Skocz do zawartości

Dziwne subdomeny pozostałe po pozycjonowaniu przez firmę

Freaklaw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

firma w której pracowałem wcześniej, jakiś rok temu była pozycjonowana przez jakąś firmę, (nie wiem czy sunrise system czy jakaś inna, w kazdym razie w Poznaniu, dowiem się na czasie kto to był).

Wiem, że teraz już nie mają tych usług pozycjonowania. Firma elf24.pl zajmuje się montażem i konserwacją systemów zabezpieczeń, domofonów, kamer przemysłowych itp. 

Kiedy zacząłem się interesować własną stroną i SEO, umieściłem na ich stronie ukryty link do swojej (font-size=0px), teraz wiem że był to błąd i już usunąłem ten fragment kodu. tak czy owak, korzystając z monitor backlinks free triala, zobaczyłem coś takiego (analizując swoją stronę, którą teraz pozycjonuje):

1.jpg

Pytania mam dwa:

1. Dlaczego jakaś firma miałaby tworzyć tyle (jest ich łącznie ponad 90) subdomen o różnych dziwnych nazwach, jak (sic!) in-vitro.elf24.pl ??? Mam swoje podejrzenia, ale nie jestem pewny i chciałbym Was o to spytać.

2. Usunąłem już swój link z tamtej strony, ale pytanie jak bardzo przerąbane mam że mój link tam był - jak to wpłynęło na moją stronę (moja strona jest od lipca tego roku) i czy z czasem te backlinki znikną żebym miał pewność, że faktycznie usunąłem ten kod z ich strony? (może coś przeoczyłem przy usuwaniu?) Czy mogę jakoś sprawdzić czy ta domena (elf24.pl) dalej ma linka do mnie? Domyślam się, że linki te powinny zniknąć po kolejnej jeździe robotów googla, ale wolę się upewnić, bo zakładam że te linki tylko szkodzą (co też sugeruje mi serwis monitorbacklinks.com - skąd jest screen). Czy mogę coś zrobić by szybciej usunąć negatywny wpływ z takich backlinków?

Mobilny doradca finansowy - bezpłatne doradztwo kredytowe (dla firm, gotówka, hipoteczne, leasingi i inne). 

Przykładowo ta subdomena in-vitro

https://web.archive.org/web/20070219195959/https://in-vitro.elf24.pl/

Wygląda na to, że pod twoją firmową domeną stawiali spamy-zaplecza do pozycjonowania innych klientów.

Ten link który podałem to kopia strony z 2007 roku, w tym czasie twoją domeną zarządzała ta firma pozycjonująca czy ktoś inny?

W 2007 nie wiem kto to mógłbyć, wtedy tam nie pracowałem. Ale rok temu lub dwa maksymalnie na pewno była jakaś firma poznańska od pozycjonowania, nie zwróciliby na to uwagi?

Mobilny doradca finansowy - bezpłatne doradztwo kredytowe (dla firm, gotówka, hipoteczne, leasingi i inne). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności