Skocz do zawartości

Różne pozycje w Google Maps

adrians2

Rekomendowane odpowiedzi

Czy kolejność w Google Maps może być różna na innych komputerach (oczywiście myślę o przypadku fraza + miasto)? Znam zasady w wynikach organicznych gdy występują różnice. Nie spotkałem się natomiast z takim przypadkiem dotyczącym map.  Mam jednak teraz taką rozbieżność (przynajmniej tak druga strona twierdzi).  Na obu komputerach użytkownik nie jest zalogowany w Google.

www.lodzpozycjonowanie.com.pl - Agencja Interaktywna

Tak może. Na pozycję w mapach wpływa wiele czynników miedzy innymi odległość od lokalizacji itp.

Co innego, że czasanu wyszukując w danej lokalizacji pozycja na mapkach jest dalsza niż wyszukując z większej odległości. 

Ogólnie nie pozostaje nic innego jak ciągła optymalizacja map.

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Przyznam, że dla mnie jest to nowa informacja. Nigdy nie miałem podobnego przypadku. Zawsze wszystko się pokrywało czyli wyniki u mnie u klienta i skryptach monitorujących pozycje (Stat4Seo, Webpozycja). Teraz zarówno na komputerach w firmie, telefonach, programach mam pozycję firma A, B, C (A to strona klienta). Tylko jak twierdzi klient u niego witryna firmowa jest nam miejscu czwartym i nie łapie się już do wyświetlenia (reszta pozycji jest dokładnie taka sama).  

Dalsza optymalizacja nie ma już chyba znaczenia (jest to zrobione bardzo dobrze). Może jest coś na tamtych komputerach co powoduje tą rozbieżność? 

@Ksocial - Lokalizacja w incognito jest brana pod uwagę nie wprowadzaj kolegi w błąd. 

@adrians2 - miałem/mam podobne przypadki z monitorowaniem fraz które w narzędziach (stat4seo i webtools) pokazywały pozycje w TOP 10 a na klienta sprzęcie powyżej 10. Na to może złożyć się kilka czynników m.in. to że Google wyświetla wyniki dla danej lokalizacji (czasami nie ważne czy dodasz + miasto),  proxy z którego idzie sprawdzanie (każde może mieć inną geolokalizację)

Zastanawiałem się nad geolokalizacją. Sprawdzałem jednak wcześniej na różnych proxy i wynik ten sam. Być może dostawca internetu jakiś nietypowy i tylko tam pojawi się rozbieżność.

Dziwne jest natomiast to, że kolejność firm w mapach jest taka sam prócz tylko tej jednej pozycji (firmy klienta). U mnie 5 pozycjonowanych haseł na 3 miejscu w mapach u niego na 4 (i w tym przypadku bark wyświetlenia).  Następuje tylko to jedno przesunięcie czyli zamiana firmy klienta z trzeciej pozycji na firmę z czwartej (u mnie i wszędzie indziej odwrotnie). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności