Skocz do zawartości

początkujący ADWORDowiec

raddi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, zupełnie niedawno założyłem pierwsze konto reklamowe adwords. Wpłaciłem symboliczną kwotę - na próbę. Ustawiłem kampanie reklamową na wybranych witrynach. Ustaliłem koszt za 1000 odsłon początkowo na poziomie 3 zł. Reklamy nie były wyświetlane. Przez pewien czas podwyższałem cenę za 1000 odsłon aż doszedłem do kwoty 30 zł. I dalej nic. Teraz zmniejszyłem do 15 zł bo 30 to wydaje się dość dużo. I czekam i czekam i nic. reklama jest aktywna ale niewyświetlana. Jakie mogą być przyczyny, co radzicie??

Jeśli dużo korzystałeś z voucherów z jednego IP, na jedną stronę i na takie same reklamy i słowa kluczowe, być może zostałeś zbanowany.

Mi wyświetlają się reklamy na stronach anglojęzycznych na bardzo popularne frazy, już za 0,75 PLN/1000 wyświetleń.

Wyświetlają Ci się reklamy z wyszukiwarki ?

Jeśli nie, napisz na PM, a pomogę Ci rozwiązać ten problem.

Strona, o którą chodzi to www.twojeprawo.pl moje kampanie nie są na słowa kluczowe, ale są skierowane na konkretne strony. za tysiąc wyświetleń dałem 3 zł, a teraz jest od około 2 tygodni ustawione 15 zł !! Reklamy są aktywne, pieniądze doszły już, miałem informację, a poza tym, widzę stan swojego konta. na koncie mam zaledwie 30 zł. Wpłaciłem tylko 50 zł ponieważ najpierw chcę zobaczyć jak to działa i czy będzie się opłacało.

już wysyłałem pytanie. Rzeczywiście, odpowiedź była automatyczna i to tak wyglądało jakby przekleili stronę, którą wcześniej czytałem milion razy. A tak mniej więcej ile powinienem dawać za 1000 odsłon w warunkach dość dużej konkurencji. Tak przeciętnie jak to wygląda, jakiego rzędu to powinna być kwota. Np. 3 zł, 5 10 czy więcej?

A więc -miałem ten sam problem co TY. Doszedłem do stanu nawet 50zł za 1000 odsłon i nic.

Zmniejszyłem do 5 zł i odłożyłem sprawę na tydzień. Dopiero po tygodniu - bez jakiegokolwiek zmieniania kosztów reklamy pojawiły się na wybranej stronie.

Wydaje mi się, że jeśli stronka jest oblegana to trzeba nistety poczekać na swoją kolej.

Zatem cierpliwości

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności