Skocz do zawartości

Text shuffler, mieszarka ?

Freaklaw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie znalazłem nigdzie stricte tematu, który by poruszył kwestię shufflowania tekstu (a przynajmniej ciężko mi było to znaleźć na tym forum, szukałem po kilku tagach bezskutecznie ;/).

Do sedna:

Czy w SEO jest miejsce na text shuffling?  Precyzując: mechanizm, który bierze np. napisany artykuł z kilku akapitów i miesza w kolejności wszystkie zdania ze sobą, żeby artykuł ten zamieszczony na przykładowo 10 blogach-zapleczach do naszej strony nie wyglądał dla googla na kopiowanie treści?  Czy gdzieś wykorzystujecie taki mechanizm? Czy może macie softy, które nie tyle mieszają zdania a podmieniają z automatu synonimy, żeby jednak treść (w przypadku shufflowania zdań) nie wyglądała jak matrixowy glitch?

Mobilny doradca finansowy - bezpłatne doradztwo kredytowe (dla firm, gotówka, hipoteczne, leasingi i inne). 

Gwoli ścisłości:

Precyzując: mechanizm, który bierze np. napisany artykuł z kilku akapitów i miesza w kolejności wszystkie zdania ze sobą, żeby artykuł ten zamieszczony na przykładowo 10 blogach-zapleczach do naszej strony nie wyglądał dla googla na kopiowanie treści?

Takiego softu nie ma, bo przynajmniej z tych co mi są znane, synonimizują tekst, a nie mieszają poszczególne zdania.

Synoglota, który synonimizuje poszczególne słowa nie spełnia tego zadania, chociaż z wymienionych jest chyba najlepszą mieszarką dostępną w polskim języku.

Takiego softu nie ma, bo przynajmniej z tych co mi są znane, synonimizują tekst, a nie mieszają poszczególne zdania.

RWDgenerator -> 
Ma funkcje mixera zdań z plików (początek nagrania)
TextSumbitter -> 
Ma funkcje generatora zdań z plików lub z tresic wiki (początek nagrania)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mikser zdań, to w zadzie jedna z podstawowych funkcji generatorów treści, więc dziwił bym się jak by takich nie było :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dzięki za odpowiedzi, pojęcia synonimizacji wcześniej nie znałem, teraz już ogarnę. Bardzo mi się to przyda do mini zaplecza na prowadzenie różnych testów, zwłaszcza ze to blogi. 

Mobilny doradca finansowy - bezpłatne doradztwo kredytowe (dla firm, gotówka, hipoteczne, leasingi i inne). 

Przy okazji, jak już jesteśmy przy temacie synonimizatorów: chciałbym tworzyć artykuły (kilka-kilkanaście akapitów) i chciałbym, żeby program na wyjściu dał mi takie samo formatowanie tekstu (czcionka, wielkość, pogrubienia, najchętniej też linki i anchory, a jakby jeszcze kumał znaczniki <h1> itp. to w ogóle nice). Pytanie o tego synoglotę, czy to potrafi, z tego co widziałem na filmiku to niezbyt wygląda jakby potrafił, napisałem już takie pytanie do producentów tego softu ale może ktoś z Was podsunie jakiś skuteczny soft, który zachowa formatowanie (najlepiej z html). 

Chyba że są jakieś inne patenty jak to solidnie przygotować (artykuły zsynonimizowane  z formatowaniem)?

Swego czasu był SB Edytor, na szczęście mam go jeszcze i korzystam, z aktualnie dostępnych masz Synoglotę i Spinner Chiefa.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

jakiś skuteczny soft, który zachowa formatowanie

dla jakiego języka ?

Dla języka polskiego. 

Co do synogloty i spinner chief - nie wiem czy są tam możliwości zachowania formatowania, można pewnie mieszać tekst ze znacznikami html, ale nie każde strony do zamieszczania artykułów lub blogi mają opcje wklejania w formacie html. Spinner chief mi nie przypadł, no ale może dlatego, że zbyt rozbudowany jak na moje potrzeby. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności