Skocz do zawartości

web seo toolbar

Kriss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak narazie jestem lajkonikiem w pozycjonowaniu więc proszę o wyrozumiałość.

Zainstalowałem sobie "web seo toolbar" i tam gdzie jest PR są też liczby np. BL:4780 (rozumiem że to jest ilość linków przychodzących do mojej stronki) oraz IP:754 i właśnie nie wiem co to jest, przeszukałem już słowniczki itd. skrót sugerował by tu jakiś adres ip ale jak to ma się do pozycjonowania ??

Proszę o jakieś info w tej sprawie

--------------------------------

Katalog Stron

Indexed Pages - Termin tyczy sie ilosci zaindeksowanych stron, jeśli jest w odniesieniu do jednego serwisu - oznacza ilosc zaindeksowanych stron czyli wynik polecenia SITE: np w google

Dzięki za odpowiedź.

A jak zmusić google do zaindeksowania większej ilości stron. mam około 7000 produktów w sklepie (więc rozumiem że tyle stron, nie mówiąc o kategoriach około 200) wygenerowałem sitemap i przesłałem do google, można coś więcej zrobić aby to IP się zwiększyło??

--------------------------------

Katalog Stron

Radzę nacisnąć przycisk >> na forum dla początkujących i poczytać troche... bądź wpisać w wyszukiwarce co to są linki :jezyk1: No dobra - odpowiem. Chodzi o linki z innych stron - np. katalogów stron, które wraz z odpowiednim anchorem ( tekstem) dadzą ci wyższą pozycje w wyszukiwarkach. Im więcej linków tym wyższa pozycja (w wielkim skrócie to powiedziałem oczywiście). Dodawaj więc linki do swojej strony na innych stronach. Nie przesadzaj z tym i nie dodawaj za dużo dziennie! Trzymaj liczbe linków na dzień tak aby była stała i tak linkuj linkuj linkuj aż stronka pokaże się na oczekiwanej pozycji w wyszukiwarce - proste? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności