteczna reklama w Google :) 

polecam buzzsumo.com tworząc nową treść warto sprawdzić jakie artykuły mają największą popularność w mediach społecznościowych

Sprawdź  kontenery biurowe Ultramodula, – to innowacyjna marka z branży budownictwa modułowego będąca częścią firmy Ultragroup.
Autoryzowany sklep z zegarkami, zegarki męskie i damskie - Zegart.pl

A może chcesz kupić meblościanki - sprawdź perlavita.com.pl meble do każdego wnętrza. W dobrej cenie.

Planer pokazuje wartości uśrednione, ostatnio gdzieś na grupach SEO przewinęła się jakaś dyskusja na temat tego, że pokazuje on liczby dla grupy słów, choć pokazuje je przy jednym, a dane z niego znacząco różnią się od tych w search Console. trzeba to traktować jako próbkę danych po prostu..

Mimo, że masz kreseczki w keyoword planerze to możesz mieć całkiem sporo wejść z takich fraz ;).

Co do podpowiedzi Google  w samej wyszukiwarce, to zależą one w dużej mierze też od tego co jest teraz na topie ;).

Jak rośnie liczba zapytań na daną grupę fraz, to będą one częściej pojawiać się w podpowiedziach Google, źródło.

baner-seostationv2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności