Skocz do zawartości

Wiadomość email do firmy

Gucci

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym dowiedzieć się jak to jest aktualnie z tematem wysyłania dedykowanej wiadomości email do konkretnego odbiorcy, który jest firmą tzn jak to najlepiej wysłać aby:

1) nie było to niezamówioną reklamą

2) nie było to natrętnym spamem

3) zostało normalnie odebrane

Mam około 2k potencjalnych odbiorców do których skierowany jest mój produkt i stety lub nie ale oczekiwanie na nieświadomego Klienta może trwać wiecznie dlatego chciałbym wysłać np. mejla aby zwrócić uwagę na produktów / usługę.

Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jakbyś nie kombinował i tego nie ubierał w inne słowa to będzie właśnie nie zamówiona reklama.

Pomijam fakt, że na nasze skrzynki firmowe przychodzi takiej niezamówionej reklamy kilkadziesiąt mejli dziennie ale jak w takim razie napisać tego mejla, żeby nie był takową reklamą? Zasugerować sam problem i czekać na ewentualną odpowiedź?

Jak się ma do niezamówionej reklamy zasugerowanie problemu bez jego rozwiązania (reklamy) i dane w stopce gdzie również nie ma żadnej reklamy tylko dane kontaktowe?

Telefon do ręki i jazda - więcej czasu, ale efekt powinien być lepszy.

Problem w tym, że telefon był już testowany i zastanie konkretnej osoby graniczy z cudem, często ludzie przez telefon mam wrażenie jakby nie słuchali co się do nich mówi :) Dla nas nie jest problemem obdzwonić te ilość ale chcielibyśmy najpierw zrobić zajawkę mejlem.

przez telefon mam wrażenie jakby nie słuchali co się do nich mówi

widocznie nie masz nic ciekawego do powiedzenia

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

przez telefon mam wrażenie jakby nie słuchali co się do nich mówi

widocznie nie masz nic ciekawego do powiedzenia

To raczej zależy od tego kto jakim januszem biznesu jest bo osoby nie świadome nie rozumieją a Ci którzy "walczą" z problemem niestety są nie osiągalni i dzwonienie kilka razy w tygodniu wg mnie może być źle odbierane.

chcielibyśmy najpierw zrobić zajawkę mejlem.

Poszukaj kogoś obcykanego w temacie mailingu bo dziś naprawdę trzeba się wysilić żeby zachęcić odbiorcę choćby do otworzenia maila nie mówiąc już o jakiejkolwiek konwersji.

Na moją skrzynke firmową przychodzi codzień kilkadziesiąt super ofert, rzadko zdarza się że któryś mail zainteresuje mnie na tyle żebym go otworzył i poświęcił mu kilka minut.

............

Mam już propozycję od firmy która może to zrealizować od początku do końca ale po 1 chcą "sporo" po 2 tekst musi być mocno spersonalizowany do konkretnego odbiorcy więc jak to wysłać masowo przy pomocy takiej firmy, wg mnie można samemu dlatego szukam podpowiedzi..

i i dzwonienie kilka razy w tygodniu wg mnie może być źle odbierane.
Jeśli "fryzjerowi" zaoferujesz "podnośniki hydrauliczne" to na 100%  tak, ale jak "fryzjerowi" zaoferujesz "samostrzyżące nożyczki" = dobry produkt, to z pewnością wysłucha twojej oferty.  Podobnie jest z e-mailingiem.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zapoznaj się najpierw z regulaminem forum:

- Naganne jest cytowanie całego tekstu bądź jego długich fragmentów aby dopisać swoją treść. Aby skrócić treść cytatu używaj [...]. Niedopuszczalne jest cytowanie całego wcześniejszego postu aby dopisać jedynie "zgadzam się", "ok" itp. To tak jakby ktoś w rozmowie na żywo za każdym razem powtarzał kropka w kropkę wszystko co do niego zostało powiedziane zanim wypowie swoją kwestię.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

jak wysłać mejla tego pierwszego aby nie był odebrany przez nadgorliwych jako niezamówiona reklama ?

Zlecić komuś kto jest w temacie przygotowanie odpowiedniego mailingu.Potem dać to do przejrzenia prawnikowi który najlepiej też siedzi w temacie.A potem to już z górki, kliknąć: Wyślij

I uważać aby na prawdę wszystko grało, wysyłam spore ilości mailingu i pomimo tego że nikt nie może się przyczepić były sytuacje różne.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Chciałbym dowiedzieć się jak to jest aktualnie z tematem wysyłania dedykowanej wiadomości email do konkretnego odbiorcy
Jeśli firma podaje e-mail kontaktowy, to przecież możesz do nich napisać i nie potrzeba do tego sztabu prawników <nie popadajmy od razu w skrajności> ale jak sam napisałeś "dedykowanego", czyli musisz wiedzieć, co i do kogo piszesz. Oczywiście nie cała ofertę a na dole jak to spamerzy mają w zwyczaju:

Niniejsza korespondencja ma charakter informacyjny i w myśl ustawy o świadczeniu
usług drogą elektroniczną (zgodnie z art. 10 Dz.U. nr 144 poz. 1204 z 18.07. 2002 r.) nie
stanowi oferty handlowej, a jest jedynie zaproszeniem do rozmów w myśl art. 71 KC.

Zlecić komuś kto jest w temacie przygotowanie odpowiedniego mailingu

... albo zarejestruj e-maila zamieść go na rożnych forach i "wzory" e-amilingu dostaniesz za free ;)

Panie Darku ja tu wnioskuję że autor tematu ma gdzieś/jakoś pozyskaną bazę maili i nie wie jak to do końca zrobić aby wysłać do nich mail zgodnie z prawem.Chyba że się mylę.

Ale jeśli się nie mylę to sprawa nie jest taka prosta jak się wydaje bo mail jest także uważany za dane osobowe w przypadku zwykłej działalności gospodarczej.W przypadku sp. też np. anna.janik@kadryfirmyxxxxxxx.pl, występuje tu imię i nazwisko które jest danymi osobowymi.

Na prawdę sprawa nie jest tak prosta w wielu przypadkach.

Ponadto dyrektywa UOKIK mówi (nie dotyczy ona oczywiście firm,poza małymi wyjątkami):

,,wysyłanie do potencjalnego klienta wiadomości mailowej z prośbą o wyrażenie takiej zgody może być traktowane przez niego jako spam. Warto pamiętać, że celem Ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną w tym zakresie jest ochrona prywatności potencjalnych odbiorców informacji, a więc ochrona przed spamem. Z tego też względu nie zaleca się takiego sposobu pozyskiwania zgody od klientów.,,

... albo zarejestruj e-maila zamieść go na rożnych forach i "wzory" e-amilingu dostaniesz za free

Też nie do końca bo codziennie otrzymuję mnóstwo takich maili od firm że jakbym chciał się przyczepić to nic innego bym nie robił.Od dużych firm.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności