Skocz do zawartości

RankIndexer.win - skuteczna indeksacja linków

s_matysik

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już Szlafrock to rzeczowo ujął: Quote Zasady indeksacji są znane Wszystko w temacie.
Jeśli już teoretyzujecie, to i owszem zasady są znane. Tak sama jak znane są regułki modrewritte z tym co chwila ktoś pyta jak zrobić proste przekierowania. Same wiedza "jak" (nie ważne na jakiej zasadzie działający) nie przełoży się w działający bezobsługowo indekser. Trzeba taki system stworzyć  :huh:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

odpowiada za to metoda jaką linki są indeksowane

indexer będzie skuteczny tak jak metoda na której się opiera

Powiem krótko aby nie robić offtopu. 

Jakbym rozpoczynał swoją przygodę z pozycjonowaniem to może bym w to uwierzył. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Aktualizacja testu:

9 DZIEŃ
RANK 60 %
SPEED 57 %
BLACK 60 %

Wyniki trzech indekserów uważam za bardzo dobre, jutro 10 dzień czyli zakończenie testu. Potwierdzają się też przypuszczenia, że algorytm dla każdej metody indeksacji działa podobnie, nie robi wyjątków, że linki z tego indeksera wracają, a z tego nie.

• Like 1

Również przeprowadziliśmy test. W niedzielę 4 września do systemu speed-links rzuciliśmy 1247 linków tego samego CMS co wrzucił do naszego systemu it_management

speed-it.jpg

Po 8 dniach tak wygląda skuteczność:

it-speed.jpg

Jeszcze sprawdzaliśmy każdego dnia softem IndexChecker:

indexchecher-speed.jpg

U nas po 8 dniach linki tego samego CMS wrzucane przez it_management wrzucane do RankIndexer:

it-management.jpg

Obecny stan indeksacji tej paczki (wrzucana 20 sierpnia) ponad 3 tygodnie:

rank-it.jpg

Tak więc po 8 dniach stan indeksacji linków (tego samego CMS) w Speed-links wynosi 10%, w RankIndexer 64%

Osobiście nie będę wyciągał wniosków. Każdy zainteresowany niech wykona test na własną rękę.

Jeśli ktoś jest zainteresowany przeprowadzeniem testu i opublikowaniu wyników zapraszam na PW po kilkudniowe testowe pakiety.

A co mojej stopki nie widzisz?

Jeśli ktoś jest zainteresowany przeprowadzeniem testu i opublikowaniu wyników zapraszam na PW po kilkudniowe testowe pakiety

Nie, dziękuje - stać mnie.

Osobiście nie będę wyciągał wniosków.

To po co te teksty :

To prawda , że jest drożej. Ale tańszy sposób nie działa. Więc do wyboru jest: płacenie za brak indeksacji, albo płacenie za skuteczna indeksacje. Opłacalność każdy musi ocenić samemu.

Mój test rozstawi kropki nad i, więc powstrzymaj się nad wylewaniem wiadra z odpadami na głowę innych.

Sebastian ... idź na spacer z psem, wypij kawę, zrób cokolwiek i przemyśl to wszystko sobie jeszcze raz. :)

Nie rozumiem na jakiego wuja tak sobie szkodzisz ciągle.

E: widzę, że dostałeś gotowca nawet:

powstrzymaj się nad wylewaniem wiadra z odpadami na głowę innych.

Jakbyś nadal nie rozumiał, to podpowiem Ci, to co już na tym forum pisałem dawno temu:

O konkurencji mów dobrz albo wcale. Wiem, że wydaje Ci się to dziwne :)

Jak słyszę promowanie siebie poprzez negatywną ocenę innych to zaczynam dialog od ... pożegnania się.

Edytowane przez Konik^Morski
  • Like 2

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Najlepiej to podaj jaki to CMS i każdy sobie sam zrobi testy.

Pkt promocyjnych na testy nie ma, co brać, bo wiadomo, że wtedy będziesz wiedział kto z jakiego konta robi test i możesz "podopalać" te linki różnymi sposobami.

• Like 2

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Przez rok działały 4 polskie indeksery i żadnemu z nich nie przyszło do głowy wybijać się oczerniając konkurencję, wchodzi jakiś nowy, gdzie wiele rzeczy jest do poprawy i zaczyna od walki z sprawdzonymi systemami, gdzie jeśli chodzi o funkcjonalność, ciężko się do czegoś doczepić. Czy tak na prawdę powinien wyglądać start biznesu?

Jak słyszę promowanie siebie poprzez negatywną ocenę innych to zaczynam dialog od ... pożegnania się.
Czytając ten watek przychodzi mi do głowy wiersz Jana Brzechwy  ... jednak nie wiem czy w tym wypadku tak jest... ale uważam, że zamiast prowadzi te testy i grać w tenisa odbijając posty  Powinniście się skupić nad rozwojem produktu w zakresie;

- systemu sprzedażowego i pełnej jego automatyzacji

- udogodnienia jak API

- udogodnienia jak przypominanie o wygasających pakietach

- i inne zaproponowane przez użytkowników

Zainteresowani na pewno kupią pakiety i wyciągną własne wnioski czy im działanie systemu odpowiada - każdy ma woj rozum.

Uważam, że jest, to znacznie lepsza forma promocji przedmiotowego systemu niż obecna forma.

Pozdrawiam

• Like 4

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@s_matysik ile czasu trzeba czekać na aktywację pakietu? kasa przelana 7 września i cisza... w support czekam na odpowiedź od 9 września... może warto zająć się klientami?

Pozycjonowanie stron firmowych więcej na www.nowapozycja.pl

Domeny pod zaplecze praktycznedomeny.pl z ruchem niezlyadres.pl

w momencie jak matysik brał paczki testowe robiłem podobny test na 10k discuzu i miałem wyniki gdzie rank wyprzedzał konkurencję o kilkanaście procent. Być może coś się zmieniło. Poczekajmy na wyniki testu Maxa a w międzyczasie poszukam tych raportów by sprawdzić sytuację na ten moment. 

• Like 1

Test uważam za zakończony
Skoro Uważasz za zakończony, to jestem ciekaw jakie były warunki tego testu i ile prób kontrolnych po ile tysięcy linków.

Gdyż różnica 2% wydaje się bardzo kontrowersja zważywszy, że przy 1 próbce po 10.000 jest to tylko 200 linków. Z kolei dokładne sprawdzenie 10.000 w być obradzone podobnym błędem no i ta zbieżność dwóch wyników :hmmm:

Jak dla mnie test, który można by uznać za

Test uważam za zakończony
wymagał by minimum 10 próbek po 10K URL / na paczkę do indeksera w których wszystkie URL'e były by sprawdzone pod kątem http 200 jak i faktycznego profilu. Rejestracja kont powinna odbywać się w niewielkich odstępach lub równolegle i dokładnie w tych samych serwisach w takiej samej ilości