Skocz do zawartości

[system] Redirector - do obsług przekierowań i mikro serwisów

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Mion, przemyśl też możliwość importowania treści stron/podstron mikroserwisów bezpośrednio z pliku, np. csv.

Wtedy zamiast wyklikiwać każdą z podstron można sobie wrzucić za jednym razem cały site z uprzednio wygenerowanego pliku.

Też pisałem o tym do Miona, ale to najwyraźniej łapie się pod "synonim zaplecza na Wordpress" ;)

W moim przypadku strony musiałyby być regularnie aktualizowane. Ręce mi opadają na samą myśl o wyklikiwaniu xx podstron * xxx stron...

W moim przypadku strony musiałyby być regularnie aktualizowane. Ręce mi opadają na samą myśl o wyklikiwaniu xx podstron * xxx stron...

Więc w Twoim przypadku RED - v2.0 nie będzie przydatny, gdyż idea tego softu jest trochę inna :huh:

---

Tego typu strony - Newsy lub Blog -  mogą być teoretycznie dodane jak dodatek do RED v2.(x)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

które cenią swój czas i nie lubią ręcznego klepania
Jak już napisałem  "idea tego softu jest trochę inna". Do tego dodawarek postów do WordPress'a jest multum, więc może zamiast czekać Zainteresuj się tego typu rozwiązaniami.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

a z drugiej każesz użytkownikom klepać ręcznie strony w CMS.

Nic nikomu nie każe wystarczy np to: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/231918-system-redirector-do-obsług-przekierowań-i-mikro-serwisów/?p=1496343

Do tego dodawarek postów do WordPress'a jest multum

Z testów które zrobiłeś wynika, że Redirector robi strony o wiele lżejsze niż WP. Zamiast 10 WP można postawić 100 stron na redirectorze (a obciążenie pewnie i tak będzie mniejsze) więc nie ma się co dziwić że ludziom marzy się dodawarka i inne bajery ;)

Taki centralny panel do zarządzania zapleczem, przekierowaniami, może do tego funkcja SWL na stronach i całość wyglądałaby bardzo ciekawie. Wyższa cena + abonament i soft ma świetlaną przyszłość.

Czyli wychodzi na to, że Mion stworzył super fajny, lekki skrypt to teraz dodajmy do niego pluginy, wigdety etc etc :D i milion linijek kodu i będzie drugi wordpress :) 

Ja myślałem że te mikroserwisy to takie coś jak robi RWD :) który mi się bardzo podoba.

Jeśli szukacie solidnej firmy to polecamy - Pozycjonowanie stron Poznań oraz Drukarnia Poznań.

Sam się zmotywowałem do zrobienia klonowania, co zrobiłem w miarę szybo, ale ZONG wyszedł jak strony miały podstrony, bo tych nie klonowało bryyyy ... więc musiałem dostukać kolejne linie kodu

klonowanie.jpg

i teraz sprawdzam czy robi jak powinno :chatownik:

Niebezpiecznie wygląda domyślnie włączony suwak Skasuj strony :)

i będzie drugi wordpress

System do robienia precli to nie jest. I chyba dobrze.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Niebezpiecznie wygląda domyślnie włączony suwak Skasuj strony

Kasuje jej strony jesli na domenie do której klonujemy są już strony.

Samo klonowanie jest fajną sprawą zwłaszcza do pewnych zostawań np strona produktu w ramach subdomeny.

Przykładowo tworząc stronę opartą o BOX : https://redv2.pl/box-service-list-1x4-z-grafika.html

I wypisując "zalety produktu" + jego zdjęcie

+ Gdzie kupić jako mapa lokalizacji sklepu  https://redv2.pl/mapa-lokalizacji.htmlnawet jak jest to sklep online

można stworzyć mikroserwis źródłowy.

Następnie dodając  kolejna subdomenę w wypadku wildcardu nie trzeba jej w panelu hostingowym dodawać  można sklonować układ strony, dodać inne zdjęcie i opisy by nie było duplicate content i mamy kolejną stronę pod długi ogon, zapleczową itd...

Tak klonowanie działa w praktyce:

I nie będzie. Do precli są WP i dodawarki do nich. Więc jak ktoś oczekuje jakiegoś masowo dodania stron z synonimów lub innej sieczki pod site (100 K) , to już w tej chwili mówię, że RED w tym kierunku nie będzie rozwijany.

-----------

I jeszcze jedno nagrania z obsługi boxów  statycznych

---

Mam nadziej, ze jutro rano nie wymyśle jakiś funkcji i w końcuuuu instalacje v2.0 u użytkowników.

Jak ktoś potrzebuje robić precle i generować treści, to mam produkt uboczny bazę artykułów w wersji PL 630K i EN 980K < i rośnie> artykułów. Baza ponad 2 GB. Po zmiksowaniu wychodzą całkiem czytelne artykuły w zasadzie w nieograniczonych ilościach które się indeksują. + kod PHP generujący gotowe treści w paragrafach takie coś ala API + nawet poster na WP XMl-RPC, wiec można odpalić z VPS'a jako PHP cli lub crona i będzie nabijał treści... Szczegóły już w bezpośrednim kontakcie. Cena jednak nie na każdą kieszeń - 500 netto 1.000 netto w zależności  o dodatkowych prac adaptacyjnych :pisze:

Wordpress to, to na 100% nie bedzie, z tym się chyba wszyscy zgadzają.

Co z osobami, które mają prawdziwy content? Ile czasu zajmie postawienie 100 stron po 10 podstron? Powiem Wam ile - za dużo;)

Mion zrób płatny dodatek w postaci importera, chętni na zakup się znajdą, co widać już teraz w wątku.

A cały ten lament o spowolnieniu skryptu, można między bajki włożyć. Importer nie będzie obciążać poszczególnych stron, ewentualnie zwiększy minimalnie obciążenie panelu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności