Skocz do zawartości

[system] Redirector - do obsług przekierowań i mikro serwisów

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@UP - Jak mówi przysłowie "wyjątek potwierdza regułę"   :huh:

---

Poza tym cały czas trwają pracę nad RED v2.2 aktualnie nad szablonami.

:chatownik:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@D_S a robisz coś z Mionem? Bo nie wiem skąd ten sarkazm.Ja współpracuję z nim chyba z 10 lat ( w różnych projektach, raczej nie wiesz co dla mnie robi) i jakoś tam nie miałem problemów.

Ale widzę że jak pochwalić czyjąś jakość obsługi od razu ktoś napisze ze be/szeptanka/itp.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

kiedy chce mu się je wspierać

Nie za bardzo kiedy chce mu się je wspierać.Tu trzeba powiedzieć: Kiedy przynoszą dochód, nie ma abonamentu = za jakiś czas nie ma zysku.

Softy przez okres, kiedy chce mu się je wspierać są naprawdę dobre
W retrospektywie patrząc poprzednie sofy jak USM, BS wpasowywały się w metody pozycjonowania jakie były, że tak kolokwialnie powiem obowiązujące w chwili ich wydania. Ich zakup zwracał się już przy obsłudze jednego klienta. Do tego były pod Windows XP 32 Bit i siłą rzeczy "zestarzały" się i odeszły do lamusa.

Obecnie flagowym produktem jest system Redirector RED 2.(n) nad którym cały czas pracuje i którego zakup też się zwróci (i już zwraca)  przy obsłudze jednego klienta ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

sofy jak USM, BS wpasowywały się w metody pozycjonowania jakie były, że tak kolokwialnie powiem obowiązujące w chwili ich wydania

Dokładnie o to chodziło mi.Softy robiły co miały robić w chwili ich powstania, i robiły to doskonale.A nie można oczekiwać że dany soft producent (Mion) będzie wspierał non-stop skoro nie ma z tego dochodu bo to nie abonament za soft, ale jednorazowa opłata licencyjna.

Musiałby jeść suchy chleb i popijać wodą, a i tak brakłoby na podstawowe rzeczy jak internet który jest niezbędny w tego typu działalności.

Niestety większość myśli że jak ktoś wyda soft z licencją to jest drugim Microsoftem, pomyślcie trochę.

@up

Jakbyś zadał sobie trochę trudu i przejrzał wątki dotyczące poprzednich softów to bez problemu znalazłbyś głosy klientów za tym, żeby były one dalej wspierane na zasadzie dodatkowego abonamentu. Nikt tu nie oczekuje, czy nie oczekiwał żeby Mion za darmo wieczyście supportował cokolwiek także daruj sobie te swoje "mądrości ludowe". Z mojej strony EOT.

wspierane na zasadzie dodatkowego abonamentu

+1 Polski rynek jest za mały na softy z jednorazowa opłatą o czym można było sie już wielokrotnie przekonać. Symboliczny abonament (xx zł miesięcznie/kwartalnie) i można działać nawet z niszowymi softami. Dla każdego poważnego klienta taki abonament będzie plusem, a nie minusem bo to gwarancja rozwoju softu.

Polski rynek jest za mały na softy z jednorazowa opłatą

Też jestem tego zdania.

Betatestuję trochę system i wiem, że Mion ma w planach kilka płatnych modułów i jakieś opcje abonamentowe.

Mam nadzieję, że je wdroży i system będzie się rozwijał. Bo jest rewelacyjny i zwraca się bardzo szybko (przynajmniej u mnie :)  )

Do Autora.

Mówiłem o wersji EN? :)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

dotyczące poprzednich softów to bez problemu znalazłbyś głosy klientów za tym, żeby były one dalej wspierane na zasadzie dodatkowego abonamentu.

Z całym szacunkiem, ale nie Znasz klientów i rynku. Jak bym w połowie wprowadził abonament na soft, który od początku był bez abonamentu, to użytkownicy by mnie zlinczowali. I by dopiero był lament. Te "głosy" to ja też znam i jak jest coś za free, to jak najbardziej, ale jak były postulaty o napisanie funkcjonalności za którą trzeba było by zapłacić, to odzew był zerowy.

Do tego bariera techniczna. Softy były 32 bitowe pod XP. Nie szło technicznie ich rozwijać bez zmiany platformy programistycznej = napisania od nowa za co by nikt nie zapłacić. A jak bym wydał następcę za $$$ o tej samej funkcjonalności, to sprawa była by identyczna jak z abonamentem = "lincz" .

Mam nadzieję, że je wdroży i system będzie się rozwijał. Bo jest rewelacyjny i zwraca się bardzo szybko

Rozwijam, rozwijam. Wolno to idzie, bo w tym wypadku jest trochę inny obszar, a właściwie kilka obszarów do działania. Obecnie utknąłem nas szablonami i stron ich modernizacją i samą nomenklaturą w stylu:

<File type="index" file="szablonindex.php">Strona bez elementów</File>
<File type="strona" file="szablonstrona.php">Podstrona bez elementów</File>
<File type="strona" file="szablonstrona2.php">Podstrona nagłówek i breadcrumb ver1</File>
<File type="strona" file="szablonstrona3.php">Podstrona nagłówek i breadcrumb ver2</File>

Do tego są pomysły na nowe funkcje  i coraz bardziej rozważam jedyny sensowny wybór jakim będzie wprowadzenie abonamentu.

Mama prośbę by już nie pisać o "rozlanym mleku" i "co by było gdyby było" przynajmniej w tym wątku tyczącym programu RED. Pozostałe programy mają nadal aktywne wątki, więc jak ktoś odczuwa taka potrzebę, to zapraszam "tam".

[iNFO] - dal zainteresowanych.

Właśnie wpadłem na pomysł i go zaimplementowałem wstawiania treści do strony z pliku. W praktyce wygląda tak, że w miejsce gdzie ma być wstawania jakaś dowolna treść w edytorze tekstu  <obecne RED ma dodatkowo opcje wyłączanie CKeditora na zwykle pole TextArea w ramach domeny oraz surowy szablon> zamieszczamy definicje pobrania danych z pliku i pewnie dojdzie pobranie z bazy:

{include="mywstawka1.html"}

Można to wykorzystać do:

- przy budowie stron

- do wstawiania reklam z kodu javascript

- i rozwojowo jako prywatny SWL :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności