Skocz do zawartości

Różne dane, why? z SEMSTORM / Google Console / AdWords

mojeprogramy.com

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem małe porównanie danych dostarczanych przez SEMSTORM oraz tych z Google WMTool oraz AdWords
i nie mogę odp. sobie dlaczego one sie tak różnią od siebie

1. Weźmy kolumnę "w miesiącu" - czyli jaka jest liczba wyszukań danego słowa w miesiacu (globalnie, niezalżenie od pozycji):

Semstrom = 8100
GWTool LIPIEC = 3881 (jestem na 3 pozycji czyli mogę przyjąć że 3881 = faktyczna liczba wyszukań w miesiącu)
AdWords = 880 (dlaczego tak mało wskazuje?)

2. Tak samo "szacowany ruch"

Więc jak tu ustalić: jaka jest faktycznie możliwa liczba wyszukań danego słowa?

2IgFmEo.png

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

dodałem zdjecie

- zapomniałem, że hotlinkowanie mam wyłączone a zdjęcie było na moim serwerze

1. semstorm bierze z adwordsa

- skoro tak to dlaczego nie są równe?

2. co do regionów to tutaj nie ma czegoś takiego

2. "GWT pokazuje inne ze wzgledu..."

- wychodzi właśnie że najbardziej wiarygodne, bo jak z ostatnich 90 dni sprawdzam i podzielę przez 3 ti wychodzi właśnie średnia dla 30 dni wyszukań

4. adwordsa są szacowane i to srednia z X miesiecy

- no ok, ale powinny sie porywać statystyki dla 30 dni dla wszystkich słow a nigdzie tak nie ma

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności