Skocz do zawartości

Monitorowanie kanałów sprzedaży

kolpakisamochodowe.com

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

rok temu napisałem narzędzie, które nazwałem action2pay (dawałem tutaj link do tego). Po tym roku czasu zupełnie zmieniłem strategię, dopisałem kilka rzeczy i tak oto powstał

https://cpamanager.net

Mniej więcej wszystko staram się opisywać na stronce tego serwisu a jeśli coś nie jest opisane/zrozumiałe itp. to proszę pytać - niestety dwie ręce i jedna głowa nie ogarnie tego wszystko przy jeszcze innych projektach (jakoś trzeba żyć!) :)

Poszukuję betatesterów chętnych do wdrożenia narzędzia u siebie. Z chęcią pomogę to zrobić.

WYKORZYSTAJ POTENCJAŁ MARKETINGU AFILIACYJNEGO! TWÓRZ KRÓTKIE LINKI AFILIACYJNEKONTROLUJ I ROZLICZAJ PRZEKLIKIANALIZUJ EKSPLORACJĘ PO PRZEKLIKU!

ZAŁÓŻ KONTO W CPAMANAGER.NET

wygląda ciekawie ale powiem szczerze na pierwszy rzut oka, to wygląda jak dopracowane dla sklepu statystyki.

ale z obrazków wynika że można z tego zrobić  program partnerski itp..

chyba trochę pracy nad dokumentacją i  marketingiem by się przydało.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Wygląda ciekawie i jeśli robi to co ma robić to fajne narzędzie do PP. Problem w tym że ciężko kogokolwiek czymś takim zainteresować bo w razie ,,w,, nie są pewni czy mogą liczyć na natychmiastową pomoc supportu, a czasem w branży PP minuty się liczą, bo co powiesz wydawcy jak np. przez godzinę jego akcje nie były zliczane? Przepraszamy błąd chwilowy, już wszystko działa?

W każdym razie widać tu potencjał, ale na pewno nie bez odpowiedniego supportu oraz nie z tą ceną co obecnie, popracowałbym jeszcze nad tym i zaproponował cenę 3 x wyższą, ale za miesiąc użytkowania, nie za rok.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

wygląda ciekawie ale powiem szczerze na pierwszy rzut oka, to wygląda jak dopracowane dla sklepu statystyki.

ale z obrazków wynika że można z tego zrobić  program partnerski itp..

chyba trochę pracy nad dokumentacją i  marketingiem by się przydało.

Dzięki :-) Tak jest - dokumentacja i marketing to rzeczy, które teraz muszą wejść na tapetę. Chwilę tylko muszę odzipnąć :-)

PS. Z obrazków dobrze wyynika :-) Można sobie zrobić własny PP.

Wygląda ciekawie i jeśli robi to co ma robić to fajne narzędzie do PP. Problem w tym że ciężko kogokolwiek czymś takim zainteresować bo w razie ,,w,, nie są pewni czy mogą liczyć na natychmiastową pomoc supportu, a czasem w branży PP minuty się liczą, bo co powiesz wydawcy jak np. przez godzinę jego akcje nie były zliczane? Przepraszamy błąd chwilowy, już wszystko działa?

W każdym razie widać tu potencjał, ale na pewno nie bez odpowiedniego supportu oraz nie z tą ceną co obecnie, popracowałbym jeszcze nad tym i zaproponował cenę 3 x wyższą, ale za miesiąc użytkowania, nie za rok.

Finan, wiesz o co chodzi! :-) Aktualnie aplikację supportuję ja. Będę to pewnie robić do czasu aż nie naskrobie dokumentacji, z której ktoś mógłby się uczyć i póżniej ten support przejąć. Co do ceny to z jednej strony nie chcę przesadzić ale z drugiej czuję, że to dość niewiele żeby zapewnić odpowiedni poziom supportu (i rozwoju). Będę musiał nad tym pomyślec. Dzięki!

WYKORZYSTAJ POTENCJAŁ MARKETINGU AFILIACYJNEGO! TWÓRZ KRÓTKIE LINKI AFILIACYJNEKONTROLUJ I ROZLICZAJ PRZEKLIKIANALIZUJ EKSPLORACJĘ PO PRZEKLIKU!

Dokładnie jak napisałeś z tą ceną nie ma szans ani dobrego supportu, ani rozwoju.Bo powiedzmy że nawet 100 sklepów kupi, daje to nam kwotę w okolicach 12 tyś, czyli jakieś 1000 zł miesięcznie.Zbyt mało aby zajmować się tym na poważnie.Podpowiem Ci że istnieje podobny projekt (chyba nawet mniej rozbudowany) z ceną ok 600 zł brutto miesięcznie.Dodatkowo zrobiłbym na Twoim miejscu pakiety cenowe, nie każdy potrzebuje np. miliona statystyk akcji.

Dla wszystkich tych, którzy do tej pory zgłaszali, że nie ma jakiejś prostej biblioteki do szybkiej integracji CPAMANAGERa mam dobrą wiadomość :-) Jest gotowa! Można pobrać tutaj:

https://github.com/cpamanager/php-lib

W razie problemów proszę pisać na support@cpamanager.net (tutaj zaglądam od czasu do czasu).

Przygotowałem demo dla tych, którzy nie lubią podawać swojego adresu email podczas testowania :)

https://cpamanager.net/owner

Użytkownik: demo@demo.com

Hasło: demo1234

Konto jest w pełni funkcjonalne.

Dodałem generowanie QR kodów do linków afiliacyjnych. Zatem teraz możesz taki kod pobrać, wydrukować i sprawdzić czy w ogóle konwertuje.

PS. Żeby już tutaj nie zaśmiecać tematu informacjami z życia produktu, zapraszam wszystkich do zasubskrybowania kanału na twitter https://twitter.com/cpamanagernet.

fajnie ze projekt się rozwiją. myślałeś nad sugestiami @Finana ?

takie pytanie odnośnie kodów QR czy często używane ?

Dzięki. Tak, myślałem i myślę nadal nad sugestiami @Finana. Aktualnie, jak tę usługę "spakietować" i prawdopodobnie to zajmie jakiś czas bo wcale to takie proste nie jest :-) (to odnośnie pakietów).

Odnośnie stabilności usługi to aktualnie jest to współdzielony hosting w linuxpl.com i daje to nawet radę (na tę chwilę ale to już długo nie potrwa). Docelowo (myślę, że to kwestia maksymalnie miesiąca) będzie to vps, który już mam tylko trzeba to zgrać, przełączyć itp. itd. Natomiast cały czas dostępność usługi jest monitorowana przez https://monitoringwww.pl. W momencie awarii może być w ciągu kilku minut przepięta na inną maszynę (to jeszcze odnośnie hostingu).

Jeśli chodzi o dokumentację to rozpocząłem proces tworzenia - maluśki 1 krok https://cpamanager.net/support

No i te QR kody: Szału tutaj nie ma ale jest jednak jakaś grupa firm, która z tego korzysta i chce to mieć więc muszę im to dać, żeby sobie nie poszli :)

PS. (do admina) Linki, które tutaj wklejam nie mają charakteru reklamy (może z wyjątkiem mojego narzędzia ;-) ) a jedynie przekazanie informacji o usługach z jakich korzystam aby dostarczyć swojej.

Kody QR tak średnio się przydają, zależy jeszcze od branży.Czemu piszesz że pakiety to problem? Przykładowo zrób coś takiego:

- Wszystkie funkcje

- 300 000 kliknięć / miesiąc

- 3 000 000 wyświetleń / miesiąc

- 125 000 akcji / miesiąc

- 30 dni za darmo bez zobowiązań

Jako najmniejszy pakiet, drugi większy i trzeci do indywidualnego uzgodnienia z klientem.

I po sprawie, a dodałbym te 30 dni za darmo (pełna funkcjonalność) ponieważ z reguły jest tak że jak ktoś zainstaluje na próbę to potem Ci zapłaci abonament.Taki wabik na klienta.

Dzięki Finan! Naprowadziłeś mnie konkretnie. Wczoraj przysiadłem do tego i spakietowałem to tak jak jest tutaj https://cpamanager.net/plans

Lubię to forum, chyba jedno z nielicznych gdzie można dostać taki feedback (i to nie jeden raz :) )

Ja bym zrobił jeszcze PLAN ,,D,, do indywidualnego ustalenia z klientem.Uwierz mi że będą tacy co będą potrzebować innych parametrów niż opisałeś.

Daj po prostu pod tymi planami info że istnieje możliwość indywidualnego ustalenia parametrów.

Jeśli taki klient Ci się trafi ustalasz indywidualnie dla niego cenę.

• 8 miesięcy temu...

Cześć!

Lekko odgrzeję kotleta :) Zmieniłem stronę główną. Do poprzedniej, m.in. tutaj, pojawiały się zarzuty, że jest dużo bablaniny a mało faktycznego przekazu pt. "co to to  to może". Co myślicie?

https://cpamanager.net/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności