Skocz do zawartości

i365.pl przenosi się do europy

Diwi

Rekomendowane odpowiedzi

mariosoft: z racji tego, że aktualnie w Niemczech jest tylko jedna maszyna (ale już niebawem będą dwie następne), a konto sfah'a znajduje się jak najbardziej w USA, to chyba na niemieckie DC nie ma co narzekać. Amerykańskie za to jak najbardziej robią niespodzianki, ale niestety czasami nieuniknione - użytkownikom "feralnego" dziś s4 wysłaliśmy odpowiednie info.

Gostek, jeśli chodzi o Twoją bazę, to nie wiem czy dobrze pamiętam w tym momencie, ale stawiam, że po prostu wtedy dorobiliśmy Ci.. indexy do niej.

Pozdrawiam z i365.pl

p4tryk: dzieki że sie uwineliscie z problemem.

Na i365 (i364,5) :) nie ma co narzekać, no może oprócz pingu. :/

Jeśli p4tryk mógłbyś trzy słowa, czy bedzie on kiedyś szybszy?

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oj nie nazwałbym się szczęściarzem - owszem strona raz na jakiś czas się wczyta, ale korzystanie z niej, bardzo często, graniczy z cudem. Naprawdę ludzie mają problemy z korzystaniem z forum. Nie mogą poruszać się po stronie, nie mogą pisać postów, cały czas występują błędy. Po samych statystykach wyświetleń strony widzę, że ludzie nie mogą normalnie przeglądać forum. Nie kłamię ;)

-- Tuning - miniaturowych aut czyli Manga Cars ;)

-- sfah - a to moje...

-- skate punk - melodic punk, fast punk i deskorolka.

Witam,

na temat forum mangacars.pl popełniłem już kilkanaście postów na wszystkich forach - i prosiłbym po prostu Panów z tego serwisu o przeczytanie ich bo nie będę się już na ten temat wypowiadał dopóki chociaż cześć proponowanych zmian nie zostanie wprowadzona.

Top Process %CPU 41.6 httpd [plmcf.sfah.i365.pl] [/viewtopic.php?t10853] 
Top Process %CPU 37.5 httpd [plmcf.sfah.i365.pl] [/viewtopic.php?p220404] 

To taki przykład. I naprawdę nie wiem co jeszcze mogę dodać..

pozdrawiam z i365.pl.

Co do supportu to jak najbardziej miło, szybko i pięknie.

Ja też oczywiście dostawałem odpowiedzi i źle zoptymalizowanych skryptach, błedach w nich itd :) Ale zagryzam zęby bo wiem, że za małą kasę nie będę z siebie robił superhiper-ważnego klienta...

Pytanie kiedy s7 będzie przenoszony bo w razie czego chcę zrobić backup :)

No i denerwują mnie identyczne odpowiedzi do większości użytkowników i365. Mianowicie zawsze winę zrzuca się na skrypty... ja wiem, że często faktycznie userzy modyfikując dany skrypt psują często jego optymalizację... ale co jeżeli skrypt jest w wersji oryginalnej (bez modów), która działa o dziwo pięknie i szybko na innych serwerach? Co ze wspomnianym cPanelem? Czy to, że cPanel taaaak woooolnoooo działa jest winą samego skryptu cPanelu? czy może moje skrypty stron opóźniają działanie cPanelu?

Podrawiam serdecznie i365.pl

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

No i denerwują mnie identyczne odpowiedzi do większości użytkowników i365. Mianowicie zawsze winę zrzuca się na skrypty... ja wiem, że często faktycznie userzy modyfikując dany skrypt psują często jego optymalizację... ale co jeżeli skrypt jest w wersji oryginalnej (bez modów), która działa o dziwo pięknie i szybko na innych serwerach? Co ze wspomnianym cPanelem? Czy to, że cPanel taaaak woooolnoooo działa jest winą samego skryptu cPanelu? czy może moje skrypty stron opóźniają działanie cPanelu?

Jeśli serwer nie jest obciążony, pingi są dobre, to niestety nie ma innego winowajcy jak źle napisane czy zoptymalizowane skrypty. Hostujemy ponad 6,000 użytkowników, trudno nazwać 5 wypowiedzi i to zawsze związanych z tym samym problemem i z zaleconym tym samym rozwiązaniem jako "spychologię".

Load czy topa każdy wprawny użytkownik może sobie sprawdzić na serwerze np. przez crona. Cpanel działa wolno? Używanie jego tak samo zjada przydzielone na Użytkownika zasoby - więc jesli user "misio" zjada swoja witryną 100% czasu procesora, to niestety CPanel nie znajdzie sobie następnych 100% żeby śmigał, a i przy okazji zawsze warto sprawdzić czy np. firewall nie blokuje ruchu na port 2082 czy 2083.

Pozdrawiam.

Jak widzę, nie ja jeden mam slow cPanel

Witryny swojej nie "zjadam w 100 %" mam raptem 2 bazy danych zajmujące łącznie ok 6mb. Bywają momenty, gdy do panelu w zaden sposob nie mozna się wbic. (rekord oczekiwania-ok 20 minut). Dla mnie jednak jest to do przełknięcia, wchodze tam sporadycznie.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

• 3 tygodnie później...

Jak słodko, 3 dni forum działało bez zarzutu ;) Dzisiaj pięknie zwolniło, aż tu nagle długo oczekiwany

phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

Proszę nie mówić, że to wina skryptu, skoro wgrana jest najnowsza wersja phpbb, z doinstalowanym cacheowaniem zapytań sql.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności