Skocz do zawartości

i365.pl przenosi się do europy

Diwi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
czy moze po prostu nie miescisz sie w ograniczeniach narzuconych przez uslugodawce?

A czy gdzieś na i365.pl jest informacja o ograniczeniach połączeń do bazy? Takie info jest np. w ovh, wtedy wiem jaki mniejwięcej serwis mogę tam postawić...

jest info czy nie ma ograniczenia sa i beda...

u mnie na forum ostatnio mam bardzo często Critical errory i nie może połączyć się z bazą danych. Na supporcie uslinie mi tłumaczą, żę to wina mojego forum - to się okaże bo niedługo stawiamy je odnowa i odświeżamy baze danych. Ale może ktoś tez ma podobne problemy?

-- Tuning - miniaturowych aut czyli Manga Cars ;)

-- sfah - a to moje...

-- skate punk - melodic punk, fast punk i deskorolka.

Witam,

coż, niestety nic dodać, nic ująć, jeśli chodzi o wypowiedź wyżej. Wszystko wyjaśniłem powyżej, proszę o uważne przeczytanie tamtego postu i w razie potrzeby o kontakt z naszym supportem.

Sam zajmę się rzeczywistymi awariami serwerów, które niestety jeśli akurat nie trapią i365.pl, to na zmianę moje "domowe" środowisko.

Pozdrawiam ciepło z i365.pl.

przy przenosinach serwera na nowy s9 taka uwaga, bo może nie każdy zwrócił uwagę, ale i365 zapomniało wkompilować w php iconv. ale obiecali nadrobić :)

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

to jak tak troszku z of topa polecę :) da się jakoś zrobić, żeby mySQL na i365 poprawnie kodował mi znaki UTFem? na lokalu mam mySQL 5.x i wsio gra i buczy, a jak nie to daje SET CHARSET i buczy :-) wczoraj wrzuciłem cms na serwer i365 i .... i miało być tak pięknie :-(

btw :> co może być powodem wywalania błędu nr 500 przez Apache gdy w regułce mod_rewrite znajdzie się przecinek? na lokalu działa ładnie :-) a po wrzuceniu na i365 dostaje 500 :/ o ile się nie mylę to przecinej nie jest znakiem specjalnym w RegExpach ;)

:-)

masz przemo, więc sam prosisz o kłopoty

Nie rozumiem tego podejścia .. Jakoś istnieją duże fora na tym skrypcie np:

https://www.przemo.org/phpBB2/forum/

czy mniejsze

https://forum.pasjagsm.pl/ (nawet wymieniane w tym wątku)

i jakoś chodzą ... nawet się dobrze trzymają .. przynajmniej te pierwsze (bo tego drugiego nie odwiedzam).

Ja rozumiem, że występuje overselling, ale żebym nie mógł uploadować plików bo disc full ?

• 1 miesiąc temu...

Na forum webhostingtalk.pl w temacie dotyczącym i365.pl pojawiła się informacja że w/w firma przenosi swoje serwery z USA do niemiec. Myślę że to bardzo dobra wiadomość dla wszystkich użytkowników tego hostingu.

Pozdrawiam

i tak oto dzisiaj te niemieckie webmaszyny zawodzą

i365 bedzie musiało zmienic nazwe na i364 i oby nie niżej :)

u mnie na forum ostatnio mam bardzo często Critical errory i nie może połączyć się z bazą danych. Na supporcie uslinie mi tłumaczą, żę to wina mojego forum - to się okaże bo niedługo stawiamy je odnowa i odświeżamy baze danych. Ale może ktoś tez ma podobne problemy?

Miałem podobnie jakies 6 miesięcy temu. Nie można było połączyc się z bazą danych i uzyskiwałem od nich identyczną odpowiedź. Ten okres z błędami trwał moze miesiąc, przez ten czas ciągle wysyłałem im maile, czasem pisane nerwowym językiem aż w koncu odpisali, ze jeden z adminów przejzy dokładnie moją bazę danych i problem wreszcie zniknął. Mam jednak wrażenie, ze problem nie wynikał ze strony bazy, bo gdyby zawierała jakies błędy np przez błędne zapytania itd; na pewno by mnie o tym poinformowali.

Miałem jeszcze z nimi przygodę przy instalacji eZ portal..ale to juz inna bajka

Ogólnie jednak jestem z hostingu zadowolony.

pzdr

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

>> Miałem jeszcze z nimi przygodę przy instalacji eZ portal..ale to juz inna bajka

Ez jest na dedyki, resellery. To nie ten poziom.

Wlasnie o to chodzi. Gdy próbowałem go zainstalowac jeszcze tego nie wiedziałem tzn. ze jest on tak żerny. Po błędach jakie wystąpiły zadałem im pytanie czy serwer to wytrzyma. Odpowiedzieli ze "Jasne. Wielu userów na naszych serwerach korzysta z tego cms'a bez problemów". Po kilku mailach uzgodnilismy,ze zainstalują mi go za 50zł. Zgodziłem się no i wtedy wyszło szydło z worka. Mają udaną ekipe :)

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

mariosoft: z racji tego, że aktualnie w Niemczech jest tylko jedna maszyna (ale już niebawem będą dwie następne), a konto sfah'a znajduje się jak najbardziej w USA, to chyba na niemieckie DC nie ma co narzekać. Amerykańskie za to jak najbardziej robią niespodzianki, ale niestety czasami nieuniknione - użytkownikom "feralnego" dziś s4 wysłaliśmy odpowiednie info.

Gostek, jeśli chodzi o Twoją bazę, to nie wiem czy dobrze pamiętam w tym momencie, ale stawiam, że po prostu wtedy dorobiliśmy Ci.. indexy do niej.

Pozdrawiam z i365.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności