Skocz do zawartości

[system] Redirector - do obsług przekierowań i mikro serwisów

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

!!!  Jeśli ktoś jest zainteresowany systemem w wersji przejściowej RED v1.5 w atrakcyjnej cenie i dodatkowo pomocą, to zapraszam tutaj.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wordpress to, to na 100% nie bedzie, z tym się chyba wszyscy zgadzają.

Oczywiście. Tak samo jak Joomla nie jest Magento. Nie jest też dodawarką do Seokatalogów.

Program ma zupełnie inne przeznaczenie.

Ile czasu zajmie postawienie 100 stron po 10 podstron? Powiem Wam ile - za dużo;)

Testowałeś?

:)

Edycja: Odradzam zakup, nie wykorzystasz możliwości.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

1k podstron x 15-30s. = 4-8h, nawet zenkiem nie zajmie to dużo mniej czasu, bo pewnie trzeba wszystko klepać na 1 wątku.

Re Edycja: Doradzam import, wykorzystałbyś możliwości związane ze skalowalnością;)

Ale jeżeli tak podstawowa funkcjonalność w sofcie pod SEO jak import to dla autora niepotrzebna sprawa, to w takim razie dla mnie EOT.

to w takim razie dla mnie EOT.

Jak miło :hi:

----------

Przy okazji, bo właśnie trwają instalacje V2 - Po odebraniu instalacji proszę zmienić dane do tego udostępnionego konta FTP lub je skasować. Najlepiej to samo zrobić z hasłem do bazy danych z tym, ze nie skasować, ale zmienić w panelu hostingu i podmienić w pliki instalacji RED'a

/application/config/database.php

Edytowane pliki należny zapisywać jako UTF-8

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

System do robienia precli to nie jest. I chyba dobrze.

I nie będzie. Do precli są WP i dodawarki do nich. Więc jak ktoś oczekuje jakiegoś masowo dodania stron z synonimów lub innej sieczki pod site (100 K) , to już w tej chwili mówię, że RED w tym kierunku nie będzie rozwijany.

Chyba nie do końca się rozumiemy, więc naprostuję, bo poruszyłem ten temat.

Nie chodzi (przynajmniej w moim przypadku) o to, żeby tłuc milionowe sajty, ale żeby wygodnie zaimportować sobie całą strukturę witryny zawierającej np. 20-50-100 podstron.

W chwili obecnej tych 50 podstron trzeba dodawać pojedynczo albo za pomocą jakiegoś programu (Zenek, Ubot) rzeźbić przez przeglądarkę a tak można by było po prostu wrzucić prosty pliczek csv z kilkoma kolumnami i zaimportować to za jednym razem zamiast pojedynczo wypełniać pola formularza przez przeglądarkę.

Nie upieram się przy tym, bo nie ja jestem autorem tego programu i jak będzie trzeba, to "wstrzyknę" sobie te informację bezpośrednio do bazy danych - zwracam tylko uwagę, że w mojej ocenie to jest ważna funkcja w przypadku softu, który już z zasady ma ułatwiać masowe operacje.

Jak mawia Max - Koledzy, to nie jest system nastawiony do jakiś masowych operacji stawiania precla i nie z takimi założeniami był tworzony.

Stronę trzeba zbudować dobierają jej indywidualny układ za pomocna modułów ewentualnie późniejsze klonowanie.

Wgranie zawartości z pliku CSV nie utworzy modułów, a jedynie "możne dodać" treść stron do podstawowych szablonów jak w RED 1.5. Ale w tym wypadku główny problem będzie spoczywał po stronie użytkownika i polegał na przygotowaniu plików CSV lub lepiej XML o odpowiedniej strukturze.

Ja proponuję, żeby rozbudowywanie serwisów obywało się ewentualnie na dodatkowym projekcie za dodatkową opłatą - kto będzie chciał niech kupi. Oczywiście jeżeli zrobienie tego będzie się Mionowi w ogóle kalkulować. Zobaczcie sobie założenia tego softu z pierwszego postu. Moim zdaniem zbytnie jego komplikowanie niekoniecznie wpłynie na jego korzyść.

[OFICJALNIE] - dla zainteresowanych:

Redirector 1.0 miał pewne założenie:
- wygodna obsługa przekierowań
- szybkie tworzenie stron tymczasowych pod późniejsze ich przekierowanie na docelową
- szybkie tworzenie mikroserwisów maksymalnie uproszczonych. Treść + opcjonalnie grafika.

I te funkcje działają bardzo dobrze. W v1.5 doszedł menadżer grafik do wzbogacenia responsywnej strony w responsywna grafikę.

Red 2.0 ma te same funkcje, co wersja 1.5 + relatywnie rozbudowany CMS do tworzenia bardziej złożonych serwisów zapleczowych, których jednak proszę nie mylić z preclami.

Więc kierunek rozwoju systemu widzę w dodawaniu nowych szablonów stron oraz kolejnych elementów BOXów bootstrap i tego można się spodziewać.

Natomiast hurtowe importery na zasadzie dodawarek robić precla itd, nie są  planowanym kierunkiem rozwoju tej aplikacji.

Jeśli będzie zapotrzebowanie na "robić precla" = masowe dodawanie artykułów, to nie wykluczam przygotowania takiego seosoftu jako integralnego narzędzia pod to dedykowanego.

Takie Szanowni Koledzy jest moje oficjalne stanowisko jako producenta w sprawie przedmiotowej aplikacji.

żeby wygodnie zaimportować sobie całą strukturę witryny

Czym to przygotowujesz?

Czym? W najprostszej wersji w Excelu - w pierwszej kolumnie title, w drugiej treść itp.

------------------------

EDYTA:

Wgranie zawartości z pliku CSV nie utworzy modułów, a jedynie "możne dodać" treść stron do podstawowych szablonów jak w RED 1.5. Ale w tym wypadku główny problem będzie spoczywał po stronie użytkownika i polegał na przygotowaniu plików CSV lub lepiej XML o odpowiedniej strukturze.

Jeśli chodzi o mnie, to właśnie o taką funkcjonalność mi chodziło - skonfigurowanie strony i układu z panelu, ale dodanie samej treści już z pliku csv/xml.

Jeśli chodzi o mnie, to właśnie o taką funkcjonalność mi chodziło - skonfigurowanie strony i układu z panelu, ale dodanie samej treści już z pliku csv/xml.

Wygeneruj przykładowy plik importowy i Prześlij mi e-milem... Jak się uporam z zaległymi instalacjami  zobaczę, co da się w tej kwestii przyszłościowo zrobić.

----------------

Zapomniałem o jednym usatwieniu w instalatorze od wysyłani emaili, wiec jak ktoś che korzystać z formularza kontaktowego, to proszę dodać w pliku : /application/bootstrap.php

Kohana::modules(array(
	'cache'      => MODPATH.'cache',
	'database'   => MODPATH.'database', 
	'pagination' => MODPATH.'pagination', 
	'emailer'    => MODPATH.'emailer', // to nalezy dodac
	'image'      => MODPATH.'image', 
));

----------------

Przy okazji dzisiejszych instalacji widzę, że jest jeszcze parę kwestii do ulepszenia czym się niebawem zajmę :)

Ogólnie bardzo fajna i pożyteczna zabawka (skrypt).

Przy opanowaniu funkcji max 5-10 min i mini stronka gotowa + opcja klonowania "bajka":) . Wersja 1.5 była ok ale 2.0 super -  bardzo dobry kierunek rozwoju.

Profesjonalna agencja eventowa Everal

Skuteczne pozycjonowanie https://xseox.pl/pozycjonowanie-stron/

Fotobudka 360 Go4Photo

[info] - dla zainteresowanych.

Wersja 1.5 była ok ale 2.0 super - bardzo dobry kierunek rozwoju.

Dziękuje - jako autorowi systemu miło mi to czytać  :hi:

W związku z pytaniami "co dalej" napiszę, co jest w najbliższych planach w (*1) ramach systemu RED:

Jak chodzi o moduły dodatkowe (*2) rozszerzające funkcjonalność panelu:

• Moduł strażnika URL służący do monitorungu stron www przykładowo jeśli serwisy postawimy na darmowych domenach lub do monitorowania ważnych miejscówek linkujacych np: płatne linki.
  • Moduł monitoringu pozycji, ale nie taki jak większość dostępnych, tylko oparty o silnik przeglądarki. Szczegółów działania na tym etapie nie przedstawie.

(*1) - jako darmowe zmiany i dodatki zgodnie z posiadanym planem licencyjnym
(*2) - jako płatne moduły, które nie są funkcjonalnie powiązane zakupioną wersja systemu.

----------

Zmianie uległ też plan [Wersja Advanced - RED v2.0] -> https://redv2.pl/zakup-systemu.html#wersja2

Dochodzi instalacja vesta panelu "w cenie".

Rozważam też trzeci plan [Wersja Extended]  - jako plan abonamentowy dla użytkowników zainteresowanych korzystaniem z funkcji rozszerzających (*2) .

:chatownik:

Moduł strażnika URL służący do monitorungu stron www przykładowo jeśli serwisy postawimy na darmowych domenach lub do monitorowania ważnych miejscówek linkujacych np: płatne linki.

Kiedy można się mniej więcej spodziewać tego modułu?

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

@UP - więcej niż mniej w przyszłym tygodniu. Na razie szablony  :chatownik:

---

"Strażnik linków" będzie modułem rozszerzającym, więc płatnym, ale wszyscy użytkownicy, którzy już zakupili system lub zakupią go do jego wydania dostaną przedmiotowy moduł gratis. To taki mały bonus :prezent:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności