Skocz do zawartości

Optymalizacja i dodatkowo linki ale co teraz?

radian

Rekomendowane odpowiedzi

Nie liczy się ilość, lecz jakość. Przerabiałem podobną sytuację - dana strona internetowa miała dużą ilość linków do własnej strony, ale i tak przegrywała z stroną, która ma mocne zaplecze

selene12 mam do Ciebie prośbę, w innym temacie zadajesz tak podstawowe pytania, że naprawdę ocierają się o podstawy podstaw funkcjonowania internetu, dzialania wyszukiwarki - linki noindex, nofollow, dofollow, inne

W tym czasie ciągle rozdajesz rady początkującym i co najgorzej nietrafione. Więc prośba taka nie doradzaj na tym etapie swojej edukacji SEO, bo obniżasz poziom merytoryczny forum.

Później ktoś skorzysta, będzie mieć zero efektów, lub ujemne i będzie to tłumaczyć, że doradzono mu to na PiO.

i będzie to tłumaczyć, że doradzono mu to na PiO

To tak się teraz odbywa, jeszcze z 2 tygodnie, wakacje się kończą ;) Cytaty tylko z tego tematu:

gdzieś czytałem

większość informacji w internecie

większość stawia na optymalizację

korzystam z różnych serwisów i informację często są sprzeczne

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

gdzieś czytałem

To nie czytaj tyle, a weź się za testowane, najgorsze co może być w SEO to powielać kogoś teorie bez własnego przetestowania.

Ja gdzieś czytałem, że swl rotacyjny nadal działa, więc zainwestowałem trochę kasy i kupiłem punkty, mimo, iż kasa poszła w błoto wiem, że ten swl już nie działa, dzięki czemu nie szkodzę swoim stronom, ani też nie powielam głupot na publicznych forach.

Ja gdzieś czytałem, że Kopernik był kobietą, ale nie wiem czy i jaki to ma wpływ na SEO.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ja wiem Panowie irytuje was, że "żółtki" zadają pytania i się wypowiadają. Oczywiście biorę pod uwagę ilość postów ale również jak długo ktoś ma konto, bo może się nie wypowiadać, ale wiedze posiadać.

Przypominam wam panowie że też kiedyś i w jakiś sposób wiedze zdobyć musieliście.

A co do cytowania mnie, aby udowodnić swoją tezę to mam pytanie, skoro jestem początkujący to informacje, które posiadam powinienem mieć:

a. wyssane z mlekiem matki,

b. zdobywane na forach i stronach internetowych, a potem szukać ich potwierdzenia testując je i pytając na tych forach, ale narażając się na komentarze typu zaraz szkoła etc.,

c. nie mieć ich wcale i czekać na zmiłowanie Pańskie.

Dalej twierdzę że macie wiedzę, ale nie chce wam się napisać czegoś w stylu "słuchaj fajnie ze optymalizowałeś stronę, ale to dopiero wstęp i teraz musisz testować różne opcję, zdobywaj linki, dodawaj stronę do katalogów, skorzystaj z mocy portali społecznościowych. Jak nie będzie efektu wtedy pytaj"

No nic, wskazówki otrzymałem od tych, którym się chciało. Jak kogoś ugodziłem swoją wypowiedzią to trudno, ale tak sprawa wygląda.

słuchaj fajnie ze optymalizowałeś stronę, ale to dopiero wstęp i teraz musisz testować różne opcję, zdobywaj linki, dodawaj stronę do katalogów, skorzystaj z mocy portali społecznościowych. Jak nie będzie efektu wtedy pytaj"

Tak rób. 

Nie miej pretensji do ludzi bo ileż to razy można powtarzać to samo?  Co wakacje jest napływ nowych którzy chcą pozycjonować swoje badziewiarskie strony.  Po wakacjach wszystko cichnie.  Zobaczymy ile Ty wytrzymasz. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Sprawa wygląda trochę inaczej, mianowicie przychodzisz i żądasz żeby wyłożyć Ci wiedzę na tacy (jak typowy gimbus na wakacjach).

w jakiś sposób wiedze zdobyć musieliście

Tak, z dnia na dzień. Jeszcze googla nie było jak myślałem nad tym jak swoją pierwszą stronę (prawie 2 dekady temu) rozreklamować.

Tak na prawdę nie ma takiego człowieka na świecie (oprócz kilku osób, które pracują nad algorytmem), który wie na pewno co i jak działa. Wszystko to są bardziej lub mniej trafne przypuszczenia na podstawie doświadczenia, bo na pewno nie na podstawie czytania tego czy innego bloga. Jeżeli ktoś ma jakieś swoje sposoby (co nie oznacza, że inne działać nie będą) to siedzi cicho i sam klepie, albo bierze za podzielenie się taką wiedzą odpowiednie wynagrodzenie (i na pewno nie jest to parę stówek za które pokazuje się jak działają softy, gdzie gimby z rozdziawioną japą patrzą ile linków na minutę można wycisnąć)

Ok, zobaczymy ile wytrzymam, pewnie tyle, aż nie osiągnę swojego celu i wcale się z tym nie kryję. Nie będę się zajmował SEO zawodowo, bo się nie nadaje.

Nie mam do was pretensji, oczekiwałem tylko odpowiedzi/podpowiedzi na pytanie co teraz? Nie oczekiwałem listy stron gdzie dodam linki i bum nagle TOP10. I tak to wyglądało na tym forum 5 lat temu, dobrze pamiętam jak kilka osób udzieliło mi rady doszedłem do tych efektów. Teraz zamiast działać i korzystać z waszych podpowiedzi, odbijam piłeczkę, że jednak nie jestem zły i pretensjonalny oraz obiecuje że, będę z wami już dożywotnio.

A i jeszcze jedno skoro takie pytania jak moje padają co moment, to dlaczego nie ma odpowiedzi w FAQ. I jak widzę, że 2/3 treści tematu to offtop, bo zapytałem i chciałbym uzyskać odpowiedź to wyobraźcie sobie jak ciężko znaleźć potrzebne informacje.

Up - to jest też kwestia opłacalności np: możesz oddać auto do mechanika zapłacić powiedzmy 500 zł i odebrać gotowe a czas naprawy na coś spożytkować. Możesz też spędzić godziny na przeglądaniu for, poradników youtube, szukać kupić części czasami złe, narzędzia i inne, postawić samochód na cegly i leżeć w wykopanym pod autem kanale i na końcu urwac śróbę bo zabrakło ściągacza = Ban... bo tak to w praktyce wygląda.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

możesz oddać auto do mechanika zapłacić powiedzmy 500 zł i odebrać gotowe

Możesz tez znaleźć niesamowitego mechanika który przekona cię że zrobi to samo za 99 zł  - po takim to możesz już kupować nowe. Od siebie dodam tylko że przy linkowani odpuściłbym sobie katalogi i inne taki tutti frutti mydła powidła. Znajdź z kilka czy kilkanaście przedszkoli czy innych placówek edukacyjnych albo ostatecznie popularnych lokalnych portali samorządowych i dojdź do porozumienia w kwestii jakiegoś stałego artykułu z linkiem. Przy linkowani "gdzie popadnie" możesz się nabawić nerwów bo jest to hazard czyli przykładowo dajesz z 10 linków i 9 jest OK a ten dziesiąty "czyści ci bank" i jesteś albo w punkcie wyjścia albo do tyłu. Temat może być do oganiacie przy detalu typu 10 linków ale gdy zaczniesz "rzucać mięsem" to się pogubisz. Mówię konkretnie o twoim przypadku - bo pewnie blake jako mistrz gry w te klocki może mieć inne zdanie. 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Znajdź z kilka czy kilkanaście przedszkoli czy innych placówek edukacyjnych albo ostatecznie popularnych lokalnych portali samorządowych i dojdź do porozumienia w kwestii jakiegoś stałego artykułu z linkiem. Przy linkowani "gdzie popadnie" możesz się nabawić nerwów bo jest to hazard czyli przykładowo dajesz z 10 linków i 9 jest OK a ten dziesiąty "czyści ci bank" i jesteś albo w punkcie wyjścia albo do tyłu.

Tak pewnie Ci walczący o frazy chwilówkowe szukają firm gdzie mogą zamieścić swój art z linkiem.

Bez urazy ale @Grey Ronin podajesz zły przykład.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Znajdź z kilka czy kilkanaście przedszkoli czy innych placówek edukacyjnych albo ostatecznie popularnych lokalnych portali samorządowych i dojdź do porozumienia w kwestii jakiegoś stałego artykułu z linkiem.

Dobre, a na świecie niech bedzie dobrobyt i pokój i zapanuje miłość!

Przy linkowani "gdzie popadnie" możesz się nabawić nerwów bo jest to hazard czyli przykładowo dajesz z 10 linków i 9 jest OK a ten dziesiąty "czyści ci bank" i jesteś albo w punkcie wyjścia albo do tyłu

zostaje ci adwords.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Mion, korzystam oczywiście z adwords, bo musi się to powoli kręcić.

Pomyśle nad przedszkolami, w których zamontowałem już podłogę. W sumie dobry pomysł, może się ktoś zgodzi.

Panowie dziękuje za podpowiedzi, podlinkowałem trochę i już skoczyłem o 2 pozycje, robię to delikatnie i rozważnie analizując linki mojej konkurencji. Nie wrzucam wszystkiego jak leci. Staram się pisać artykuły ale z katalogów z premium też korzystam.

Nie jestem żadnym SEO-wcem ale jakaś minimalna wiedza zawsze się przyda. No i jestem trochę uparty i zawsze lubię wcześniej sam spróbować. Jak się wszystko bujnie to oczywiście siłą rzeczy zajmie się tym ktoś znający SEO.

Pomyśle nad przedszkolami, w których zamontowałem już podłogę. W sumie dobry pomysł, może się ktoś zgodzi.

w takich masz realną szansę na link w ramach rekomendacji na biedę nawet noffolow. Do tego trochę zaplecza np na darmowych platformach i może Ci wyjdzie autopromocja w SERP ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności