Skocz do zawartości

Program [PHP + MySQL] do sprawdzania indeksacji – IndexChecker v2

mlody0072

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Co mogę powiedzieć o programie? Rewelacja. Po pierwsze, przyjazny interfejs, po drugie naprawdę nie ma problemu z działaniem, podpinasz proxy, ustalasz jakie linki i kiedy i po chwili masz dane. Ponadto możemy eksportować nasze (nie)zindeksowane linki aby zrobić z nimi porządek. Soft jak najbardziej na +, jeżeli ktoś szuka czegoś do sprawdzania indeksacji bo nie chce mu się robić tego w Scrapeboxie czy innymi sposobami to zachęcam.

mnie zadziwia szybkość przy stosunkowo małej liczbie proxy a sporej liczbie linków do sprawdzenia.

pomocny, raz wrzucamy listę i codziennie możemy monitorować jej statystyki indeksacji bez potrzeby odpalania innych softów. 

pewnie m.in dlatego MaxPan wziął się za test polskich indekserów :)

PS.  Historia indeksacji osobnej paczki w danej grupie by się również przydała. edit - widzę że było wspomniane.

Powoli wprowadzam zmiany o których piszecie tutaj oraz na maila, mam sporo pomysłów swoich i Waszych w kolejnych aktualizacjach będą pojawiały się nowe funkcjonalności :) 

Proszę o cierpliwość ten tydzień był tak gorący w sprzedaż, że mało mi się udało zrobić aktualizacji (mam poprawki które udało się zebrać od klientów) 

bilbord_opublikuj_mini.png

Aktualizacja do wersji 2.0.2:

• Dodano możliwośc dodawania grup od razu przy dodawaniu listy,

• dodawanie nazyw listy od razu przy dodawaniu nowej listy ,

• obsługa prywatnych proxy,

• dodawanie proxy przez forularz w panelu ,

• edycja harmonogramu,

• historia indeksacji dla poszczególnych list,

• kasowanie wszystkich proxy z bazy (przydatne jak się nagromadziło ich sporo z API),

• zmiana w pobieraniu proxy przez API, gdy nie ma nic do spradzenia nie pobiera nowych proxy (można zostawić w starym styly gdy nie wyłączymy pliku z harmonogramu cron (plik proxy.php) ) zmiana ta została wprowadzona ponieważ gdy aplikacja odpoczywała niepotrzebnie pobierała nowe proxy przez co mogło się ich nazbierać bardzo dużo,

• poprawiono trochę błędów na przykład związany z harmonogramem który potrafił się zawiesić i aplikacja nie spradzała list bo kręciłą się wkoło,

• poprawiono mechanizm spradzania już ilość sprawdzonych linków tak, że wartość nie skacze w panelu góra / dół :) (prze co wydaję się, że wolniej spradza ale to nie jest prawdą, to tylko złuzenie)

• Otrzymłame od dwóch indekserów kupony rabatowe

https://speed-links.net/ - kod rabatowy - 10%: IC10

https://black-star.link/ - kod rabatowy - 10%: ICV2

kupony ważne do wyczerpania zapasów :)

Tak jak zapowiadałem wcześniej cena ulegnie zmienie i wynosi obecnie 130zł netto

W planach na kolejne aktualizację:

• automatyczne wysyłąnie linków na indeksację do naszych i zagranicznych indekserów (nie wyrobiłem się z tym na tą aktualizację),

• sprawdzanie obecności linków na naszych miejscówkach dodanych do sprawdzenia indeksacji (nie wyrobiłem się z tym na tą aktualizację),

• wyszukiwanie grupu na stronie stronie głównej,

• generowanie raportów i automatyczne wysyłanie przez maila po zakończeniu sprawdzania indeksacji,

• jakieś pomysły pewnie się pojawią międzyczasie na nowe funkcje.

Za chwilę roześlę link do pobrania najnowszej wersji, jeśli ktoś nie dostał na maila proszę sprawdzić folder spam lub pobrać archiwum z poprzedniej lokalizacji, wgrać nowe pliki na serwer  i uruchomić plik aktualizacja.php  

• 1 miesiąc temu...

Aktualizacja do wersji 2.0.6:

• poprawiono sprawdzanie indeksacji z tym się najwięcej zeszło podziękowania dla Tomasza i Miłosza (z tego co wiem jest jeszcze trochę do poprawy ale to w kolejnych aktualizacjach)

• przy dodawaniu API z proxy możemy określić czy są to proxy prywatne czy publiczne to samo się tyczy ręcznego dodawania proxy w programie,

• Możliwość ustawienia priorytetu dla grupy, jest także możliwość wyłączenia sprawdzania danej listy,

• w ustawieniach dodano: sortowanie gryp po nazwie, id lub po priorytecie, Czy program ma kasować prywatne proxy z bazy

• drobne zmiany i poprawki

W kolejnej aktualizacji zostanie dodany moduł pobierania daty z cache google, monitorowanie linków i moduł automatycznego wysyłania linków do popularnych indekserów - moduły będą dodatkowo płatne.

• 3 miesiące temu...

Aktualizacja do wersji 2.0.7:

• poprawiłem sprawdzanie indeksacji linków teraz po testach wygląda na to że jest bardzo dobrze :) teraz sprawdza skrypt dwoma metodami linki w google info: i site: jeśli info nie zwraca wyników przełącza się na site: 
  • Dodany został monitor linków w mocnej wersji ALFA sporo rzeczy nie działa w przyszłym tygodniu będą trwały pracę nad resztą funkcjonalności. 

• 2 lata później...

Sprawdzanie zindeksowania to coraz większa mordęga, googiel utrudnia jak może. Ostatnio nawet site:domena.pl potrafi nic nie pokazać, a inurl:domena.pl pokazuje strony w indeksie. O info już nie wspominam, bo to dawno nie działa jak trzeba.

@okazwłoka w IndexChecker poleceniem site: sprawdzało w miarę prawidłowo, teraz problem polega na tym że w ogóle nie sprawdza, na wszystkie proxy wskazuje błąd, mimo że te proxy działają bo sprawdzałem nawet na xevil do recaptcha2 że działają

@s_matysik Ostatnio wysyłałem aktualizację wszystkim na maila i działa prawidłowo. Znaczy się działa przez komendę site: 

Wgrywałeś nową wersję? Wersja crona powinna być v211.281120191815  (jak wejdziesz /cron/site.php) to powinna być widoczna wersja crona. Jeśli masz inną niż tą co podałem napisz do mnie maila to Ci podeślę link do pobrania. 

• 9 miesięcy temu...
W dniu 25.09.2020 o 10:23, arve_lek napisał:

czy w danej miejscówce jest jeszcze link do naszej strony ?

Jeśli chcesz sprawdzić, totalnie za free, to możesz to zrobić u mnie: https://mateuszdudek.pl/monitor-linkow-backlinkow/

Potrzebujesz dedykowanej aplikacji internetowej? Napisz :) (PHP, MariaDB/MySQL, MongoDB, JavaScript)

Mój prywatny monitor backlinków

Najlepsze serwery Minecraft. A to kolejna lista zawierająca serwery Minecraft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności