Skocz do zawartości

Dobieranie słów kluczowych

deha21

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę wypozycjonować pewną stronę w dosyć specjalistycznej branży. Czy jest sens dobierana słów kluczowych long tail skoro np. w google trends w ogóle nie pokazuje mi ilości wyszukań danej frazy? "Jest zbyt mało danych". Skupić się w tej sytuacji na ogólnej frazie czy mimo wszystko próbować long taile.

Dlatego to się nazywa long tail, bo to duża ilość fraz, każda o marginalnym znaczeniu, ale w kupie tkwi ich siła. 

Ok dzięki. To jeszcze jedno pytanie przy okazji long tail. Jeśli chcę pozycjonować przykładowo na "tworzenie stron www" to czy da się zrobić żeby ten zbitek trzech wyrazów był mocniejszy? Chodzi mi to, że używam sobie chmury tagów i patrzę jakie słowa są najczęściej użyte na stronie. Narzędzie z którego korzystam pokazuje mi też zbitek dwóch i trzech wyrazów najczęściej ze sobą połączonych. A w nich akurat nie ma "tworzenie stron www". Stąd moje pytanie czy da się jakoś je połączyć wzmocnic? Czy wystarczy np. twarda spacja w kodzie dla połączenie tej frazy?

"tworzenie stron www" to nie jest long tail. Long tail to bardziej fraza "bardzo tanie i skuteczne pozycjonowanie stron www warszawa i okolice w krótkim czasie" i do takich fraz nie musisz łączyć tych wyrazów bo wystarczy że masz te słowa w tekstach i nie muszą być obok siebie bo google sobie je sam znajdzie.

Ok, dzięki. "Tworzenie stron www" akurat był przykładem, chodziło mi bardziej o zbitek kilku słów. Czyli generalnie nie przejmować się co narządzia mi pokazuja i wystarczy że na stronie te słowa są obok siebie? Czy w takim razie twarda spacja ( ) między tymi wyrazami może jakoś przeszkodzić czy pozycjonowaniu na te słowa czy raczej jest neutralna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności