Skocz do zawartości

i365.pl przenosi się do europy

Diwi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tylko czemu ja maila nie dostałem :-(

tez od nich maila nie dostałem

:)

skromni pewnie są :)

nie skromni a pewnie zapracowani, przeniesc kilka maszyn ( tzn dane z nich, oraz je skonfigurowac) to wielka praca, ustawic wszystko to nie jest takie proste, gdy jeszcze trzeba dbac o to by uslugi dzialaly na bierzaco dobrze.

super news :-) tylko czemu ja maila nie dostałem :-(

Moze maszyna, na ktorej jestes, jest ostatnia w kolejce do przenosin :)

a co mi tam :-) na serwerku jeszcze nic konkretnego nie wiem, więc niech stracę :-) W końcu ostatni będą pierwszymi :)

Też mam konto na przenoszonym serwerze i jeszcze innych.

Z tego co wypytałem ich bok to potrwa ze 2-3 miesiące.

A z tego co patrzyłem po nazwach serwerów to mają 9 z kontami i jeszcze podobno osobne na backup.

Ale kto ich wie podobno mają jakiś tam klaster jeszcze.

Na kilka dni przed przeniesieniem wyślą maila przez cPanel na podany tam adres kontaktowy.

Dowiedziałem się o tym już jakieś 2 tygodnie temu i powiem szczerze.. trochę się przestraszyłem, bo teraz i365.pl stało się naprawdę konkurencyjne w stosunku do innych hostingów z serwerami w Europie.

Mimo wszystko, gratuluje konkurencji :)

Tani Hosting - od 7 lat w sieci!

Chcesz zacząć zarabiać konkretne pieniądze i budować ze mną biznes? Napisz na pw.

No to jak z tymi przenosinami? Bo póki co łącze mysql nadal jest do niczego. I nie ma co wciskać kitu, że nie zoptymalizowany kod, czy tabela, czy zły skrypt. Mój skrypt PLD używany jest przez tysiące ludzi i jakoś nie ma z nim większych problemów. To jeden z najlepiej napisanych skryptów katalogów.

Tłumaczenie, że zbyt duża ilość zapytań między bajki można włożyć. Online ZERO gości, i łącze z mysl nie działa. To nie tylko dotyczy katalogu. Także skryptu PHPStats. 8 na 10 razy mam problem z wejściem do statystyk. Powoli tracę cierpliwość. Na żadnym serwerze do tej pory nie miałem z tym kłopotu.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Ja już lece w tej firmie kolejny rok .. ale błędy mysql typu :

Too many connections itd :)

Zapowiadają, że chyba to będzie ostani rok ...

Za dobrze się nie znam na sprawach z serwerami, ale tłumaczenia są, że skrypty generują błędne zapytania itd i następuje jakaś blokada...

A że mam pakiet reseller to zaraz wszystkie konta wykorzystujące mysql wiszą :)

A ja walczyć nie będę. Jak się to będzie utrzmywać to trudno, utopię te parę PLN, a domeny przeniosę.

Mam w katalogach trochę płatnych linków i klienci nie będą płacić za coś czego przez pół dnia obejrzeć nie można. Dodawać stron do katalogów, które pół dnia stoją też nie będą. Dobrze, że nie przeniosłem tu większych spraw. Dopiero byłby krzyk...

Witam,

zapraszam do uważnego czytania informacji, które wysyłamy, w tym momencie zakończyły się przenosiny serwera s5 ze Stanów, niedługo ruszamy z następnymi.

Trudno też jakkolwiek pomóc komuś z Was, bo jeśli macie problemy naprawdę wystarczy skontaktować się z naszym supportem, pisanie na forach w takim wypadku jedynie spowalnia naszą reakcję, a szybkość reagowania na ew. problemy Klienta i rozwiązywanie ich to jest nasz priorytet od ponad 1,5 roku.

Jeśli skrypt generuje więcej niż 10 równoczesnych połączeń w jednym momencie, które trwaja np. powyżej 15 sekund, to dostęp do następnych zapytań dla danego loginu sql jest blokowany bo Wasza kolejka jest zapchana - i jeśli pojawia się błąd to dotyczy on właśnie przekroczenia liczby połączeń na jednego usera. Rozwiązaniem jest albo optymalizacja skryptów, albo założenie osobnych loginów SQL dla baz - nie limitujemy ich. To, że nie ma gości online, nie znaczy, że przy pconnect do bazy zapytanie nadal nie "wisi".

Jeśli błędy rzeczywiście wystepują całymi dniami i uniemożliwiają korzystanie z kont to chyba tym bardziej powinniśmy mieć od Ciebie jachu, czy Ciebie dargre znak na supporcie - ja go nie widzę. Jeśli jednak jest inaczej to jaki sens jest narzekać na forum?

Edycja:

Gdyby było potrzebne więcej informacji związanych z tematem o którym mówię:

https://mysql.com/doc/refman/5.0/en/slow-query-log.html

https://www.databasejournal.com/features/my...cle.php/1382791

Pozdrawiam z i365.pl.

Too many connections itd ;)

Za dobrze się nie znam na sprawach z serwerami, ale tłumaczenia są, że skrypty generują błędne zapytania itd i następuje jakaś blokada...

A że mam pakiet reseller to zaraz wszystkie konta wykorzystujące mysql wiszą :(

nie znasz sie na sprawach serwerowych, a na jezyku angielskim sie znasz? :)

pisze wyraznie "za duzo polaczen", czy za duzo polaczen jest blednym zapytaniem? czy moze po prostu nie miescisz sie w ograniczeniach narzuconych przez uslugodawce?

Too many connections itd ;)

A że mam pakiet reseller to zaraz wszystkie konta wykorzystujące mysql wiszą :(

nie znasz sie na sprawach serwerowych, a na jezyku angielskim sie znasz? :)

pisze wyraznie "za duzo polaczen", czy za duzo polaczen jest blednym zapytaniem? czy moze po prostu nie miescisz sie w ograniczeniach narzuconych przez uslugodawce?

Widać źle się wyraziłem ;) W wypadku błędów bazy danych czy jak tam to nazwać to żeby nie wyświetłało wielu rzeczy, że błędny login itd (pewnie wiesz jak wygląda sprawa gdy mysql nie odpowiada) to wyświetlam tekst zastępczy... np "Too many connections", a odpowiedź z suportu była taka że jest "dużo błędnych zapytań".

Połączyłem te dwie rzeczy w jedną pisząc poprzedniego posta i stąd nieporozumienie ... ;)

Jeśli skrypt generuje więcej niż 10 równoczesnych połączeń w jednym momencie, które trwaja np. powyżej 15 sekund, to dostęp do następnych zapytań dla danego loginu sql jest blokowany bo Wasza kolejka jest zapchana - i jeśli pojawia się błąd to dotyczy on właśnie przekroczenia liczby połączeń na jednego usera. Rozwiązaniem jest albo optymalizacja skryptów, albo założenie osobnych loginów SQL dla baz - nie limitujemy ich. To, że nie ma gości online, nie znaczy, że przy pconnect do bazy zapytanie nadal nie "wisi".

Może niedawno zostało wprowadzone... bo mi zawsze wszystkie naraz padały a loginy miałem inne .. ale, że sam ostanio padów nie widizalem tylko słyszałem od userów to nie moge szczegółowo powiedziec ..

Jeśli błędy rzeczywiście wystepują całymi dniami i uniemożliwiają korzystanie z kont to chyba tym bardziej powinniśmy mieć od Ciebie jachu, czy Ciebie dargre znak na supporcie - ja go nie widzę.

Pisałem pare razy ;) Odpowiedź zawsze była podobna flush host czy coś ;) Nie mówie że nie pomagało na jakiś czas ;)

I nie powiedzialem, ze uniemożliwiają korzystanie z kont gdyż trwało to zawsze po pare minut i fakt, że pare razy dziennie(czytaj dwa) ;)

Hosting nie mówie, że jest zły bo cena jest naprawdę przystępna ;)

Jeśli jednak jest inaczej to jaki sens jest narzekać na forum?

No nie ma faktycznie sensu ... ale ...

czy moze po prostu nie miescisz sie w ograniczeniach narzuconych przez uslugodawce?

A czy gdzieś na i365.pl jest informacja o ograniczeniach połączeń do bazy? Takie info jest np. w ovh, wtedy wiem jaki mniejwięcej serwis mogę tam postawić...

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Witam,

zarówno Apache, jak i MySQL czy inne usługi mają limity - po to, żeby np. nie było możliwości zapchania serwera przez jednego Użytkownika, ze źle skonfigurowanym skryptem. I niestety nie ma od tego wyjątków. Tego typu limity nie dzialają bezpośrednio na Użytkownika bo w 98% przypadków nie są osiągane - 2% zostawiam na źle ustawione i zoptymalizowane skrypty, albo też szczególne przypadki do których zawsze staramy się dostosowywać.

5 lat doświadczenia, i ponad 1,5 roku w i365.pl nauczyło mnie jak sądze, choć trochę, jak należy konfigurować serwery, tak, żeby działały dobrze w środowisku shared w połączeniu z oprogramowaniem open source i popularnemy panelami administracyjnymi.

Z obecnie ustawionymi na naszych serwerach parametrami działają bez problemów serwisy mające po kilkadziesiąt tysięcy unikalnych odwiedzin dziennie takie jak Medialink.pl, Pasjagsm.pl czy Pasazer.com - wszystkie są z nami od samego początku, więc myślę, że nasza polityka dotycząca bezpieczeństwa i wydajności nie może być uznana za nieprawidłową.

Pozdrawiam z i365.pl

dargre: jesli Ty, mowiac o "laczu mysql" masz pojecie, ze znasz sie na serwerach to moze nie pisz juz lepiej wiecej :)...

Jak kto i co zwał jest dla mnie nieistotne. A swoją drogą jest takie polecenie w mysql: "mysql_connect". Jak byś to przetłumaczył mądralo? Spójrz do słownika i zobacz co znaczy słowo "connect".

Widzę, że cała dyskusja nie ma sensu. Trudno wtopiłem kilka PLN. Przeniosę się na inny serwer, dokupię najwyżej IP. Tam śmiga 5 takich samych skryptów jak 1 na i365 i w dodatku ze znacznie większymi bazami.

Żadnych problemów z MySQl nie ma. Jeśłi coś jest wolniej - to na pewno nie jest to wina mysql. I jak dla mnie to wyczerpuje temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności